Αναρτήθηκε από: firfiris | Μαρτίου 22, 2011

Βουλευτικές Εκλογές 2010 – The Bullshit wars

Αρκέψαμεεεν….Μηνύματα, τηλέφωνα, ήμεϊλ, επιστολές. Είμαστεν που τον τάδε, εννά κάμει ομιλία στον Φάρο Ακροπόλεως….Είμαστεν που τον δείνα, κάμνει κκοκτέϊλ ππάρτυ (που έκαμνεν τζι η μάνα του στο χωρκόν της). Εκπροσωπώ τον τάδε…

Εκάμαν μου τα φράππες! ΚΑΝΕΙ! Ως τζιαι που άλλα κόμματα επιάσαν με. ΕΛΕΟΣ ΠΚΙΟΝ! Τζι ακόμα τα βάσανα μας εν πίσω…Να δείτε τί έχουμεν να ακούσουμεν ακόμα…

Πέτε μου γιατί να πάει ο κόσμος να ψηφίσει με τόσα φαιδρά που ακούμεν κάθε μέρα. Όι πέτε μου. Οι επιλογές μας είναι απογοητευτικές.

Από την δεξιάν τζιαι κεντροδεξιάν έχουμεν επί το πλείστον μια στρατιάν φασιστοειδή/φουστανελλοειδή που την ήβραν ελληναράδες τζιαι δεν θέλουν να λύσουν το Κυπριακόν τζιαι φκάλλουν το άχτιν τους πας τον κάθε ταλαίπωρο μετανάστην διότι η αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας θα αποτελούσεν εργασίαν τζιαι κόπον για αυτούς τζιαι θα είσιεν πολιτικόν κόστος.

Οι δε επιλογές της αυτοαποκαλούμενης αριστεράς ακόμα πιο απογοητευτικές τζιαι γελοίες. Μιλούμεν για αχάπαρους, παροχημένους αθρώπους που προσπαθούν να μας πείσουν ότι κατέχουν που οικονομικά τζιαι πως θέλουν λύσην του κυπριακού (είδαμεν τους τζιαι το 2004). Το δε λεξιλόγιόν τους τζιαι η μανιχαϊστική κατανόηση που έχουν για τον κόσμο εκατάντησεν τους γραφικούς.

Παρόλαυτά, εγώ βρίσκω φως στην άκρην του τούνελ τζιαι πως υπάρχουν αξιόλογες επιλογές. Μάλιστα, μια που τούτες τες επιλογές, αν δεν ήμουν άνθρωπος πολιτικοποιημένος που ψηφίζει πάντα, θα με εσήκωνεν που τον καναπέ για να πάω να ψηφίσω. Τούτη εν η Ξένια Κωνσταντίνου, υποψήφια με τον ΔΗ.ΣΥ.

Την Ξένια ξέρω την προσωπικά τζιαι σας πιστοποιώ πως εν που τους πιο προσιτούς ανθρώπους που μπορείτε να γνωρίσετε τζιαι γλυκύτατη κυρία. Αν θέλετε λόγους τζιαι επιχειρήματα γιατί αξίζει την ψήφο σας, να σας δώσω καμπόσα.

 • Θέλει να λυθεί το Κυπριακόν τζιαι εννοεί το. Ανήκει στην πραγματικά προοδευτικήν τζιαι φιλελεύθερην πτέρυγαν του ΔΗ.ΣΥ που προσεγγίζει το Κυπριακό πρόβλημα ρεαλιστικά. Ήταν νενέκα τζιαι μπράβο της! Είπεν ΝΑΙ για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ.
 • Εν Ελληνίδα της Κύπρου τζιαι κρατά το καμάριν. Νίωθει περήφανη για την καταγωγήν της τζιαι δεν νιώθει καμιάν ανασφάλεια στο αναπόφευκτα πολυφυλετικό μέλλον της Κύπρου.
 • Οι θέσεις τις είναι κουτσιά καθαρισμένα. Δκυο πράματα ξεχωρίζω. Διαχωρισμός Εκκλησίας τζιαι Κράτους, τζιαι υποστήριξη προς το Σύμφωνο Συμβίωσης ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. Εμπάτε δέτε τζιαι μόνοι σας. www.xenia.com.cy Για γεναίκα υποψήφια πάντως, έσιει έτσι @@.
 • Δεν κάμνει τον γκέκα τζιαι τον ξερόλα όπως άτε να μεν πω. Έσιει πράματα που τα ξέρει πολλά καλά, έσιει που τα ξέρει καλά τζιαι για τα άλλα προσπαθεί να μάθει.
 • Έσιει την φωλιάν της καθαρή. Ούτε δικηγόρος ένει, ούτε επιχειρηματίας ούτε γιατρός ούτε τίποτε που να έσιει διαπλοκή.
 • Γιατί τολμά να ασχοληθεί με την πολιτικήν παρά να κάτσει έσσω της στον άντραν της τζιαι μόνοι της έννοια ναν τα βούρηστρα της καθημερινότητας σαν κάμνουμεν οι υπόλοιποι μας. Τούτον εν πρότυπον γυναίκας ανήσυχης που εν πρόθυμη να θυσιάσει τον όποιο χρόνο έσιει γιατί πραγματικά πιστεύκει πως μπόρει να προσφέρει.
 • Γιατί εν όμορφη. Σόρρυ, αλλά αφού θα θωρούμεν που θα θωρούμεν κάθε νύχταν τους βουλευτές στα κανάλια, τουλάχιστον ας μεν κλώννουν τ’άντερα μας.

Το πιο πάνω εν τέλλια μούχτιν πολιτική διαφήμιση υπέρ της Ξένιας.

Advertisements

Responses

 1. Η δημοκρατία είναι το λιγότερο χειρότερο πολίτευμα και για αυτό προτιμώ να έχουμε δημοκρατία.
  Ο δημοκρατικός συναγερμός είναι το λιγότερο χειρότερο κόμμα και για αυτό αποφάσισα να ψηφίσω ΔΗΣΥ.
  Ο ένας ψήφος πάει στον Αβέρωφ. Ο δεύτερος μετά από που διάβασα τα πιο πάνω επιχειρήματα και μελέτησα λίγο τη σελίδας της Ξένιας πάει στη Ξένια.
  Εμέιναν ακόμη 3 (αν δεν κάμνω λάθος 5 που ψηφίζουμε Λευκωσία, σωστά;)

 2. Θα ήταν πολύ καλά αν εμπορούσες στις βουλευτικές να ψηφίσεις 5 αξιόλογα άτομα για να σε αντιπροσωπεύουν από όπου και να προέρχονταν. Η αντίρρηση μου προκύπτει στο ότι όπως και να το δεις αναγκάζεσαι να ψηφίσεις κόμμα, το οποίο πιθανότατατα θα στείλει στη βουλή τους πιο πιστούς -και ουχί απαραιτήτως αξιόλογους- υποψηφίους του.

  Άρα, πρέπει να έβρω 5 σαν την Ξένια που το ίδιο κόμμα για να πάω σίγουρα να ψηφίσω!

 3. Αγαπητέ Φιρφιρή,

  Εδώ και αρκετά χρόνια παρακολουθώ το blog σου, πολλές φορές συμφωνώ με αυτά που γράφεις, άλλες διαφωνώ, αλλά δε μπορούμε να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις. Μπορεί να μη γνωριζόμαστε προσωπικά, αλλά επειδή διαβάζοντάς σε εκτιμώ πολύ τη γνώμη σου, είπα να κοιτάξω την ιστοσελίδα της υποψηφίου που αναφέρεις. Κατ’αρχάς θέλω να ζητήσω εκ των προτέρω συγγνώμη εάν το ύφος μου φαίνεται προσωπική επίθεση. Δεν είναι. Επειδή νιώθω ότι σε «ξέρω», πιστεύω ότι μπορούμε να κάμουμε μια ώριμη συζήτηση για το θέμα.

  Λυπούμαι που θα το πω, αλλά δυστυχώς δε βλέπω αποκρυσταλλωμένες και ξεκάθαρες απόψεις της Ξένιας. Για το Κυπριακό π.χ., δεν βλέπω κάποια ξεκάθαρη πρόταση, μια απλή θέση που εγώ ο αμόρφωτος μπορώ να κατανοήσω. Ωραία και άγια αυτά που αναφέρει ως μια μίνι ιστορική αναδρομή, επίσης για τη στάση του Δ. Χριστόφια, αλλά η ίδια δε μας λέει τί προτείνει. Μόνο «εισηγούμαι να σταματήσουμε να αναμασούμε συνθήματα και να σκεφτούμε λογικά για να σώσουμε ότι σώζεται». Τί εννοεί «να σκεφτούμε λογικά»?

  Κάτι τελευταίο. Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω, πώς μπορεί κάποιος να νιώθει περήφανος Έλληνας της Κύπρου, και ταυτόχρονα να επιδέχεται, να υποστηρίζει και να προωθεί λύσεις για το Κυπριακό τύπου Ανάν. Δηλαδή λύσεις τύπου «ό,τι να’ναι», όπου τελικά ο λαός που έχει πληθυσμιακή πλειοψηφία θα εκπροσωπείται με ίσο ποσοστό με τους υπόλοιπους, και όπου τυχούσες διαφορές θα επιλύονται από δικαστές προερχόμενους από…τη Νιγιρία. But that’s just me…

  Τέλος, welcome back! Ελπίζω να μην έχετε άλλες περιπέτειες οικογενειακές, ειδικά με την υγεία. Μακάρι να είστε πάντα καλά,

  Σπύρος

 4. @Spyro

  It’s just you.

  Φιρφιρή συμφωνώ και επαυξάνω. Την Ξένια θα την εψήφιζα με όποιο κόμμα αν εκατέβαινε.

 5. Η Ξένια όμως δεν είναι ΔΗΣΥ. Παρά το γεγονός ότι το κόμμα τούτον κέρδισε από μένα τον χαρακτηρισμό του πιο προοδευτικού κόμματος της τελευταίας δεκαετίας, τα πράματα δεν είναι καθαρά.

  Εκ των πραγμάτων ο Αναστασιάδης προσπαθεί να σερβίρει ένα τεράστιο μπουφέ για να πιάσει ψήφους που όλους τους «δεξιούς». Ετσι το πολλύν να πιάσει 1,2,3, άτε 4% παραπάνω που τες προηγούμενες εκλογές, και θα έρτει πρώτος. Ως τζιαμαί όμως. Δε θα καταφέρει να κερδίσει τους όποιους προοδευτικούς η φιλελεύθερους που βρίσκονται επί του παρόντος στα λοιπά συντηρητικά κόμματα, και δεν έχουν λόγο να φύγουν αν θα πάνε στο μπουφέ του Νίκου.

  Επίσης εκ των πραγμάτων, η Ξένια έχει περιορισμένες πιθανότητες. Θα ξεβούν πρώτα οι σίουροι, Αβέρωφ, Στυλιανίδης, Ιωνάς, Τορναρίτης, τζιαι μετά; Ίσως η ψήφος σου δώσει στον Χρ. Κληρίδη μια θέση στη βουλή.

  Επαναλαμβάνω, νοιώθω όντως πιο κοντά στον ΔΗΣΥ για την οικονομία, και με τον Αναστασιάδη (που ακόμη εμπιστεύομαι) στο Κυπριακό.

  Παίζουν όμως τζιαι άλλα πράματα, τζιαι προς το παρόν η ψήφος μου πάει στο συνδυασμό «πάω εκδρομή με τα μωρά.»

 6. Είμαι ο πρώτος που το επρόσεξα;
  Είναι βουλευτικές εκλογές 2011 όχι 2010. 🙂

 7. Φίλε μου δεν διαφωνώ με όσα λες για την Ξένια. Αν ψήφιζα θα έδινα ένα ψήφο σε αυτή και ένα στον Στυλιανίδη. Αποφάσισα όμως ότι θα απέχω. Γιατί δεν θέλω να είμαι συνένοχος στην παρουσία ατόμων σαν τον Προδρόμου, τον Χ. Κληρίδη τον Θεμιστοκλέους, τον Χατζηγιάννη και τον Σαμψων στην βουλή. Δεν αξίζει κανένα κόμμα την ψήφο μου.

 8. […] 6.  Και όμως ακούσαμε θετίκα σχόλια σε blogs για υποψήφιους Είχα αποφασίσει ποιούς θα ψηφίσω, αλλά σιγουρεύτηκα ότι αξίζουν τη ψήφο μου ο Στυλιανίδης και η Ξένια. […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: