Αναρτήθηκε από: firfiris | Ιουλίου 27, 2010

Όταν έγινα άντρας

Ήταν έναν δύσκολο ξύπνημαν τζείνον το πρωϊν. Ο ήλιος επροσπάθαν να μου ανοίξει τα μμάθκια μου αλλά εγώ επροέβαλλα σθεναρήν αντίστασην στα κελεύσματα του. Εποκνιάστηκα τζιαι πας το πόκνιασμαν η παλάμη μου εχάϊδεψεν δέρμαν γυμνόν, όπως την κούνναν. Εχαμογέλασα μοισοτζοιμισμένος τζιαι αμέσως μετά, οσάν κάποιος να πάτησεν έναν ηλεκτρονικόν σουίτσς, εγουρλώσαν τα μμάθκια μου όπως του Κκέρμιτ. Το δέρμαν που εχάϊδευκα ήταν η φαλάκρα μου. Μια γυναικεία φωνή μου φώναξε.

«Σήκου πάνω τζι εν ώρα μας. Άτε τζι ακόμα εννά πάρω την γιαγιά σου στο λεωφορείο».

Ήταν η μέρα που κατατάχτηκα…

Ο λόγος που σας γράφω, είναι γιατί πρόσφατα έναν ανήψιν εκατατάχτηκεν, έναν ανήψιν που χαρκέσαι εν εχτές που το εταχτάριζα τζι ετράβουν τα φκιά του κάμνοντας του την κουτσιερήν. Η θκειά μου, τυπική Κυπραία, αφού άκουσεν τες παλληκαρκές τζιαι τες (κατά φαντασίαν) ανδραγαθείες των αντρών της οικογενείας, από διαβιβαστές στο ΓΕΕΦ μέχρι παλαίμαχοι της Μασούρας, τζιαι ελούθην τα κλάματα.  Που ήταν να πάει το μωρόν της, τζιαι εν κρίμαν τζι άδικον, μάνα μου το μωρόν μου, γνήσια Σπαρτιάτισσα έναν πράμαν η θεία. Φυσικά η μάνα εν μάνα τζι ο μιτσής ήταν ο πρώτος της. Τζιαι δώστου κλάμαν. Ύστερα ερούφησεν τες μύξες της τζι είπεν μας «Έν πειράζει, ο στρατός εννά τον κάμει άντραν«.

Το δε ανήψιν εφιλοφρόνισεν μας με έναν μειδίαμαν που επεριφρόναν τα πάντα τζιαι μετά εξανάκατσεν στο πλέϊστεϊσιον, ο κραν προστάτης της πατρίδας. Εάν η θκειά μου έσιει δίκαιον τζιαι ο στρατός σε κάμνει άντραν. Τότε για να γίνεις άντρας χρειάζεσαι απαραίτητα:

 1. Να σηκώνεσαι στα μαύρα χαράματα μαζί με άλλους ημίγυμνους άντρες. Χρήσιμο σε περίπτωση που θα πάτε σε gay parade τζιαι μετά ακολουθήσει ππάρτυ με ναρκωτικά σε ιδιωτικήν κατοικίαν.
 2. Να ανέχεσαι φωνές από κκομπλεξικούς των οποίων η διαφορά που τον μελλοντικόν σου μάστρον είναι πως στην δουλειά πάεις οικιοθελώς.
 3. Να καθαρίσεις αποχωρητήρια μετά που εφκαιρώσαν τ’άντερα τους αλλό 50 νομάτοι που δεν τους έκατσεν το φαΐν. Τούτον θα συμβεί πολλές φορές στην ζωή σου οπόταν εν άκρως απαραίτητον.
 4. Να φκάλλεις  σκοπιές. Αύριον που εννά κάμεις κοπελλούιν πρέπει να μάθεις να σηκώνεσαι η ώρα 2 τα χαράματα.
 5. Να μάθεις να τρώεις παλιοφαγιά που μόνον σσύλλοι σε καταφύγιον σσύλλων στην Σουαζιλάνδην θα ετρώαν. Απαραίτητον αν παντρευτείς γενικότερα.
 6. Να σπαρκώνεις τζιαι να κάμνεις υπομονήν (το κατά δύναμην). Απαραίτητον άμαν η γεναίκα σου πονεί την κκελλέν της ή εν κουρασμένη.
 7. Να μάθεις να στήννεις όπλον τζιαι να ιγκώννεις τον στόχο που τα 200 μέτρα. Απαραίτητον στην περίπτωσην που ο γάμος σου εν προχωρά τζιαι η γεναίκα σου εν σου φκάλλει διαζύγιον.

Χμμ.. τελικά ίσως ο στρατός να σε κάμνει άντραν…

Advertisements

Responses

 1. μόνο που σένα επερίμενα να ξέρεις την κουτσιερή! χαχαχαααα

 2. Εκράτουν τζιαι γω έναν μιτσήν τζιαι έκαμνα του την κουτσιερήν πριν καμπόσα χρόνια. Τωρά εν 16. Τι ωραία να είχεν τζιαι δακάτω θκυό χρόνια στρατόν να τον πέψω να γινεί άνδρας. Θα άντεχα καλλύττερα τα δύο χρόνια που έπονται με την ιδέαν ότι θα είχα δύο χρόνια διακοπές μετά, τζιαι πον να φκεί ήταν να σιει γεναίκαν να τυρανιοί παρά τους γονιούς του. ΖΗΤΩ ο ΣΤΡΑΤΟΣ τζιαι ας είμαι πασιφιστής. Ζήτω ο στρατός, ιδίως αυτός που δεν χρειάζεται σε τίποτε. Κάμνει τουλάχιστον τους άουρους αππωμένους δεκαοτάρηδες άνδρες. Ότι αυτόν τζι αν σημαίνει.

 3. Και τι τελικά είναι η κουτσιερη?

 4. στρατός-δουλειά-γάμος
  δηλαδή η σκλαβιά μία είναι και συνεχίζει;

 5. αντάν να πας στην κουτσιερή
  δίκλα ποδά, δίκλα ποτζεί
  αν δεις κανέναν…???

  ως δαμαί θυμούμαι, ξέρεις το ούλλον?

  • αντάν να πας στην κουτσιέρη
   ποτζί στου θκειού σου του παπά,
   δίκλα ποδά, δίκλα ποτζί….

   Αν δεις κανέναν κάτσε κάτω..
   Αν δεν έσιει κανέναν , τράαααβα φκάλε κουτσιά!

   • εμένα εν πιο φοβερό

    σαν πας στην κουτσιερή
    δίκλα ποδά δικλα ποτζεί
    αν δεις κανένα, ΦΥΕ
    αν μεν δεις, ΜΕΙΝΕ

    χαχαχαχαχαχ

   • έσιει τζαιρόν που το έψαχνα! θένκιου!

 6. homo anisorropus

  κουτσιεrie

  πώς λέμεν creperie, croissanterie?

  λογικά τζαμαί κάμνουν κουτσιά

  • Αστεία αστεία neerie νομίζω μόλις έκαμες τζαι πιθανώς σωστή ετυμολογική ανάλυση.

 7. htan dkio xronia re firfiri
  alla eshei fores pu ta thymoumai je lalw, makari na ta ksanazousame. oi oulla vevaia.

  alla eishen orees stigmes.

 8. nampou mou ethimises….

 9. Oreos ws synithws Firfiri. To mono pou lypoume en to oti epiasan HDH tous 7 logous apo to blog post sou kai ekaman to chain mail xwris anafora stin phgh pale!

 10. Δηλαδή σε χώρες που δεν υπάρχει στρατιωτική θητεία δεν έχει άνδρες? Μόνο οι Κυπραίοι εν άνδρες? Αν οι άνδρες εν σαν τους μόνιμους στο στρατόπεδο του γιού μου (2ος χρόνος θητείας του) τότε καλλίτερα να μεν υπάρχουν άνδρες.

 11. έφυρες με – AGAIN… τζιαι όντως, chain mail – AGAIN 😦

 12. Να σπαρκώνεις..(τι σημαίνει??)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: