Αναρτήθηκε από: firfiris | Ιουλίου 14, 2009

Συνειδήσεις με αχρωματοψία

Προσπαθώ να παρακολουθώ την μπλογκόσφαιρα τζιαι την επικαιρότητα, τοπικήν τζιαι παγκόσμιαν, ελληνικήν τζιαι ξένην, όσον γίνεται. Θέλω πάντα να μαθαίνω τι γίνεται γυρόν μου τζιαι οι απόψεις τον διαφόρων μπλόγκερ πάντα με εξιτάρουν τζιαι μου επιτρέπουν να ακούσω μιαν άποψην, να δώ τον κόσμον μέσα που τα μμάθκια κάποιου άλλου τζιαι στο τέλος της ημέρας να φκαίνω κερδισμένος.

Σιγά σιγά τζιαι με το πέρασμαν του τζιαιρού, ο παρατηρητικός αναγνώστης αρχίζει να προσέχει κάποιες τάσεις στην ελληνόφωνην μπλογκόσφαιρα, που διαφέρει κατά πολλά που την αγγλόφωνην σε ότι αφορά τον πλουραλισμόν τζιαι την ποικιλίαν απόψεων αν τζιαι υπερτερεί στο πάθος. Συγκεκριμένα, βρίσκω την αντιμετώπισην των παγκοσμίων πολιτικών γεγονότων μονόπαντην τζιαι μονόφωνην με διπλά μέτρα τζιαι σταθμά.

Αντιδρούμεν τζιαμαί που μας ενοχλά, αλλά κάμνουμεν το με τρόπον που να βολέυκει τες πολιτικές μας απόψεις τζιαι πεποιθήσεις.

Σωστά καταδικάστηκεν η Αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Αλλά γιατί δεν καταδικάστηκε η Ρωσική εισβολή στη Γεωργία;

Σωστά καταδικάστηκεν το πραξικόπημαν στην Ονδούρα ενάντια στον πρόεδρον Σελάγια (1 νεκρός). Γιατί δεν καταδικάστηκεν η σφαγή των Ουιγούρων, της μουσουλμανικής Κινεζικής μειονότητας που την Κινεζική κυβέρνηση; (156 νεκροί)

Σωστά καταδικάστηκεν η παραβίαση των δικαιωμάτων των κρατουμένων στο Γουαντάναμο της Κούβας. Γιατί δεν καταδικάστηκεν το Κουβανικό καθεστώς με τους πάμπολλους πολιτικούς κρατούμενους; Γιατί δεν καταδικάζεται η Βόρεια Κορέα που αφήνει τον κόσμον της να λιμοκτονά;

Σωστά καταδικάζεται το Ισραήλ για την πολιτική του έναντι στους Παλαιστινίους. Γιατί δεν καταδικάζεται με το ίδιον σθένος η Κυβέρνηση της Μυανμάρ (Βιρμανία) που αρνήθηκεν στες ανθρωπιστικές οργανώσεις να φέρουν τρόφιμα τζιαι φάρμακα μετά την περίοδο των μουσώνων; Ποιός εφώναξεν για τις ωμότητες της Τσετσενίας; Τζίνες εν εγίναν που έναν κράτος ενάντια στους πολίτες του;

Σωστά καταδικάζεται η μονομερής επέμβαση της Αμερικής τζιαι θυμούμαστεν τον πόλεμον του Βιετνάμ τζιαι τες καταστροφές που υπέστην τζίνος ο λαός. Γιατί δεν θυμούμαστεν τζιαι την εισβολή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν όμως;

Αναγνωρίζω ότι δέννεν ούλλες οι κρίσεις το ίδιον, ούτε σε έκτασην ούτε σε καταστροφήν. Όμως μετά τον Β Παγκόσμιον πόλεμο οι πολέμοι μεταξύ κρατών εμειωθήκαν στα χαμηλότερα επίπεδα τζιαι πλέον εν πιο πιθανό να πεθάνει κάποιος στα σιέρκα της κυβέρνησής του παρά στα σιέρκα άλλης χώρας. Όμως, με εξαίρεσην το Σουδάν τζιαι παλαιότερα την Ρουάνταν, οι μιαλλύττερες ανθρωπιστικές καταστροφές, είται αυτές εν καταπιεσμένες μειονότητες, καταπιεσμένη λαοί, καταπιεσμένα δικαιώματα «αντιφρονούντων» γίνονται σχεδόν αποκλειστηκά σε χώρα που τουλάχιστον στο όνομα εν «λαϊκή» ή «σοσιαλιστική».

Κίνα – Σφαγή φοιτητών στην Πλατεία Τιανναμέν το 1989 γιατί εθέλαν δημοκρατία. Ξυλοδαρμοί, τραμπουκισμοί τζιαι εκτελέσεις στο κατεχόμενο Θιβέτ πέρσι. Σφαγές μουσουλμάνων στην επαρχία Ξιντζιάν γιατί ετολμήσαν να σηκώσουν κκελλέν τζιαι να πούν πως θέλουν δικαιώματα.

Μυανμάρ – Στρατιωτική χούντα που το 1962 τζιαι ο κόσμος λιμοκτονεί.

Βόρεια Κορέα – Ταϊζει την η Κίνα που φοάται κύμματα μεταναστών, ο κόσμος πεινά, οι αντιφρονούντες «εξαφανίζονται» ενώ οι Νοτιοκορεάτες συμπατριώτες τους τρών τζιαι λαρτομουστατζιάζουν.

Κούβα – Πολιτικιές εκτελέσεις, λογοκρισία, φυλακισμοί, τζιαι μες το σύνταγμαν της αναφέρει πως όποιος «προσβάλλει» την κυβέρνησην κάθεται (τζιαι τρώει τζιαι ξύλον) μέσα.

Τούτα έννεν πράματα που γίνουνται σε άλλον πλανήτη. Εν πράματα που γίνουνται σήμερα, τζιαι συνέχεια, ασταμάτητα.

Επομένως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να είμαστεν ευαίσθητοι για την βαρβαρότητα των Αμερικανών ή των τσιουρακκιών τους αλλά όϊ των Ρώσσων ή των Κινέζων. Το μόνον βιαστικόν συμπέρασμαν που μπορώ να φκάλω εν έναν.

«Το πολιτικόν μας ένστικτον τζιαι συνείδηση πάσχουν που αχρωματοψίαν. Βλέπουν τα πάντα, εκτός που το κόκκινο.»

Advertisements

Responses

 1. Firfiri mou.Katadiki enantion ton rosson alla gia pio prama.O thanatos sou i zoi mou.An men epenevenan oi rossoi itan na fasin allous oi georgianoi.Kai sigekrimena to katharma o sakasvili.Me pion tis plates ekkinise epithesi?Ton amerikanon.Alla oute t amerikanakia en aperimenan tetkia antidrasi.Amesi kai stohevmeni.Meta ekaman piso t amerikanakia kai emine o sakasvili monos tou.Kai tora?Zitoun to kefali tou i idioi oi georgianoi.To thema ine oti tha epethaniskan antjropoi outos i allos.To thema itan apo pia meria.
  Telika ine mega lathos na ta vazi kanenas me ton KGBiti POUTIN!!!!

 2. Πολύ σοφή κουβέντα η περί αχρωματοψίας, θα την κάνω κόπι πέιστ.

 3. firfiri επέτρεψε μου να πώ ότι τοποθετήσε λιο αυθαίρετα. Έχεις στοιχεία ότι οι bloggers ασχολήθηκαν περισσότερο με την εισβολή στο Ιρακ παρα με την εισβολη στη Γεωργία;

  @Anonymoys: Όταν γράψεις σε ενα ιστολόγιο που χρησιμοποιείτε η κυπριακή και γράφεις τη λέξη POUTIN μπορεί εύκολα κάποιος που το διαβάζει απο πάνω να καταλάβει άλλα πραματα 🙂

 4. Ρέ Φιρφιρή, ώρες ώρες ρέ σκέφτουμε ότι μια ομάδα νευρώνες σου εμέιναν άτροφοι τζιαι δεν εξελικτήκασιν. Εμείναν κολλημένοι στον ψυχρόν πόλεμον τζιαι δεν καταλάβω τι θέλεις να πεις άμαν τους αφήννεις να σου κουμαντάρουν τον λόγο. Ο ψυχρός πόλεμος ετέλειωσεν μάνα μου. Ενίκησεν ο καπιταλισμός. Ο πούττιν τζιαι οι ρώσσοι εν του καπιταλισμού τωρά. Της ελευθερης αγοράς. Το ίδιον τζιαι οι κινέζοι. Για τους κουβάνους παίζεται ακόμα, αλλά οικονομικά τείνουν τζιαι τζιείνοι. Η αυταρχικότητα τους, η σκληρή τους εξουσία είναι για να υπηρετήσει το οικονομικόν σύστημα που εσύ δοξάζεις.

 5. @aucerisier My point exactly. Για μέναν εν καταδικαστέα η οποιαδήποτε παραβίαση ατομικών, ανθρωπίνων αν προτιμάς, δικαιωμάτων, είτε γίνεται που Ρώσσους, Αμερικάνους, Κινέζους, Ισραηλινούς, Κουβανούς, Γεωργιανούς, Ιρανούς, Έλληνες, Τούρκους ή οποιαδήποτε εθνότηταν ή κυβέρνηση.
  Το ζήτημα είναι πως άμαν αντιδρά ο κόσμος τείνει να μας φκαίνει ένας αυθόρμητος αντι-δυτικισμός ο οποίος κάμνει την κατάστασην υπερβολικά ετεροβαρή, τζιαι στο τέλος της ημέρας ίσως να χάνουμεν το δάσος για το δεντρόν.

  @chrys7 Τα στοιχεία εν ανέκδοτα, εν πουτούτα τα λίνκς που μου βκάλλει το google reader άμαν δκιαβάζω τα στάνταρτ τα μπλογκ, τα τελευταία χρόνια. Όπως ανάφερα τα συμπεράσματα εν κάπως βιασμένα. Αλλά αν κάμεις τζιαι μιαν πρόχειρη τζιαι καθόλου αναλυτική αναζήτηση στο trends.google.com με λήμματα στα ελληνικά κάτι παρόμοιο φκαίνει.

 6. Μπορεί να φανεί λλίον άσχετο αλλά πιστεύκω εννενι.

  Γράψε κάτι και για την σημερινή μέρα, και για τούτους που τότε ήταν πρωτοστάτες και σήμερα βουλευτές (ΠΟΥΡΓΟΥΡΙΔΗΣ ας πούμεν).

  Εν έχουμεν αχρωματοψία αν τέτθκια άτομα αντί να τα εκτελέσουμε εν ψυχρώ στην πλατεία Ελευθερίας,
  έχουμε τα να προεδρεύουν της Κύπρου τζιόλας, κάποτε άμα λείπει ο άλλος ο αχάπαρος ο κουμμουνίσταρος; Ο οποίος εστρούμπωσε δίχα βαζελίνη τζιε έδωκε με το καλημέρα του κκέλη του βρωμότουρκου 50000 εποίκους τζιε ξέρω γω ήντα άλλο… Ππεεε, αν πω να αρκέψω να γράφω ήντα που έχω μέσα μου, εννα γράφω 3 μέρες, γι αυτό παρετώ. Όσοι παρεξηγίεστε που κάτι «εξάρσεις εθνικισμού» , πιείτε λλίο ξύδι να σας περάσει.
  Κουρπάτζι που θέλουμε…

 7. Οτι έχουμεν μιαν τάση αντι-δυτικισμου έχουμεν την τζιαι τούτον εν κατάλειπο των Αγγλο-Αμερικάνικων συμφερόντων που εδημιουργήσαν την κατάσταση στην Κύπρο.Εν συφφωνω όμως οτι γενικά «εχουμε κοτσhινοψια» αλλα συφφωνω με τον/την aucerisier οτι παντού βασιλεύκει το καπιταλιστικό σύστημα απλα εν νάκκον μεταμφιεσμενον ποτζει ποδά.

 8. Χαίρομαι που αναγνωρίζεις ότι δεν είναι όλες οι κρίσεις το ίδιο. Για παράδειγμα λαλείς μας ότι η εξαίρεση που έσιει ψηλό επίπεδο καταστροφής εν το Σουδάν. Εφόσον τούτο δεν είναι αλήθεια, γιατί νομίζεις ότι καταλήγεις τζιαμαί; Το Manufacturing Consent του Τσόμσκυ έσιει μοντέλο προπαγάνδας μέσα με πολλή στατιστική υποστήριξη. Νομίζω απαντά τζαι τα ερωτήματα σου για τες επιλογές των ΜΜΕ, που με τη σειρά τους καθορίζουν τζαι την προδιάθεση του κόσμου.

  Τζαι κάτι άλλο άσχετο. Εν νομίζω ότι υπερνικούν οι κόκκινοι σε ενημέρωση τους μπλε. Απλά εσύ διαβάζεις παραπάνω κόκκινους. Πρέπει να σε προβληματίσει τούτο 🙂

 9. Είσαι λίγο ανενημέρωτος, σκόπιμα ή μη, γιατί από τους 158 νεκρούς οι 110 ήταν Χαν και μόνο 37 ουγούροι-τούρκοι! Επίσης δεν αναφέρεις τις προκλητικές νεοοθωμανικές θέσεις Ερντογαν περί «γενοκτονίας» Άρα, μάλλον εσύ είσαι που έχεις αχρωματοψία! Περαστικά

 10. @μήπως Εγώ αναφέρομαι σε νεκρούς στο σύνολο. Είτε διαδηλωτής είτε στρατιώτης δεν παύουν να είναι θύματα, η ανθρώπινη ζωή είναι ανθρώπινη ζωή. Με το σκέπτικό σου, η Ναζιστική Γερμανία στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είσιεν ούτε ένα θύμα, ούτε μια απώλεια απλά και μόνο γιατί εν οι φταίχτες…. Οι θύτες εν οι κυβερνήσεις, όϊ οι στρατιώτες που εν οι τελευταίοι τροχοί της άμαξας.

  37 Ουγούροι νεκροί εν λλίοι; Πόσοι έπρεπεν να σκοτωθούν δηλαδή για να στέκει η αναλογία έναντι στον 1 που εσκοτώθηκεν στην Ονδούρα;

 11. Κούβα – Πολιτικιές εκτελέσεις, λογοκρισία, φυλακισμοί, τζιαι μες το σύνταγμαν της αναφέρει πως όποιος “προσβάλλει” την κυβέρνησην κάθεται (τζιαι τρώει τζιαι ξύλον) μέσα.

  το ίδιο ισχύει στην Αμερική, τζαι την Τουρκία.

  Μόνο το ότι μιλάς για »Ρωσική εισβολή» δείχνει το νου σου.

 12. Aν σκεφτεί κανείς πως η ακριβώς αντίθετη τάση επικρατεί στα μεγάλα δυτικά ΜΜΕ και φυσικά στους αγγλόφωνους (κυρίως) bloggers, τότε δεν είναι και μεγάλο το κακό της αχρωματοψίας των ελληνόφωνων blogger. Ακόμα κι αν είναι λάθος, έρχεται και ισορροπεί με την απίστευτη μονομέρια της αντίθετης (και φυσικά πολύ ισχυρότερης) άποψης. Εν ολίγοις, δε νομίζω πως οι γίγαντες της παγκόσμιας ενημέρωσης θα επιτρέψουν (αυτή) την αχρωματοψία να προσβάλει τους εκλεκτούς ανα τον πλανήτη ακροατές, θεατές και αναγνώστες τους. Μην ανησυχείς, η ελληνόφωνη αχρωματοψία δεν θα περάσει. Ο κόσμος θα συνεχίσει να βλέπει ΜΟΝΟ τα χρώματα του CNN…

 13. gia osous exoun mia idiliaki ikona tis kouvas tziai tou kastrou tous protino na thkievasoun to vivlio tou kouvanou pedro juan guiterrez trilogia sucia de la habana tziai enna alaksoun gnomi. iparxi tziai sta ellinika, ivromiki trilogia tis abanas, tziai sta agglika dirty habana trilogy.

 14. @νακης. ατυχεστατη η συγκριση μεταξυ Κουβας και Αμερικης. Σκεψου απλα τι θα παθαινε ενας κουβανος Michael Moore. Στην Αμερικη οχι μονο δεν φυλακιστηκε αλλα απολαμβανει ησυχος τα εκατομμυρια του.

  Φιρφιρη αυτα που λες ειναι απολυτως σωστα. Τα φιλτρα ευαισθησιας των κυπριων και κατ επεκταση των ελληνων απαιτουν να μαθουν τη καταγωγη του θυτη πριν θρηνησουν για το θυμα και διαμαρτυρυθουν για την αδικια.

  Συμφωνω με Richie οτι οι επιλεκτικες ευαισθησιες μας εχουν αμεση σχεση με την συγχρονη ιστορια. Παρολα αυτα δεν αποτελουν αλλοθι για την υποκρισια μας.

  Αντρεας

 15. panta tha yparxoyn adikies se systimata katapiestika {komoynismos,fasismos}propantos se moysoylmanika krati kyriarxi to skotadi kai oi agramatosini. i elliniki fyli toys edose prin 5000 xronia to fos. iatriki arxitektoniki syntagma, athlitismo theatro meleti ton planiton,kai polles alles epistimes.den tis kratisan.

 16. Η ελληνική φυλή έδωκεν όλον το φως τζιαι έμεινε στο τέλος τζείνη στο σκοτάδι. Βασιλεία, εμφύλιος, εφταετία, εναλλαγή της βασιλείας των οικογενειών καραμανλή-παπανδρέου…

  Ευτυχώς που έχει ελβετούς να πληρώννουμε να μας κτίζουν ωραία μουσεία να βάλλουμεν ότι μας έμεινεν ενθύμιο.

  Ο φασισμός δεν ήταν κοινωνικό σύστημα. Ούτε ο ναζισμός. Ήταν μια μορφή του καπιταλισμού, όπως μια μορφή του σοσιαλισμού ήταν ο σταλινισμός.

 17. Μα γίνεται βρε Φιρφίριε να κατηγοράς το ξανθό γένος που θα λευτερώσει τζιαι την Πόλη (όι Χρυσοχούς, την άλλη); Εν δικοί μας ολάν, εν ορθόδοξοι…

 18. Φιρφιρή, λες τα πράγματα με τ’ όνομα τους και οι αλλοίθωροι (προς αριστερά) και πάσχοντες από αχρωματοψία ενοχλούνται.
  Κάνουν το λάθος να θεωρούν ότι ο εχθρός του εχθρού μου (ή εκείνου που θεωρώ εχθρό, τη δύση δηλαδή) είναι φίλος μου.
  Εύχομαι η Ελλάδα αν μπεί στη σφαίρα επιρροής της κομμουνιστικής Κίνας. Ακόμα καλύτερα να κυβερνήσουν την Ελλάδα οι δικοί μας μουλάδες (Άνθιμοι κλπ) και να φορέσουν οι γυναίκες μπούρκα. Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε ν’ ακούσουμε τότε όλους αυτούς που θαυμάζουν τα Κουβανικά και άλλα μοντέλα ή τους διάφορους Αχμεντινετζαντ. Το αξίζουμε όμως.

 19. Re malaka pareta na antigrafeis pou amerikanika mesa.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: