Αναρτήθηκε από: firfiris | Αύγουστος 3, 2010

Πρακτικοί τρόποι για να μειώσετε την νοημοσύνη σας

Έπιασεν την εξής είδησην το μμάτιν μου.

«Η Αστυνομία πιστεύει ότι τα 172 κιλά εκρηκτικών που είχαν κλαπεί από αποθήκη της Εθνικής Φρουράς στην Παλώδια βρίσκονται στα χέρια ανθρώπων του υποκόσμου.»

NO SHIT! I SAW THE LIGHT!

Άτε ρε! Εγίναν έρευνες για να φτάσει σε έτσι συμπέρασμαν η αστυνομία; Τζι εγώ ενόμιζα ότι εκλέψαν τα οι καλόηροι του Σταυροβουνιού! Άκου πράματα ο υπόκοσμος!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕΝ ΓΑΡΟΙ! ΜΕΝ ΜΑΣ ΛΑΛΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΠΡΑΜΑΤΑ!

——–

ΥΓ. Το Προηγούμενο γουίκεντ επέρασα με το αυτοκίνητον μπροστά που τα φώτα της κόκα κόλας στον Άϊν Δεμέτην. Τα φώτα δεν ελειτουργούσαν οπόταν ετηλεφώνησα στην τροχαίαν σαν ευσυνείδητος πολίτης να τους ενημερώσω άμπα τζιαι σκοτωθεί κανένας. Η απάντηση δεν με ευχαρίστησεν.

«-Ξέρουμεν το κύριε. Οδηγάτε προσεκτικά ως την Δευτέραν που θα τα σάσουμεν.

-Εν Σαββάτον σήμερα. Δηλαδή ως την Δευτέρα πρέπει να παρακαλώ να μεν σκοτωθώ;

-Εεε χαρ χαρ χαρ…Να προσέχεις. Τζίνοι που τα σάζουν εν δουλεύκουν Σαββάτον.»

Advertisements

Responses

 1. Εν οι καλόηροι του Σταυροβουνιού που τα επκιάσαν. Θα τινάξουν στον αέρα τους πουλημένους της αρχιεπισκοπής που επροσκυνήσαν τον Πάπα τζιαι τον άθεον πρόεδρον.

 2. Τζίνοι που τα σάζουν εν δουλεύκουν Σαββάτον…
  WTF?????????????????????????????????????????

 3. αμα εν όπως τα λαλεί ο παύλος τοτε εν για καλό σκοπό! τζε σιγά μεν δουλεύκουν κυβερνητικοί Σάββατο! Κύριε ελείσον, δαμέ σχολάνουν 1 τζε η ώρα 12 εν στο τραπέζι τζε καρτερτούν το φαίν.

 4. Giati re eseis doulefkete savato?

  Ts ts ts

  Ego pantos na pethaniskei pelas en tou kamno tin hari, oute tzinou oute tou mastrou mou na mino lepto parapano, oi na erto savato!

 5. Τάχα? Τες υπόλοιπες μέρες δουλέφκουν?

 6. Να τα χαλάσουμεν ούλλα να δούμεν πόσο χρήσιμα ένει;

 7. Κοιτάχτε να δείτε. Άμα σε ρωτάνε οι δημοσιογράφοι «που εκτιμάτε ότι βρίσκονται τα εκρηκτικά», θα πεις δε θα πεις; Όσο και αν ειναι ηλίου φαεινότερο. Όσο για τα φώτα τροχαίας, η αστυνομία αυτό που έχει να κάνει είναι να ειδοποιήσει τους τεχνικούς που δουλευουν στο δήμο λευκωσίας. Έχουν και on call αλλα μην ελπίζετε ότι θα σηκωθούνε μέσα στη νύκτα να τα φτιάξουνε. Ούτε Κυριακές έγινε θαυμα ποτέ να έρθουνε. Κάποτε δεν τους αδικώ, ίσως να μην τους πληρώνει η υπηρεσία τους.
  Επόμενες φορές κύριε φιρφιρή και όλοι οι άλλοι άμα περνας από φώτα τροχαίας που δε δουλευουν και ειδικά απο διασταύρωση του τύπου Τ να εφαρμόζετε απλά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας παρά να διαμαρτύρεστε γιατί δεν ήρθε η ήδη αποψιλωμένη απο προσωπικό αστυνομία, καλοκαίρι στους 50 κελσιου, να σας περνά απο τα φώτα.

  • @Ast
   Τον κώδικά τον εφαρμόζω και θεωρώ τον εαυτό μου ευσυνείδητο πολίτη ώστε να ενοχληθώ και να αναφέρω βλάβες ή ακόμη και υπόπτες συμπεριφορές (πχ να γυρίζει κάποιος με διπλοκάμπινο κοντά σε οικοδομές, πιθανών για να κλέψει υλικά οικοδομής).

   Η παρουσία της αστυνομίας είναι αναγκαία για εκείνους που ΔΕΝ εφαρμόζουν τον κώδικα και έχουν ανάγκη την καθοδήγηση της αστυνομίας (όπως στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ποδοσφαιρικοί αγώνες, ατυχήματα κλπ). Θεωρητικά μιλώντας, όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε όχι μόνον τον κώδικα αλλά και τους νόμους του κράτους. Αν όλοι ενεργούσαν όπως πρέπει, αν όλοι ήταν ευσυνείδητοι, αν όλοι γνώριζαν και εφάρμοζαν τα πάντα τότε δεν θα χρειαζόμασταν αστυνομία. Δυστυχώς την χρειαζόμαστε ακριβώς γιατί έχει άπειρους οδηγούς, γέρους, άτομα με μειωμένη αντίληψη, άτομα με χαμηλές αντοχές στο να συμμορφώνονται με τους νόμους και τους κανονισμούς, άτομα με τάσεις παραβατικότητας κλπ.

   To serve and protect που λαλούν τζι οι αμερικανοί, όϊ to serve and protect on weekdays ή to serve and protect at average temperatures. Άσε που πριν 3 εβδομάδες ΔΕΝ είχε καύσωνα. Όσο για το αν η αστυνομία είναι αποψιλωμένη, αν δεν κάνω λάθος έχουμε από τις πιο ψηλές αναλογίες αστυνομικών προς τον πληθυσμό μας. Παραθέτω σχετικό άρθρο από τον ΠΟΛΙΤΗ

   ΠΟΛΙΤΗΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
   Η Κύπρος πρώτη στη λίστα των πιο «αστυνομοκρατούμενων» χωρών της Ευρώπης
   Κάθε σπίτι και ένας αστυνομικός
   Οι φιλελεύθερες κοινωνίες της ΕΕ, όπως αυτές των Σκανδιναβικών χωρών, περιορίζουν την αστυνομική παρέμβαση του κράτους και ενισχύουν τις κοινωνικές υπηρεσίες. Στην Κύπρο έχουμε άλλες προτεραιότητες

   Την αναλογικώς πολυπληθέστερη Αστυνομία στην ΕΕ διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία, αν και κατά καιρούς εκφράζονται παράπονα για έλλειψη προσωπικού και ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης. Είναι επίσης σημαντικό ότι τα τελευταία δέκα χρόνια αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των μελών της Κυπριακής Αστυνομίας, ενώ στις περισσότερες χώρες παρατηρείται μείωση. Τα στοιχεία προκύπτουν μέσα από έρευνες της Eurostat και άλλων οργανισμών οι οποίοι παραθέτουν συγκριτικά στοιχεία και με μη ευρωπαϊκά κράτη.

   Ευρωπαϊκή πρωτιά
   Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας της Βουλγαρίας, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία της Eurostat, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει σε αναλογία πληθυσμού τη μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη, μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ και των υποψηφίων προς ένταξη χωρών. Συγκεκριμένα, στην Κύπρο αντιστοιχούν 668 αστυνομικοί σε κάθε 100 χιλιάδες κατοίκους, ενώ στη Φινλανδία σε κάθε 100 χιλιάδες κατοίκους αντιστοιχούν μόλις 158 αστυνομικοί! Την Κύπρο στον κατάλογο ακολουθεί η Βουλγαρία με 615 αστυνομικούς για κάθε 100 χιλιάδες πολίτες.

   Και «παγκόσμιοι»
   Από στοιχεία διεθνών οργανισμών τα οποία μπορεί κάποιος να βρει και στο διαδίκτυο (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_size_of_police_forces), σε μια λίστα 48 χωρών από όλο τον κόσμο, η Κύπρος «φιγουράρει» στη δεύτερη θέση με τη μεγαλύτερη αναλογία αστυνομικών σε σχέση με τον πληθυσμό της. Η μόνη χώρα που βρίσκεται πάνω από την Κύπρο είναι η Χιλή της Λατινικής Αμερικής. Σύμφωνα με τον κατάλογο αυτό, στην Κύπρο σε κάθε 157 πολίτες αντιστοιχεί ένας αστυνομικός, ενώ στη Χιλή ένας αστυνομικός αντιστοιχεί σε 134 πολίτες. Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος της «αστυνομοκρατίας», θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι στις ΗΠΑ αντιστοιχεί ένας αστυνομικός σε κάθε 350 πολίτες, στη Βρετανία σε κάθε 361 πολίτες, στη Γαλλία σε κάθε 258 πολίτες και στη Γερμανία σε κάθε 328 πολίτες. Ακόμα και σε χώρες που θεωρούνται αστυνομικά κράτη όπως είναι η Τουρκία, ένας αστυνομικός αντιστοιχεί σε 219 πολίτες. Στην Ελλάδα η αναλογία είναι 1: 200, και στη Μάλτα 1: 234.

   Όλο και πιο πολλοί
   Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αριθμητική δύναμη της Αστυνομίας Κύπρου, τα τελευταία δέκα χρόνια αυξάνεται σταθερά, ενώ υπάρχουν αιτήματα και για περαιτέρω ενίσχυση με νέες προσλήψεις. Την ίδια στιγμή στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός των αστυνομικών μειώνεται και η τάση διεθνώς είναι επίσης φθίνουσα. Η εξέλιξη στη Κύπρο την τελευταία δεκαετία είναι αξιοπρόσεκτη:
   *Το 1998 υπηρετούσαν 3987 αστυνομικοί
   *Το 2002 υπηρετούσαν 4531 αστυνομικοί
   *Το 2003 υπηρετούσαν 4773 αστυνομικοί
   *Το 2004 υπηρετούσαν 4903 αστυνομικοί
   *Το 2005 υπηρετούσαν 4999 αστυνομικοί
   *Το 2006 υπηρετούσαν 5125 αστυνομικοί
   *Το 2007 υπηρετούσαν 5139 αστυνομικοί
   *Το 2008 υπηρετούσαν 5320 αστυνομικοί
   Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στους αριθμούς αυτούς δεν περιλαμβάνονται τα μέλη της Πυροσβεστικής που ανέρχονται στα 650 και τα οποία ενισχύονται και με περίπου 120 έκτακτους πυροσβέστες το χρόνο.

   Στα γραφεία
   Η Κυπριακή Αστυνομία έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Σχεδόν το 1/3 των μελών της δεν ασκεί αστυνομικά καθήκοντα, αλλά καθήκοντα κλητήρων και γραφέων. Επίσης, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο «Π», ένας αξιοσημείωτος αριθμός αστυνομικών απασχολείται στην ασφάλεια δημοσίων προσώπων εκτελώντας ουσιαστικά χρέη οδηγών και συνοδών, προσωπικοτήτων που δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

   Μιχ. Κατσουνωτός
   Η Κύπρος έχει ιδιαιτερότητες
   Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι, στον αριθμό των μελών της κυπριακής αστυνομίας περιλαμβάνονται τα μέλη της Λιμενικής που σε άλλες χώρες αποτελούν ξεχωριστό σώμα. Ο κ. Κατσουνωτός αναφέρθηκε και στην Πυροσβεστική, αλλά όπως διαπιστώσαμε, ο αριθμός των μελών τής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν περιλαμβάνεται στα συγκριτικά στοιχεία της Eurostat, και συνεπώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανόμοιων δεδομένων. Ως ένας ακόμη λόγος τής αναλογικά μεγάλης αστυνομικής δύναμης στην Κύπρο, είναι κατά την Αστυνομία και το γεγονός ότι είμαστε ημικατεχόμενη χώρα με αυξημένο αριθμό υποχρεώσεων λόγω της γραμμής αντιπαράταξης.
   Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, στα στοιχεία που έχουν διαβιβάσει οι άλλες χώρες στη Eurostat, στον αριθμό των μελών του αστυνομικού σώματος περιλαμβάνουν και τα μέλη της δημοτικής αστυνομίας, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με την Κύπρο. Σε γενικές γραμμές όμως υπάρχει ισορροπία στα στοιχεία που συγκρίνονται και καθιστούν την Κύπρο την πλέον «αστυνομοκρατούμενη» χώρα της ΕΕ, και μία από της πρώτες χώρες στον κόσμο σε αναλογία αστυνομικών σε σχέση με τον πληθυσμό.

   ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ
   Κωδικός άρθρου: 908781
   ΠΟΛΙΤΗΣ – 13/11/2009, Σελίδα: 20

 8. Είδα το άρθρο το πηρες από τον ΠΟΛΙΤΗ. Σίγουρα ο Πολίτης δε θέλει περισσότερους αστυνομικούς. Έχω αναφερθεί για τον Πολίτη σε διαφορα ποστ στο μπλογκ μου, μην πας αν δε θες να τα διαβασεις. Εσύ νιώθεις ότι ειμαστε αστυνομικοκρατούμενη χώρα; Δεν ξερω που ειναι όλοι αυτοι οι αστυνομικοί που αραδιάζει το άρθρο, εκεί που πρέπει να έχουμε καμπόσους όπως στους σταθμούς να εξυπηρετούν υποθέσεις του πολίτη στην άμεση επέμβαση ή στην τροχαία τους ψάχνουμε με το φανάρι. Τα γραφεία μας είναι γεμάτα από Pencil pushers που λαλούν τζι οι αμερικανοί.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: