Αναρτήθηκε από: firfiris | Ιουλίου 1, 2010

kirmizi rusvet (κόκκινο ρουσφέτι)

«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι αποδεκατούτε το ηδύοσμον και το άνηθον και το κύμινον, και αφήκατε τα βαρύτερα του νόμου, την κρίσιν και τον έλεον και την πίστιν· ταύτα δε έδει ποιήσαι κακείνα μη αφιέναι. οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες!» εκ του κατά Ματθαίον ευαγγέλιου

Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Το ΑΚΕΛ δεννεν ούτε το πρώτον ούτε το τελευταίον κόμμαν που ασχολήθηκεν με το ρουσφέττιν στην Κύπρον. Όποιος του περνούσεν που το σιέριν σε τούτον τον τόπον να κάμει ρουσφέττιν το έκαμεν, ασχέτως αν η απόχρωση του ήταν άσπρη, κότσιηνη, τζίτρινη ή μπλε. Απόδειξη που ούλλα το κόμματα (δεν αναφέρομαι στα κομματάκια που εκλαίαν τζι εθέλαν να κάμνουν ρουσφέττιν αλλά δεν μπορούν) εκρύψαν μες την πέτσα τους διότι πιάννει τους ούλλους το κολάνιν.

Με το που εδιέρρευσε το ήμεϊλ της ιδιαιτέρας του ΓΓ του ΑΚΕΛ προς τον ίδιον σχετικά με την θέση του αρχιτελώνη (τζιαι μάλιστα με σενάριον για να κάμουν τον Γκάρογιαν να νιώθει υποχρέωση) αμέσως εξεκίνησεν μια σοβιετικού τύπου Rube Goldberg μηχανή όπου οι πάντες άρχισαν να κατηγορούν τους πάντες με αστεία στην καλλύττερην περίπτωση επιχειρήματα, όπως:

1) Τούτον δεν αποδεικνύει τίποτε (τί κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Οι πιθανότητες είναι ναν κάττος τζιαι όϊ σσύλλος του English school).

2) Τα ΜΜΕ κάμνουν τον ψύλλον κάμηλον (σωστά, έπρεπε να παίξουν πελλόν διότι εν κάθε μέρα που πιάννουν ήμεϊλ που τις ιδιαιτέρες κομματικών αρχηγών για ρουσφέττιν).

3) Τζιαι άλλοι κάμνουν το τζιαι αν θέλετε έχουμεν αποδείξεις. Εγίναν μεγαλύτερα σκάνδαλα από αυτό.

Το τρίτον επιχείρημαν είναι τζιαι το πιο επικίνδυνον, διότι δείχνει πόσο μωρίσιμα μας αντιμετωπίζουν σαν λαό. Σκεφτείτε έναν μωρό που το πιάννει η δασκάλα του να αντιγράφει τζιαι αντί να πει συγγνώμη σηκώνεται πάνω τζιαι καρφώνει τους άλλους τους συμμαθητές του . Αν κάποιος ξέρει ότι κάποιος κάμνει ρουσφέττιν, το οποίον αν δεν κάμνω λάθος εν τζιαι ποινικόν αδίκημαν, οφείλει να τον καταγγείλει τζιαι όϊ να παίζει πελλόν τζιαι να του τα φυλάει για να τα φκάλει ύστερα στην φόραν άμαν το χρειαστεί.

Η αλήθκεια είναι ότι τα επιχειρήματα που άκουσα που το ΑΚΕΛ με προσβάλλουν σαν νοήμων άνθρωπο. Άμαν σου φυεί ο πόρτος τζι ύστερα, ότι θέλεις πε, η οκκά τετρακόσια. Πρέπει να νομίζουν ότι είμαστεν παντελώς κάφροι με μονοψήφιο IQ. Θα προτιμούσα να μου εξιτιμάζαν την μάναν μου παρά να προσπαθούν να με πείσουν ότι τούτον δεν ήταν απόπειρα για ρουσφέττιν αλλά κάτι άλλον εντελώς διαφορετικόν που το εφανταστήκαμεν ούλλοι σε μιαν μαζικήν παραίσθησην, αποτέλεσμαν προσπάθειας να πλήξουμεν το κόμμαν τζιαι πιθανότατα τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας στην προσπάθειαν του να λύσει το κυπριακό! Για να γράφει ο συντάκτης του ημέϊλ με τον τρόπο που έγραψεν πάει να πει επερνούσεν του να το κάμει. Φανταστείτε μόνον τί θα εγίνετουν αν το ίδιον ήμεϊλ έφευκεν που το ΔΗΣΥ ας πούμεν. Θα ακονίζαν τα μασιαίρκα τους τζιαι θα ετρώαν τζιαι θα εκοκκαλίζαν που πάνω τους…

Η προπαγάνδα συνεχίζει τζιαι μέχρι τζιαι αναφορές για την πολύχρονην ιστορίαν του ΑΚΕΛ ακούσαμεν, για τους αγώνες τζιαι θυσίες των μελών του κλπ κλπ του τύπου (εμείς ξέρετε ποιοί είμαστεν τζιαι μεν τα πιστεύκετε τούτα). Με το ίδιον σκεπτικόν επειδή πριν κάτι χιλιάδες χρόνια οι Έλληνες εχαρίσαν στον κόσμον τον Πλάτωναν τζιαι την δημοκρατίαν, σήμερα χρωστά τους ο κόσμος ούλλος, έννεν;

Έναν πράμαν πρέπει να κρατήσουμεν που τούτην ούλλην την ιστορίαν, τζιαι δεν αφορά το ρουσφέττιν, διότι τούτον το κάμνουν οι ΠΑΝΤΕΣ που έχουν πρόσβασην στην εξουσίαν. Σήμερα ήταν το γυρίν του ΑΚΕΛ ενώ το ήμεϊλ θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν από την ιδιαιτέραν του προέδρου του ΔΗΣΥ ή του ΔΗΚΟ. Απλά το ΑΚΕΛ εφάνηκεν άτυχον.

Τούτον που πρέπει να κρατήσουμεν σήμερα τζιαι που εφάνηκεν με τον καλύτερον τρόπον ότι το ΑΚΕΛ ΔΕΝ είναι το εναλλακτικόν κόμμαν του λαού, που αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη τζιαι ξέρω γιω τί άλλες μπαρούφες λαλούν τους μιτσιούς στες συναυλίες τζιαι στεσ καταστηνώσεις, αλλά έναν κόμμαν της μπουρζουαζίας σαν τα άλλα. Έναν κόμμαν που άμαν ξέρεις τους κατάλληλους έσιεις το θάρρος να τους προσεγγίσεις για προσωπικόν όφελος τζιαι πιθανότατα εις βάρος κάποιου που το αξίζει παραπάνω.  Δίκαιη κοινωνία my arse.

Τζιαι για να μεν είμαι αρνητικός, να σας πώ τζιαι μιαν λύσην που θα μειώσει κατά πολύ το ρουσφέττιν – στροφή στον φιλελευθερισμό. Λιγότερο Κράτος = Λιγότερη Εξάρτηση από το Κράτος = Λιγότερη Εξάρτηση από τα Κόμματα = Λιγότερο Ρουσφέτι.

Advertisements

Responses

 1. Ναι καλά! (Για την λύσην που προτείνεις).

 2. Συμφωνώ και επαυξάνω.

 3. Εγώ πάντως άκουσα ότι τζιαι ο Πλάτωνας εν με το μέσον που έπιαεν τα ράιτς για την βιογραφίαν του Σωκράτη.

 4. I missed you!

 5. «Πρέπει να νομίζουν ότι είμαστεν παντελώς κάφροι με μονοψήφιο IQ.»

  MA ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ;;;;;;;;;;;;
  έννεν παντελώς κάφροι με μονοψήφιο IQ;;; αν δεν είναι, είναι σίουρα άτομα που θέλουν ρουσφέτι

 6. όταν ακούω τες αντιδράσεις που ανέφερες, τζιαι ειδικά το «να μας κρίνετε που τζείνα που κάμνουμε, όι που τζείνα που μας ζητούν να κάμουμε αλλά εν σημαίνει πως τα κάμνουμε», σκέφτουμαι τι στο καλό σκέφτονται οι χιλιάδες κόσμου που απέκτησαν μια θέση με ρουσφέτι που το ακελ. Θωρούν τον Άντρον τους να παπαρίζει ασύστολα τζιαι τι σκέφτουνται;;

  Σωστόν ότι τα άλλα κόμματα εκρύψαν (και καλά εκάμαν – τουλάχιστον να μεν παπαραδιάζουν τζιαι τζείνοι μπροστά στους βολεμένους τους).

  Σωστό επίσης ότι αποτελεί ποινικό αδίκημα ακόμα και η προσπάθεια για ρουσφέτι και είναι λυπηρό, αν μη τι άλλο, που ο Γενικός Εισαγγελέας και η ΕΔΥ δεν αντιδρούν με οποιοδήποτε τρόπο. Ρεαλιστικά μιλώντας, βέβαια, εν έshει τίποτε που μπορούν να κάμουν!

  sigh

 7. eksypnos (i.e psilo I.Q) exei autos pou paratirei &prosarmozetai sto perivallon- opote o eksypnos stin periptosi pou syzitoume ine autos pou xerei oti to komma tha tou ikanopoiisei kapoia aitimata me ta analoga antallagmata.

  sorry pou to anafero,alla to na prospatheis na anadeixteis mono me «orthos» politika mesa, ine pleon outopiko.

  ta anotero apoteloun prosopiki apopsi … etc etc

 8. «Σκεφτείτε έναν μωρό που το πιάννει η δασκάλα του να αντιγράφει τζιαι αντί να πει συγγνώμη σηκώνεται πάνω τζιαι καρφώνει τους άλλους τους συμμαθητές του» δυστυχώς έτσι κάμνουν τα κοπελλούθκια σήμέρα. Τζιαι που κάποθθεν εμάθασιν τούτην τη νοοτροπία.

 9. Re asxetos me to an tzina pou grafeis en sosta i oi, grafe stin elliniki glossa, oi stin kipriaki dialekto. eleos. eleos


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: