Αναρτήθηκε από: firfiris | Μαρτίου 20, 2010

Μεταμεσονύχτιον shopping

Πολλά προσφάτως εποτζοιμήθηκα πας τον καναπέν τζιαι εξύπνησα ύστερα που καμιάν δκυο ώρες βαρετού τζιαι αναζωογονητικού ύπνου. Μη μπορώντας να πάω να ππέσω ένεκα της ενέργειας που μόνον ο ύπνος μπορεί να προσφέρει, έκατσα τζιαι έκαμνα ζάππινγκ τα κανάλια. Ποιος μου το παραλάλεν ότι τζίνην την νύχταν η ζωή μου θα άλλασεν για πάντα…

Βασικά, έδωκα πας το κανάλιν που έβαλλεν εκπομπές τύπου ττελεσιόππινγκ έναν πράμαν, όπου με ινφομέρσιαλς ο διαφημιστής προσπαθεί να πείσει τον τηλεθεατήν για την χρησιμότηταν τζιαι την ανάγκην του προϊόντος που διαφημίζει.

Τα προϊόντα τούτου του τύπου έρκουνται σε θκυο κατηγορίες:
α) Άχρηστα προϊόντα που σε βοηθούν να κάμεις μιαν δουλειάν που ήδη έκαμνες ως τωρά μια χαρά
β) Άχρηστα προϊόντα που κάμνουν δουλειές που δεν ήξερες πως υπάρχουν.

Οι διαφημήσεις εν ούλλες οι ίδιες. Πρώτα απ’ όλα ξεκινούν δείχνοντας μας έναν ταλαίπωρον ή μιαν ταλαίπωρην που βασανιούνται με σημαντικότατα προσωπικά προβλήματα όπως το καθάρισμαν ανανά, το βάρος τους, το καθάρισμαν των νυσιών τους τζιαι των κάλλων τους, το χτένισμαν τους, την φαλάκραν τους τζιαι το μαϊρεμαν.

Μετά ο Αμερικανός ή Εγγλέζος παρουσιαστής, μεταγλωττισμένα πάντοτε, έρκεται τζιαι σας ρωτά κοιτάζοντας σας μες τα μμάθκια μέσο της κκάμερας. ‘Έσιεις τζι εσύ πρόβλημαν με το καθάρισμαν του ανανά;» «Θέλεις να καθαρίσεις τζι εσύ πουκάτω που τον καναπέ αλλά παρά τα 45 χρόνια ζωής σου ακόμα εν ξέρεις πως;» «Χρειάζεσαι να κόψεις τζι εσύ έναν μαστραππάν, 9 πόντους πάχος ξύλον ή ττέλλιν αλλά το μασιαίριν της κουζίνας σου δεν κόφκει;» Μεν φοάστε. Εμείς εσκεφτήκαμεν που εσάς πριν που εσάς.

Ο παρουσιαστής κάποτε παρουσιάζει μαζίν με έναν εξίσου καθυστερημένον του αντίθετου φύλου ο οποίος δεν είδεν να ξανακόφκουν αγγούριν φέττες τζιαι ο οποίος αγγαλιάζει το διαφημιζόμενον προϊόν με την ίδιαν χαράν που οι Απόστολοι εδεχτήκαν το Άγιον Φως. «Oh my God! Δεν ήξερα ότι μπορούν να ξαναβλαστήσουν τα μαλλιά μου αν βαστώ την λάμπαν πουπάνω που την κκέλα μου». «Εν έξερα ότι μπορώ να αποκτήσω κορμίν γυμνάστριας μόνον με το να φορώ συγκεκριμένες κλάτσες! Ώστε εν έτσι που τα καταφέρνουν!»

Σοβαρά. Πόσοι που εσάς εθέλετε να γυαλλίσετε τα ψιλά σας τζιαι το αναβάλλαται ώστε να ανακαλυφτεί έναν προϊόν συγκεκριμένον για τούτην την δουλειάν; Πόσοι που μας εκάμαμεν τραπέζιν αλλά εμαραζώσαν οι ξένοι μας που το αγγούριν δεν ήταν κομμένον γιρλάντα; Πόσον απελπισμένοι είμαστεν για την φαλάκραν μας ώστε να πειστούμεν να κρατούμεν φανάριν της ΝΑΣΑ που πάνω μας ώστε να βλαστήσουν τρίσιες; Ποιά γεναίκα εκαρτέραν την ανακάλυψην ειδικού σμυρίλιου ώστε να καθαρίσει τες πατούσες της; Ποια μιτσιοβίζα κάθεται η ώρα 3 το πρωϊν ομπρός που τη τηλεόρασην όξυπνη ώστε να δώκει πάνω στο εμφύτευμαν βυζιού που θα την γεμώσει αυτοπεποίθησην; Τζιαι τί γίνεται άμαν σε κάποιαν φάσην χρειαστεί να φκάλει το σουτιέ μπροστά που έναν άντραν;

Άχρηστα προϊόντα που προσπαθούν να μας κάμουν να χάσουμεν βάρος χωρίς να κουραστούμεν, να ψήσουμεν κοτόπουλλον σε φούρνον ειδικά για κοτόπουλλα, να βλαστήσουν τα μαλλιά μας ή να καθαρίσουμεν πατάτες με ειδικόν τόρνον για τες πατάτες πιο γρήγορα τζιαι αποτελεσματικά. Σαμπώς τζιαι τζίνος που κάθεται τζιαι θωρεί έτσι διαφημίσεις μες τα μαύρα τα χαράματα ελείφτηκεν την ώραν….

Advertisements

Responses

 1. Που εν να βρεθεί αναίμακτος τόρνος για την σκεμπέ, τότε θα αναφωνήσω.

 2. Όπως είσσιε πει τζαι η παπαρίζου μια φορά σε μια συνέντευξη, το μυστικό για να χάσεις κιλά είναι να κλείσεις το στόμα σου. Απλό.

 3. Εν το είχα ποτέ μου σκεφτεί σε συνδιασμό με την ώρα.
  Πάντως σε άλλες χώρες εν πολλά πολλά σhειρόττερα τα προϊόντα.
  Αν έβρω τζίντο λινκ που είδα κάποτε που σκέφτουμαι τωρά θα το σείρω μες στο μπλογκ να γελάσουμεν.
  Cheers!

 4. χαχαχα! πολύ ωραίο! όντως είναι παθέτικ τα τελεμάρκετινγκ

 5. για όσους δεν το γνωρίζουν η telemarketing είναι δημόσια εταιρεία στη Κύπρο.

  Οπότε η απάντηση στο ερώτημα του φιρφιρή «Σοβαρά. Πόσοι που εσάς εθέλετε να …»
  είναι «αρκετοί απο ότι φαίνεται!»

 6. Δημόσια?! Πρώτη φορά το ακούω.
  Πάντως εγώ δεν ξέρω κανένα να αγοράζει από το τελεμάρκετινγκ και πάντα απορούσα πώς συντηρείται.

 7. «…α) Άχρηστα προϊόντα που σε βοηθούν να κάμεις μιαν δουλειάν που ήδη έκαμνες ως τωρά μια χαρά
  β) Άχρηστα προϊόντα που κάμνουν δουλειές που δεν ήξερες πως υπάρχουν…»

  Γιατί εσκέφτηκα αμέσως του πολιτικούς;

 8. Το Σάββατο 27/03/2010 στις 8.00 το βράδυ σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα
  ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
  Σας παρακαλούμε να λάβετε κι εσείς μέρος στην προσπάθεια αυτή

  Ευχαριστούμε

  http://theopemptou.blogspot.com/2010/03/earth-hour.html

 9. Φίλε αμπα τζαι γελαστείς να αγοράσεις κάτι τζαι εν να σου φααν τα ριάλλα! ότι τζαι να σου διαφημίσουν βοηθά μεν στην αρχήν αλλα σκωτώνει σε στο τέλος!
  Για αυτόν τον λόγο έχουν τόσεσ επιστροφες!
  θενκσ!

 10. Μπράβο , μπράβο και μπράβο
  Ακόμα γελάω με τις εικόνες που βγάζει το γράψιμό σου.
  …………………..
  «Ποιά γεναίκα εκαρτέραν την ανακάλυψην ειδικού σμυρίλιου ώστε να καθαρίσει τες πατούσες της; Ποια μιτσιοβίζα κάθεται η ώρα 3 το πρωϊν ομπρός που τη τηλεόρασην όξυπνη ώστε να δώκει πάνω στο εμφύτευμαν βυζιού που θα την γεμώσει αυτοπεποίθησην; Τζιαι τί γίνεται άμαν σε κάποιαν φάσην χρειαστεί να φκάλει το σουτιέ μπροστά που έναν άντραν;»
  ……………………….
  Και γω αυτά σκέφτομαι άμα η κακή μου η μοίρα με φέρει και ξαγρυπνήσω Κι όχι τίποτα άλλο, που στο διάλο να γυρνάς με το μαλλί ξέπλεκο και το νυχτικό 4 η ώρα τα χαράματα σαν την αστέρω…και τα τρώω τα τηλεμάρκετ στα μούτρα.(στη μάπα πήγα να γράψω , αλλά νομίζω πως μάπα είναι η μπάλα, και είπα μη χαθούμε στη μετάφραση τώρα που βρεθήκαμε,)
  δ

  :))))


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: