Αναρτήθηκε από: firfiris | Ιουλίου 15, 2010

Υπεράνθρωπες προσπάθειες ενός άτυχου νέου

Πρέπει να κόψω τα νέα. Δεν πάει άλλον. Πρέπει να σταματήσω να παρακολουθώ τες ειδήσεις ειδεμί θα πάθω τίποτε. Όϊ αγαπητέ αναγνώστη….δεν μιλώ για το επίπεδο των ειδήσεων μας όπου δίπλα που τους σκοτωμούς στην Γάζαν έχουμεν είδησην για σκίουρον που κάμνει γουόττερσκι.

Αναφέρουμαι στην γλώσσαν που χρησιμοποιούν όσοι γράφουν τζιαι παρουσιάζουν ειδήσεις. Γλώσσαν ξύλενην τζιαι χωρίς καμιάν απολύτως σημμασίαν. Πραγματικά οι λέξεις τζιαι οι φράσεις εχάσαν το νόημαν πλέον. Σε ούλλους τούτους που γράφουν ειδήσεις για το ραδιόφωνων τζιαι την τηλεόρασην τζιαι κάμνουν χρήσην των δκυό πιο κάτω φράσεων στες περιπτώσεις που αναφέρουμαι έχω να πω το εξής «SHUT THE FUCK UP!». Mmmm… that was better.

«Άτυχος νέος» – Φράση που εγώ αναμένω να ακούσω για κάποιον ο οποίος τζιαμαί που δεν φταίει σε τίποτε τζιαι τζιαμαί που δεν το περιμένει, παθαίνει έναν μεγάλον χαττάν. Για παράδειγμαν, σαν παρπατά μες την στράταν γλύφοντας πλάκαν του Ρέτζιης, να ππέσει έναν πιάνον που τζίνα τα μιάλα με τον νούρον τζιαι να τον πλακώσει. Το ίδιον ισχύει τζιαι για κάποιον ο οποίος δουλεύκει μεταλλωρύχος τζιαι χτυπάν τον κεραυνός σαν εν πουκάτω της γής. Ακόμα πιο άτυχος θα ήταν κάποιος ο οποίος σαν κολυμπά στην Νεκράν Θάλασσαν, γίνει μεζές για καρχαρίαν.

Άμαν ο άλλος όμως αναλαμβάνει μιαν εις γνώσην του ριψοκίνδυνην δραστηριότηταν τότε δέννεν ατυχία…εν στατιστικόν συνεπακόλουθον. Σαν να λέμεν 100% των θανάτων αλεξιπτωτιστών επήλθαν από πτώση με αλεξίπτωτο.

Ως παράδειγμαν, κάμετε την εξής εξίσωσην σας παρακαλώ.

Μοτόρα μεγάλου κυβισμού + Να είσαι ενήλικας + Απουσία Κράνους + Κυπριακόν οδόστρωμαν + Απρόσεχτον Οδήγημαν + Μεγάλη ταχύτητα = ? Μπράβο παιδάκια, νομίζω σκεφτούμαστεν το ίδιον.

Καμιά λύπηση για έτσι «άτυχους» που στο τέλος της ημέρας εν τζιαι επικίνδυνοι για τους υπόλοιπους. Τζιαι για τους πιο μαθηματικά ικανούς που εσάς, όσοι σκοτώνουνται με τες μοτόρες αν δείτε την ηλικίαν, το φύλον τζιαι τον τύπον της μοτόρας που κρατούν τζιαι τον τρόπον που συμπεριφέρονται, θα δείτε ότι εν στατιστικά συσπειρωμένοι πράμαν που τους κάμνει ακόμα λλιόττερον άτυχους. Εν σαν να επιλέγεις να παέις να πολεμήσεις πρώτην γραμμήν τζιαι ύστερα να γυρεύκεις το λάθος που τες σφαίρες. Αν εν το γυρίν σου εν το γυρίν σου, αλλά έννεν ζήτημαν τύχης. Αν σου κόψει ο άλλος τον δρόμον σου σαν οδηγάς μοτόραν είσαι άτυχος. Αν δεν φορείς κράνος (ή ζώνην) είσαι μαλάκας. Κουφήν μες την στράταν, τρώει την η κκελλέ της ελαλούσαν οι πρωτινοί.

Το ίδιον σκεπτικόν ισχύει τζιαι για τζίνους που δοκιμάζουν να δουν αν εν μαλακτή η γλώσσα του κροκόδειλου βάλλοντας το σιέριν τους μες το στόμαν του κροκόδειλου.

«Υπεράνθρωπες προσπάθειες«. Εθκιάβασα πιο παλιά ότι μια μητέρα που ετσίλλησεν έναν αυτοκίνητον το μωρόν της εκατάφερεν τζι εσήκωσεν το αυτοκίνητον τζι εγλύτωσεν το. Δεδομένου ότι εγώ είμαι άντρας τζιαι δεν μπορώ να ταράξω έναν Σμαρτούιν μισόν πόντον, εκτός τζι αν δέν έσιει ταχύτηταν μέσα, θα ελάλουν ότι όντως τούτη εν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια. Αν έναν σπίτιν αρπάξει φωθκιάν τζιαι βουρήσει μέσα σε έναν φλεγόμενον δωμάτιον ένας γείτονας τζιαι γλυτώσει την κοτζιάκαρην που αποκλείστηκεν μέσα διακινδυνεύοντας την δικήν του ζωήν τζιαι ενάντια στο ένστικτον της αυτοσυντήρησης, επίσης θα ελάλουν το ίδιον.

Άμαν ένας ναυαγοσώστης όμως ή μια νοσοκόμα παράσχουν πρώτες βοήθειες σε κάποιον τότε δέννεν υπεράνθρωπη προσπάθεια, απλά εν η δουλειά τους. Για ναν υπεράνθρωπη μια προσπάθεια κάποιος πρέπει να υπερβεί τα συμβατικά του όρια ή να ενεργήσει με τρόπον τον οποιόν δεν θα ενεργούσεν κάποιος άλλος ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ!

Αν πιάσουμεν το νόημαν της φράσης όπως το παρουσιάζουν στα κανάλια τζιαι στα ράδια, τότε σύντομα θα ακούμεν ειδήσεις του τύπου:

-Αρσιβαρίστας καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες κατόρθωσεν να αννοίξει μιαν φίζαν με γλυκόν καρυδάκιν. Οι παρευρισκόμενοι σε καφέν μετά που μνημόσυνον ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

-Ποδηλάτης καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερεν να ππατσιάρει τον τροχόν του ποδηλάτου του. «Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να το καταφέρω» δήλωσε στο κανάλι μας.

-Καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, κάττος παγιδεύει στρούθον στην Αρχιμανδρίταν . Ο περήφανος ιδιοκτήτης δηλώνει πως θα ξεκινήσει περιοδίαν μαζί με τον ΄Μιψ’.

-«Δεν ήξερα ότι το είχα μέσα μου’ Οικοκυρά καταφέρνει να πιάσει το κινητόν της τηλέφωνο πριν να ππέσει χαμαί.

Σήμερα το πρωίν ο σσύλλος μου επάτησεν με κατά λάθος τζι ύστερα στον περίπατον εξαπολύθην τζι εβούρησεν που το χωράφιν προς τον δρόμον αλλά επρόλαβα τον. «Άτυχος νέος καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες καταδίωξεν μπουλντόγκ με επιτυχία»….

Advertisements

Responses

 1. ma eisaste sinennoimeni sior?? o allos me ta »bountroumia to attila’ tora esi….

  anyway I still pissed myself laughing.

 2. μιαν τάσην υπερβολής την έχουν τα ΜΜΕ.
  μιαν όμως!

  τζι έχουν άλλο μιαν, να χρωματίζουν τις ειδήσεις τους για να τες κάμουν ελκυστικές, (για σκοπούς διέγερσης όπως σε όλο το ζωικό βασίλειο)

  κατά τα άλλα ΛΟΛ, ειδικά στο τελευταίο με τον μπουλντόγκ, θα εμπορούσες να προσθέσεις «με κίνδυνο της ζωής του», έστω αν δεν εδιασταύρωσες το «δρόμο-λαιμητόμο» ΠΡΙΝ να προφτάσεις το σιύλλο

  (η τρίτη τους τάση, ανακρίβειες)

 3. Χαχαχαχα πολλά καλόν!
  Σιαίρουμαι που δεν είναι μόνον οι φιλόλογοι που τα προσέχουν τούτα

 4. Φιρφιρίκο δε τες ειδήσεις σου στεγνές με κυνισμο και ούσσου.
  Εγώ που εγνώρισα τα «δελτια ειδήσεων » στην ελλάδα εσταβροκοπιούμουν.
  Οποταν παρα να βάλει τη σάλτσα και την βλακεία του ο ταχα δημοσιοκάφρος ,δε την χωρίς σάλτσα για τζιντην ώρα και μετα βάοστιν τβ.
  Γενικως επειδή θωρω μονο ρικ είμαι υπερ το δεον ευχαριστιμένος.
  Καποιες φορες που έππεσα πας σε ρεπορταζ του σίγμα και είδα ότι προσπαθούν με ηχητική τρομοκρατική υπόκρουση να μιμηθούν τα ελληνικά μμε , είπα παι παι.
  Εννεν έτσι τα δελτία.

 5. Εγώ έχει 15 χρόνια δεν είδα νέα στην τηλεόραση. Σπάνια εθκάβασα εφημερίδα, εκτός τωρά τελευταία που κοιτάζω τρεχτά καμιά ηλεκτρονική έκδοση (15 λεπτά την εφτομάδα) τζιαι δεν νοιώθω ότι κόφκω πίσω από ενημέρωση. Άμα γινεί κάτι το αξιόλογο, κάπου θα το ακούσω, κάποιος θα πεί κάτι σε κανένα μπλόγκ, τζιαι τότε μπορεί να κοιτάξω θκυό εφημερίδες αντίθετου προσανατολισμού για να ενημερωθώ παραπάνω. Πιστεύω ότι όποιος αφήνεται στα μέσα τζιαι όποιος ακούει τι λαλούν οι πολιτικοί μπροστά από μικρόφωνο είναι άξιος της τύχης του.

 6. Ποιες ειδήσεις καλέ μου; Που φκαίνουν ούλλοι στα παράθυρα τζιαι φωνάζουν απού να πει περισσότερα τζιαι νομίζουν πιο εντυπωσιακά ο ένας που τον άλλο;.
  Αλλάζεις κανάλι τζιαι θωρείς ότιδήποτε άλλο εκτός που ειδήσεις.
  Μ ο κάττος κάμνει υπερ(άνθρωπες )προσπάθειες;

 7. χαχαχα πώς τα λες πώς τα λες 🙂 έσιεις δίκαιο εν τω μεταξύ

 8. «δέννεν ατυχία…εν στατιστικόν συνεπακόλουθον» χαχαχαχΧΑΧΑΧΑ

  αλλά διαφωνώ κάπως με τες υπεράνθρωπες προσπάθειες.

  μπορεί αν ανέσυρεν κανένα θεϊκό κορμί που τη θάλασσα, ένας ναυαγοσώστης να καταβάλει παραπάνω προσπάθειες πας το τεχνητό φιλί whatchamacallit παρά από ότι σε ένα ματσιασμένο γέρο. Μπορεί το θεϊκό ή όποιο κορμί να η γεναίκα του ή κάποιος δικός του, ε τότε εννα κάμει υπερπροσπάθειες να το συνεφέρει, as opposed to να παραιτηθεί πιο εύκολα αν πρόκειται για ξένο. Λέω τώρα.

  τωρά που το σκέφτουμαι, τζιαι ο άτυχος νέος πίνει νερό. Για τους ακρανίωτους συμφωνώ. Αλλά γενικά όποιος πιάσει να κάμει μια ριψοκίνδυνη δουλειά τζιαι «εν του φκει», γιατί να μέννεν άτυχος; Πιχί, ένας διασώστης που ανασύρει πλάσματα που μες τα συντρίμια, ή ένας πυροσβέστης ή ένας οϋκκάς που επιχειρεί να σώσει έναν ναυαγό σε μια μανιασμένη θάλασσα.

  αυτά, σε περίπτωση που εσοβαρομίλας. Αν όχι, αγνοήστε με.

  εμένα, btw, κτητζιάζει με το «εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας» (πάντα σκέφτουμαι: μα είshεν έτσι χάζι δηλαδή;), και το «άμορφη μάζα παλιοσιδερικών» (όι τζιαι άμορφη, μια χαρά διακρίνεται ότι πρόκειται για αυτοκίνητο).

 9. Οι δημοσιογράφοι μαθαίνουν να γράφουν με τούτη την πλαστική γλώσσα με αποτέλεσμα να μεν ξεφέφκουν ποττέ που τα τυποποιημένα τζιαι να μεν βάλλουν την φαντασία τους να δουλέψει. Θα μου άρεσκε να ακούσω ρεπορτάζ σε ελεύθερη γραφή ας πούμεν αλλά εν νομίζω να τους αφήνουν οι φωστήρες οι αρχισυντάκτες τους.

  Personal fav το «σείστηκε η Λεμεσός απο έκρηξη βόμβας». Τζιαι επήραν την χαπάρι μόνο κάτι γέροι που εκάθουνταν στον καφενέ.

  P.S Γράφε πιο συχνα!

 10. arkises alla efyres mas pale!

 11. πολυ απροσεκτος αυτος ο νεος τωρα τελευταια.
  Ή
  πολυ ατακτος ο σκυλος του.

 12. Επίεν το κοπελλούιν να διασκεδάση την τελευταία του φορά πριν πουλήσει την μοτόρα, να δούμε πόσο του τα επρήσαν οι γονιοί του … που να ΄ξερε πως πραγματικά ήταν η τελευταία του φορά.
  Εν ηξέρω για σας, αλλά όποτε έσχιει ατύχημα, μάχουντε μου οι παππούδες μου και λοιπεί της ηλικίας τους, να προσέχω, τζιαι που οδηγώ, τζιαι που ποτό τζιαι που ταχύτητα τζιαι ούλλα, αλλά εγώ εν καταλάβω πιον, εν στεναχωρκούμε πιον, ειδικά με μοτόρες. Ακόμα θυμούμαι στα νέα πριν αρκετά χρόνια, «Άγγλος στρατιώτης των βάσεων γλύτωσε από θαύμα μετά από σύγκρουση της μοτοσυκλέτας του με φορτηγό ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΡΑΝΟΣ». Ενώ άμα εν κυπραίος ακούμε τα «άτυχος» , «χωρίς κράνος» κτλ …

 13. χαχα! επισης εκτος που τα δραματικα μαργαριταρια που ανεφερες, εχουμεν και τα ετοιμα/templates σχόλια «αδιστακτος δολοφονος», «θρασυτατος ληστης»

 14. Έχεις απόλυτο δίκαιο ρε φιρφιρή, συμφωνώ απόλυτα. Σωστός και πάλι!

 15. το μονο που θα ηθελα ειναι να εγραφες πιο συχνα.. που καταγινεσαι τωρα?


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: