Αναρτήθηκε από: firfiris | Αύγουστος 19, 2010

Parenting lessons

Το λοιπόν. Όσοι είσαστεν γονιοί ή λοαρκάζεται να κάμετε κοπελλούδιν μες τα επόμενα 70 χρόνια που λοαρκάζω να είμαι ζωντανός ακούστε με προσεκτικά.

Σας μιλώ σαν κάποιος που δεν είναι γονιός τζιαι ως εκ τούτου χωρίς το cognitive dissonance σας. Κατανοώ την ανάγκην που έχουν τα μωρά να παίξουν, να κάμουν φασαρία τζιαι να εξερευνήσουν τον κόσμον που τα περιβάλλει. ΑΛΛΑ.. εάν εσάς δεν σας βρωμά το κοπελλούι σας ή αν η φασαρία που κάμνει εν απλά έναν background noise το οποίον ο εγκέφαλος σας έμαθεν να φιλτράρει τζιαι να αδρανοποιεί, τούτον δεν ισχύει για τους υπόλοιπους. Εμείς ακούμεν την φασαρίαν που κάμνει το μωρόν σας τζιαι ενοχλούμαστεν που τες αταξίες του.

Θα σας το πώ όσον πιο λεπτεπίλεπτα τζιαι διακριτικά τζιαι διπλωματικά μπόρω. ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΤΕ ΤΑ ΚΟΠΕΛΛΟΥΘΚΙΑ ΣΑΣ. Τα κοπελλούδκια εν σαν τους σσύλλους. Δοκιμάζουν τα όρια σας συνέχεια τζιαι είναι συμφεροντολόγοι αφού άμαν θέλουν να γινεί το δικόν τους, χωρεί τους η τρύπα του βελονιού να ρέξουν που μέσα.

Βασικά σαν γονιοί δκυο εν τα βασικά που πρέπει να ξέρετε.  α) Να λαλείτε ΌΪ’ τζιαμαί που πρέπει β) Να γυρίζετε το σιέριν σας μέσα μέσα όταν το ‘όϊ’ δεν έσιει αποτέλεσμα, με σκοπόν ακριβώς να ενισχύσετε την πειστικότητα της άρνησης σας.

Πότε λέμεν ΟΧΙ στο μωρόν μας: Ένας πρακτικός οδηγός για τους άσχετους.

– Όποτε έχουμεν αμφιβολίαν.

– Όποτε κάτι βλάφτει το μωρόν αλλά θέλουμεν να πούμεν ‘ναι’ για να γοράσουμεν τον μπελάν.

-Όποτε έχουμεν αποφασίσει ήδη κάτι. Άμαν ο σσύλος μου καταλάβει τα όρια του είμαι σίουρος ότι τζιαι το πιθηκοχόμοσάπιενς σας μπορεί. Αν αμφιβάλλετε, δοκιμάστε το. Πειθαρχία, σκέψου το, γίνεται!

-Άμαν έσιει άλλα άτομα μπροστά τα οποία δεν είναι πρώτου βαθμούς συγγενείς με το σπλάχνον σας. Σπίτι σας κάμετε ότι θέλετε. Σε δημόσιον χώρον να μάθετε να σέβεστε.

-Προληπτικά.

Υπάρχουν τζιαι εξαιρέσεις φυσικά που λέμε «Ναί» διότι δεν είμαστεν φασίστες τζιαι μάλιστα επιβραβεύουμεν τα σπλάχνα μας όταν η ερώτηση είναι η πρέπουσα.  ‘Ναί’, αγαπητοί υφιστάμενοι και υποψήφιοι γονιοί, λέμεν στις πιο κάτω ερωτήσεις:

-Μάμμα, μπορώ να έχω τζι άλλα λαχανικά του ατμού;

-Μάμμα, μπορώ να ασχοληθώ με τον αθλητισμό/μπουζούκι/ξένες γλώσσες;

-Μάμμα, μπορώ να σταματήσω το πλέϊστεϊσιον τζιαι να κάτσω στο δκιάβασμα;

-Μάμμα μπορώ να πάω για ύπνο;

Τί γινεται όμως όταν ήδη τα μωρά επήραν τον αέραν σας; Τί γίνεται όταν περάσαμεν το point of no return; Τί γίνεται όταν δεν μας ακούσιν πλέον τζιαι ηύραν τα κουμπιά μας τζιαι προσβάλλουν μας μες τον κόσμον όταν θέλουν να γίνει το δικόν τους; Τί γίνεται όταν ππέφτουν χαμέ μες τον μπακάλλην τζιαι πορτοκλωτσούν; Fear not my friends, help is on the way. Η λύση είναι κυριολεκτικά στο χέρι σας.

Κυρίες μου, το δεξί σας άκρο, ναί αυτό που βρίσκεται πάνω από το μάους σας με το οποίον κάμνετε σκρολ ντάουν τζιαι δκιαβάζεται τούτον το μπλογκ, εκτός που το να σιομαλίζει τα αρτσίδκια του άντρα σας τζιαι να βαστά τσιάρα σλιμ τζιαι το μόπαϊλ, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δώσει πάτσους. Μην το σκέφτεστε. Δώστε πάτσους. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Αγαπητοί κύριοι. Είμαστεν το κατ’ ισχυρισμόν ισχυρόν φύλον. Κατακτήσαμεν το φεγγάριν, τες ζούγκλες του Αμαζονίου τζιαι τα βάθη των ωκεανών. Σπάσαμεν το άτομον τζιαι δαμάσαμεν τα θηρία της φύσης. Μπορούμεν επίσης να επιβληθούμεν τζιαι να πατήσουμεν  το πόδι μας χαμέ σε έναν τετράχρονο. Παρόλο που είσασταν διακοσμητικοί στις φωτογραφίες του γάμου σας, εντούτις σαν γονιός έσιετε σημαντικότατον ρόλον να διαδραματίσετε τζιαι μεν αφήνετε την γεναίκαν σας να βουρά το κοπελλούδιν σας μόνη της.

Πότε δίνουμεν πάτσους; Ενδεικτικό παραδείγματα με την μέθοδο DDS (Deny-Deny-Slap, Firfiris patent pending)

Παραλία: Το μωρόν σας πετάσσει χώματα σε άτομα που κάθονται αμέριμνα χωρίς να ενοχλούν κανέναν. Το ότι κάποιος κατεβάζει την εφημερίδα με θυμωμένο βλέμμα είναι η ένδειξη αγαπητέ γονιέ ότι το κοπελλούδιν σου επαράκαμεν το. Ζητάτε που το μωρό σας να σταματήσει με σταθερή επιτακτική φωνή που δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Δεν παρακαλάτε το μωρό ούτε του ζητάτε να σας κάμει χατήρι. Φράσεις του τύπου «Αλέξανδρεεεε! Σταμάτα μάνα μου. Άτε να δω! Εννά το πώ του παπά σου» απαγορεύονται.

Την δεύτερη φορά που κάποιος κατεβάσει την εφημερίδα του τζιαι ποφυσήσει που την αγανάκτηση που το μωρό συμπεριφέρεται ως ουρακοτάγκος υπό την επήρeια ecstasy τότε ζητάτε που το μωρό σας να σταματήσει τζιαι ξαπολάτε το Κοσμοπόλιταν/Αθλητική εφημερίδα τζιαι σηκώνεστε πάνω σε στάση ετοιμότητας. Εάν το μωρό σας δεν σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ, τότε ππέφτει ο πάτσος. Φροντίστε να τσούξει. Ο πάτσος είναι στην σωστή ένταση όταν το μωρό πιάσει το μυξόκλαμα που θα εξελιχτεί σε κλάμα αλλά όϊ να ππέσει χαμαί βουνάριν λιπόθυμο. Πιστέψετε με, ο θόρυβος που κάμνει έναν μωρό που κλαίει γιατί έφαεν δίκαιον πάτσον δεν ενοχλεί καθόλου. (Σημ: Οι επιστήμονες δεν κατέληξαν εάν είναι πιο αποτελεσματικό να δέρνετε το μωρόν δημοσίως ή κατ’ ιδίαν. Εγώ τείνω προς το πρώτον που είναι και πιο άμεσο τζιαι γιαυτόν, πιο αποτελεσματικόν).

Ακολουθήστε αυτή τη μέθοδο και για άλλους δημόσιους χώρους, υπεραγορές, τραπέζια, κλπ. Οι καταχρήσεις του μωρού σας σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν. Η κοινωνία θα σας ευχαριστεί τζιαι θα σας ευγνωμονεί τζιαι θα σταματήσει ο κόσμος να σας κακολοεί τζιαι να σας βάλλει κατάρες που μέσα του.

Advertisements

Responses

 1. του χρόνου να πληρώσεις να πας διακοπές στο ξενοδοχείο θάλασσα στη Πάφο που δεν επιτρέπονται τα παιδιά 🙂

 2. Irodi esi???

  Ores ores re firfiri areskeis mou polla, xipnas tin Mideia mesa mou!

  p.s @chrys Polla kala kamnoun kai den epitreponte!

 3. Α, μάλιστα, αναρτήθηκε «στις Χιούμορ» 🙂

  Γενικά όμως ως ενεργός πατέρας 5χρονης και 6χρονου περίπου συμφωνώ.
  Μένω όμως στο τράβηγμα του αυτιού:)

 4. ginetai ta mora na men ampalata tziai na men xreiazetai na dwkoumen patson?

  *h monh fora pou edwka patson (sto xerin de) htan ths arfotexnhs mou, htan 2 xronwn tziai epienne me to sherin aplomeno pros to mati tou gkaziou…

 5. Έγραψες πάλε αγαπητέ.
  Άρεσε μου ιδιαίτερα το DDS.
  Επιπρόσθετα, πάλε θα πω την κουβέντα μου, αλλά φαντάστου αν ΕΣΥ αυτομόλησες με τη συμπεριφορά διαφόρων κοπελλουθκιών, τι γίνεται μες στα σχολεία που έχεις 25 (τέθκοια) κοπελλούθκια που οι γονιοί τους εν τους είπαν ποττέ των ποττών ΟΪ. Τζαι το DDS εν είναι αποδεκτό σύστημα πάταξης της γονεϊκής εγκληματικότητας που λέγεται αμπάλατο κοπελλούι.

 6. Elpizw oti telika texnologia tha lysei to problhma. Se mia-dyo dekaeties h genetikh texnologia tha mporei na mas prosferei mwra me start button: log-off
  restart
  sleep
  switch user.

 7. Αρέσκουν μου πάρα πολλά τα μωρά. Όταν εννε κοντά μου….Τζιαι δισπιρκώ πολλά με όσους λαλούν ότι πρέπει να τα δέρνουμε…Αλλά εννά το καμνα τζιαι γιω..
  Είπα τα…Εξαλάφρωσα

  Παραδώστε με στην Επιτροπο διοικήσεως….

 8. evales to sto xioumor gia na men dwkoumen panw sou enne?
  however, enna dwkw giati eshei ponna se paroun sovara :]

  symfwnw apolyta me ta oria tziai ta oxi.

  alla diafwnw ston proteinomeno kai synithi tropo peitharxias.

  Egw en thymoumai na estamatisa potte na kamnw tzeino gia to opoio efa to ksylo. Oi patsoi deixnoun authairesia kai kalliergoun to misos. H timwria prepei na einai kati sxetiko me tin ataksia, px an den trweis to fai sou, en tha faeis meta pagwto (anti «an den trweis to fai sou, enna faeis patso/enna se kleisw mes ton apopato» – ti sxesi eshei?!)/ espases to vazo, en tha sou dwsw xartziliki tountin eftomada gia na gorasoume allo/ epoukouppises ta skoupithkia, tha ta fkalleis eksw gia 2 eftomades.

  To systima pou proteinw egw, anti tou DDS, einai to (en polli se arxika, ksiasto): Eksigas giati i en logw symberifora den einai apodexti kai proeodopoias gia ti synepeia an synexistei, efarmozeis ti synepeia. Fairly simple. Eipa oti oi patsoi en authairetoi kai kalliergoun to misos?

  tzai imoun toutis tis apopsis pou prin apoktisw athropoui KAI ousa misopaida.

  • @ Sike
   Βασίζεσαι φυσικά στην υπόθεση ότι τα μωρά καταλάβουν που λογικήν τζιαι ότι εν πρόθυμα να αναβάλουν ενοχλητική συμπεριφορά με την προοπτικήν/υπόσχεσην άλλου αγαθού, όπως το παγωτό.
   Τί γίνεται στην περίπτωση που όμως το μωρό πει ‘Στα αρχίδια μου (όταν κατεβούν) το παγωτό, εγώ φασόλι δεν τρώω’ τζιαι μάλιστα τσιρίζει;
   Άσε που το να του στερήσεις παγωτό στην ουσία εξαγοράζεις το πρόβλημα τζιαι προετοιμάζεις το μωρό σου για να γίνει ελληνικού τύπου συνδικαλιστής όπου ‘δώστε μας τζίνον που θέλουμε, γιατί θα σας τα κάψουμεν ούλλα!’

   Ως γονιός έσιει κάποιος μονοπώλιο στα μέσα εξαναγκασμού τζιαι καλά κάμνει να τα χρησιμοποιήσει ώσπου του περνά.

   Σίουρα πρέπει να επιβραβεύεις την σωστήν συμπεριφορά αλλά με το να του λαλείς φάε το φαϊ σου για να σου πιάσω παγωτό στην ουσία λαλείς του ότι η τιμή του εκβιασμού για ένα πιάτο φαϊ είναι ένα παγωτό.

   • αν δεν μιλούμε για βρέφη ποσαράντωτα, αλλά για νήπια και άνω, τότε ναι, γιατί εν καταλάβουν που λογική; Εν αθρώποι, όι φυτά. Τζιαι καταλάβουν παραπάνω απ’όσα νομίζουμε/θέλουμε. Εννά το δεις ποννά κάμεις δικά σου με το καλό. Τα μωρά των άλλων εν ΠΑΝΤΑ καθυστερημένα.

    Στην περίπτωση που «το μωρό πει ‘Στα αρχίδια μου (όταν κατεβούν) το παγωτό, εγώ φασόλι δεν τρώω’ τζιαι μάλιστα τσιρίζει», τότε επεράσαμε σε άλλο κεφάλαιο, αυτό της αναίδειας και της μη αποδεχτής συμπεριφοράς και τιμωρείται με «1 λεπτό ανά χρόνο ηλικίας του» σε ένα σκαμνί/γωνία/σκαλί (δες λίγο Super Nanny στο γιουτούμπι πονναβρεις ώραν, μαθαίνεις πολλά χρήσιμα και εκπληκτικά πράματα που θα γλυτώσουν εσένα και την οικογένειά σου από αχρείαστο frustration).

    τζιαι δεν το θέτεις σαν εκβιασμό αλλά ως λογική συνέπεια μιας πράξης (αν δεν φάεις πρώτα φαΐ, εν μπορείς να φάεις γλυκό. Το γλυκό δεν είναι φαΐ, είναι για να χωνέψουμε – sorta)

    εθκιάβασα το τζιαι τούτο κάπου πρόσφατα: I tell my kids they dont have to eat whats on the table. But whats on the table is all there is.
    Ας παουρίζουν. Μιαν φορά, θκυο, εννά στραντζιήσουν τζιαι να αρκέψουν να τρων ό,τι τους δώκεις. Αν ενδώσεις τζιαι κάμεις τους σάντουιτς, έχασες.

    Plus, υπόψην ότι τα μωρά ΘΕΛΟΥΝ σε να είσαι συνεπής τζιαι σταθερός σε τζείνο που είπες. Αν απειλείς τζιαι παουρίζεις τη μια στιγμή, δέρνεις τζιαι ρέσσεις την άλλη, τζιαι στο τέλος κάμνεις τους τζιαι το δικό τους για να σκάσουν, έθθα σε σεβαστούν ΠΟΤΤΕ.

    ώσπου φκάλλεις στα μωρά σου την εικόνα του αυθαίρετου τζιαι του δικτάτορα, έν έshει χαΐρι.

 9. Εγω εν εχω κοπελλουθκια ακομα τζαι ετσι ειμαι της φασης «αν δεν ελεγχεται με τιποτε τζαι με φερει ως το αμην το πατσιν του θα το φαει» αλλα ΣΙΟΥΡΑ κεκλεισμενων των θυρων τζαι οι στη θαλασσα. Μεν ξεχνας οτι ειμαστεν πλεον στην εξευγενισμενη αμερικανοποιημενη Κυπρο οπου αν δωκεις πατσο του κοπελλουθκιου σου ο αλλος κρινει, κοφκει ραφκει οτι εισαι ακατταλληλος γονιος, αρπασσει σου το κοπελλουι σαν συγχρονος οσυπερμαν και τηλεφωνα αστυνομιες τζαι γραφεια ευημεριας (οπως εκαμεν προσφατα μια αμερικανα αεροσυνοδος).

  Γιαυτο δερνετε τα κοπελλουθκια σας. Σπιτι σας.

 10. Πατσον που την αρχή. Αν δεν καταλάβει γιατί έφαγε τον πάτσο, τότε του εξηγάς το βράδυ που θα κοιμηθεί στο σπιτάκι του σκύλου.

 11. Φιρφίριε κάμνεις πρόοδον σαν υποψήφιος πατέρας ;)) Το ππόιν με τα όρια εκατάλαβες το 100%. Παίρνεις 10 άριστα. Θα περάσεις τες εξετάσεις αν έβρεις τζιαι το μέσον να φτάσεις με το ίδιον αποτέλεσμαν χωρίς να κινδυνεύεις να ταπεινώσεις το σπλάχνου σου. Η υπακοές από ντροπήν είναι η βάσης της χειρότερης νεύρωσης. Τζιαι αν την εκληρονομήσαμεν πρέπει να έβρουμεν τον τρόπον να κόψουμεν της αλυσίδαν. Η ντροπή ή ο κίνδυνος να ντραπεί έναν άτομον δεν είναι καλό κίνητρο για να προχωρήσει στην ζωήν του. Τζιαι σε διαβεβαιώ ότι έχει τρόπο να φτάσεις στα αποτελέσματα που θέλεις με απόλυτο respect για το σπλάχνο σου.

  1. γιου ρισπέκτ γιουαρσέλφ τζιαι δεν αφήνεις κανέναν να σε προσβάλει άμεσα ή έμμεσα (ούτε το σπλάχνο σου)

  2. Όταν λαλείς ΝΟ να το πιστεύκεις τζιαι να επιμένεις μέχρι η αίτηση σου (τζιαι όχι η διαταγή) να εκπληρωθεί.

  3. Να μην ενδώσεις σε ότι μέσα φασιστικά, ψυχαναγκαστικά, γλυκο – ττσιαλιμιστικά φκάλει το σπλάχνο σου για να κάμει το δικόν του. Το να φκάλεις τον πάτσον σαν μέσον για να μην ενδόσεις είναι σημείον αδυναμίας που θα το πληρώσεις ύστερα πιο ακριβά.

  το αποτέλεσμαν που εγνώρισες που ήρτες δακάτω έφαεν μόνον έναν πάτσον πας το σιέριν που ήταν 13 μηνών όταν δεν υπήρχεν άλλος τρόπον να σταματήσει να τρώει τζιαι να καταπίννει τα τσιακκιλούθκια στην θάλασσα σαν τα αστραγάλια.

  Τζαι αν δεν βρίσκεις τον τρόπον να φτάσεις στα επιθυμιτά αποτελέσματα τζιαι επιμένεις στην εύκολη λύση του πάτσου, ΠΟΤΕ πάτσο στο πρόσωπο, ΠΟΤΕ στο στόμα, ΠΟΤΕ πίσω που το κεφάλι. Είναι μέρη του σώματος ιερά τζιαι ευαίσθητα στην ταπείνωση. Έχει κώλο τζιαι χέρια.

  • Εισηγούμαι αντί πάτσους που πιθανών και σε ελάχιστες περιπτώσεις να προκαλέσουν μόνιμην ζημιάν, να τραβά ο γονιός το στουρομάθθιν του κοπελλουθκιού.
   Πονεί εξίσου τζιαι αν λάβουμεν υπόψην ότι πλέον τα κοπελλούθκια εν όπως τους τράουλλους τους αξιούριστους τότε το τράβημαν γίνεται ακόμα πιο εύκολα.

 12. Aceras Anthropophorum , με είχες ως την τελευταία παράγραφο.
  Φιρφιρή μου, είναι πολύ απλό: αν μάθεις το μωρό σου ότι είναι άνθρωπος που αξίζει σεβασμού από τη μέρα που γεννήθηκε και όχι αντικείμενο που θα δικαιούται σεβασμό όταν ενηλικιωθεί, τότε θα μεγαλώσει σεβόμενο τον εαυτό του, εσένα, κάθε άνθρωπο. Αν έμαθα κάτι τόσα χρόνια μέσα στα σχολεία είναι ότι τα πιο δύσκολα μωρά να πειθαρχηθούν και να αφήσουν πίσω άσχημες συμπεριφορές είναι εκείνα που οι γονείς τους τα εμάθαν να υπακούν μόνο όταν τις τρώνε.

  • Το θέμα δεν είναι αν δέρνεις το κοπελλούδι σου. Το θέμαν είναι το πότε τζιαι το γιατί.
   Το ξύλον δεν είναι απάντηση σε ούλλα. Υπάρχει δίκαιον τζιαι άδικον ξύλον.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: