Αναρτήθηκε από: firfiris | Ιουλίου 13, 2009

Σκέψεις για τη φυγοστρατία.

Αρκέψαν οι κατατάξεις στην εθνική φρουρά. Τα μωρά του κόσμου με την κκελλέν ξιορισμένην τάσι για τες φτείρες καρτερούν γραμμήν στα ΚΕΝ να καταταχτούν. Μανάδες κλαίσιν «Μάνα μου το μωρώ μου. Μπουουου!Λυγμ». Πατεράδες που κρατούν καμάρι πως ο γιος τους πλέον κρίνεται ικανός να υπηρετήσει στην πατρίδα τζιαι τους στέλνουν στο στρατό με συμβουλές του τύπου «παίζε πελλόν να περάσεις», «αν σε ρωτούν αν ο γάρος πετά να τους λαλείς ‘πετά'» τζιαι άλλα παρόμοια

Οι παραπάνω νεοσύλλεκτοι θα κάμουν την θητεία τους κουτσά στραβά να περάσουν, όπως εκάμαν δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας πριν. Άλλοι θα υπηρετήσουν στες ειδικές δυνάμεις, στην ουσία ζητώντας εθελοντικά να κάμουν θητεία που δεν θα τους εξασφαλίσει την ησυχία τους. Τζιαι υπάρχει τζιαι μια τρίτη, συνέχεια διευρυνόμενη κατηγορία ατόμων που αιτούνται απαλλαγής λόγω «ψυχολογικών προβλημάτων». Σε τούτην την τρίτη κατηγορία αναφέρεται τζιαι το σημερινό ππόστ. Πρωτού κρίνω τζιαι κατακρίνω τούτην την ενέργειαν, θέλω να παραθέσω τα υπέρ τζιαι τα κατά της στρατιωτικής θητείας στην Κύπρο κατά την δικήν μου άποψη.

Υπερ:

1. Εκλήρωση του χρέους προς την ημικατεχόμενην μας πατρίδα (υποκειμενικό, αλλά αν όντως υπάρχει οποιαδήποτε έννοια «συλλογικότητας» ακόμα σε τούτον τον τόπο τότε ναι, είναι υπέρ).

2. Συλλογή πολύτιμων εμπειριών που θα θυμάσαι μιαν ζωήν (υποκειμενικό, καθότι εξαρτάται ο καθένας πως θα αντιμετωπίσει την θητεία του τζιαι αν εν πρόθυμος να ωφεληθεί). Για πρώτη φορά στη ζωή του ο νέος άνδρας έρκεται σε έναν περιβάλλον με ανθρώπους που ούλλους τους δρόμους της ζωής, τζιαι τίμιους τζιαι άτιμους, εργατικούς τζιαι ττεμπέληδες, νούσιμους τζιαι βλάκες, καλούς τζιαι πονηρούς.

3. Ωριμότητα (υποκειμενικό. Εμέναν ήυρα ότι ο στρατός με ωρίμασεν αρκετά, άλλοι μπορεί όχι).

Κατά:

1. «Χάσιμο» 2 χρόνων που τη ζωή σου τα οποία θα μπορούσες να εργαστείς τζιαι να έσιεις εισοδήματα ή να σπουδάσεις τζιαι να τελειώσεις ενωρίτερα τζιαι να προσφέρεις επίσης στην πατρίδα σου είτε με τη μορφή εργασίας σου ή πληρώνοντας φόρους.(αντικειμενικός λόγος)

2. Καθυστέρηση διορισμού αν ανώτατη σου προσδοκία εν να μπεις τζιαι να φκεις που τες λίστες της Κυβέρνησης. (αντικειμενικός λόγος)

3. Κινδύνοι που μπορεί να εκθέσεις την υγεία σου.

Τούτα εν τα βασικά. Ως θέμα πολιτικής αρχής, ο στρατός είναι μια παραβίαση των προσωπικών σου δικαιωμάτων, αφού στερείσαι της ελευθερίας σου τζιαι της επιλογής σου αν θέλεις να υπηρετήσεις ή όχι. Πρόκειται για μια απόφαση προανειλημμένη για τον στρατεύσιμο χωρίς την σύμφωνην πάντα γνώμη του. Το αν όντως θέλει να κάμει θητεία ο άλλος όταν κατατάσσεται ή όχι δεν αναιρεί τον εξαναγκασμό. Ως φιλελεύθερος τάσσομαι ενάντια στην υποχρεωτική στράτευση, κατανοώντα όμως ότι έσιει 40.000 χιλιάδες πάνοπλους Τούρκους σε απόσταση σσιηπεθκιάς που το σπίτι μου. Δαμαί τζιαι το δίλημμα, χρειαζούμαστεν στρατόν, αλλά δεν πρέπει να τον κάμνουμε με το ζόρι.

Με το ίδιο σκεπτικόν όμως, κάποιος εξαναγκασμός είναι αναγκαίος για να λειτουργεί μια χώρα σωστά. Η υποχρεωτική καταβολή φόρων εν ένας εξαναγκασμός, αφού πιάνει σου τα λεφτά σου το Κράτος για να εξυπηρετήσει το γενικό συμφέρον (όπως την κατασκευή έργων υποδομής, εξασφάλιση της άμυνας, τζιαι πληρωμή των κυβερνητικών υπαλλήλων. Στο τελευταίο γελάτε άφοβα). Η ανάγκη να φκάλεις άδειαν οδήγησης για να οδηγήσεις άλλος εξαναγκασμός αφού αναγκάζεσαι να μάθεις δια της επισήμου οδού να οδηγάς ενώ εσύ ξέρεις ήδη αυτοκίνητο. Τούτο γίνεται για την ασφάλειά μας. Απόλυτη ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει διότι τα δικαιώματα μας σταματούν τζιαμαί που ξεκινούν τα δικαιώματα του άλλου.

Με τούτα ούλλα τα δεδομένα μπορούμεν να παρεξηγήσουμεν τους φυγόστρατους και φυγόπονους της Κύπρου; Είναι ξεκάθαρο πως τα ωφελήματα της φυγοστρατίας εν κατά πολύ περισσότερα που τα μειονεκτήματα της. Απλοποιώντας τα πράματα, τα επιχειρήματα του τύπου «είμαι μαλάκας να φάω δκυο γρόνια που την ζωή μου;»  ή «εννά κάμω στρατό για να φκάλλει ο κάθε μόνιμος το άχτιν του πάνω μου» δεν στερούνται καθόλου λογικής βάσεως. Όσο βλέπουμεν την προοπτική λύσης του Κυπριακού να απομακρύνεται, τους πολιτικούς να μεν βιάζουνται ιδιαίτερα να λύσουν το πρόβλημαν τους τζιαι με γενική παραδοχή ότι που τες μίζες μασούν τζιαι τρων πολλοί, η φυγοστρατία θα έλεγα μοιάζει ως φυσιολογική τζιαι λογική ενέργεια.

Δαμαί όμως εν τζιαι το πρόβλημαν διότι η φυγοστρατία δεν είναι μόνον προς όφελος του φυγόστρατου, αλλά τζιαι εις βάρος του στρατευόμενου. Δεδομένης της έλλειψης έμψυχου υλικού στην Εθνική Φρουρά, δεν έχουμεν αρκετόν κόσμο να φκάλλει τες σκοπίες, τα νούμερα τζιαι τις υπηρεσίες. Όσον παραπάνω είμαστε (για κάτι που είναι υποχρεωτικό δια νόμου) τόσο το καλλύτερο για ούλλους. To ότι δεν έχουμεν εναλλακτικές μορφές στρατιωτικής θητείας δεν αποτελεί ελαφρυντικό. Κάθε ένας που αποφεύγει την θητεία του με φευτιές τζιαι απατεωνιές (διότι η φυγοστρατία περί εξαπάτησης του Δημοσίου πρόκειται) μετακυλεί τα καθήκοντα του στους υπόλοιπους.

Η φυγοστρατία δεν είναι μόνον αποφυγή της θητείας, αλλά τζιαι επιφόρτωση των υπολοίπων με τις δικές σου ευθύνες. Είναι το ένα και το αυτό με το να πληρώνει ο άλλος τους φόρους σου τζιαι να κάμνει την δουλειά σου τζιαι τούτον που είναι επαίσχυντο. Ο φυγόστρατος είναι ένας κηφήνας και κλέφτης του κόπου του άλλου στρατευσίμου, αφού αφήνει τον συμπατριώτη του να κάμει τη δουλειά τη δική του. Επομένως ο φυγόστρατος ζεί που τον κόπο, τον ιδρώτα, την φιλοτιμία του στρατευόμενου.

Ο φυγόστρατος είναι ένας επαίσχυντος κλέφτης τζιαι κατ’ επέκταση μίασμα της κοινωνίας που όϊ μόνον παραβιάζει τους νόμους τζιαι εξαπατά το Δημόσιο, αλλά φορτώνει σε με τις ευθύνες του παρά την θέλησή σου. Δεν συζητώ καν αν είναι πατριώτης ή όϊ. Το πως αισθάνεται ο καθένας για την Κύπρο εν αποκλειστικά προσωπική του υπόθεση. Η θητεία όμως είναι συλλογική.

Μόνο περιφρόνηση αξίζει στον φυγόστρατο τζιαι μια ρέγχα μέσα στα μούτρα. Η ίδια περιφρόνηση που αξίζει στον φοροφυγά τζιαι στον κλέφτη, διότι τζιαι οι τρείς τους είναι ένα και το αυτό. Παραβάινουν το νόμο τζιαι αφήνουν τους υπόλοιπους να αναλάβουν τα δικά τους βάρη.

ΥΓ: Είσαι κύριε φυγόστρατε με «ψυχολογικά προβλήματα» τζιαι ακατάλληλος να κρατάς όπλο; Κανένα πρόβλημα. Τότε να ξεχορτίζεις δρόμους για 3 χρόνια ( η χειρονακτική εργασία δεν έβλαψεν κανένα), να μην μπορείς να εργοδοτηθείς στην Κυβέρνηση, να είσαι υπόχρεως να ενημερώσεις τον εργοδότη σου για την κατάστασή σου διότι ποιός θέλει ψυχολογικά ακατάλληλους στην δουλειά του; Να στερηθείς άδεια αυτοκινήτου τζιαι κυνηγετικού όπλου (εγώ δεν θέλω ανισόρροπους πίσω που το τιμόνι) τζιαι να παρακολουθείσαι που κυβερνητικό ψυχίατρο τζιαι ναθέλεις άδεια που την Κυβέρνηση αν θα φκεις εκτός Κύπρου διότι πρέπει να παρακολουθούμεν συνέχεια την βελτίωσή σου. Να σε προσέχουμεν μέχρι να γιάνεις. We love you…

Advertisements

Responses

 1. Οι απόψεις μας για την ΕΦ εν πολλά διαφορετικές, οπότε λογικό ένι να διαφέρει τζαι η άποψη μας για τους φυγόστρατους.

  Εν η ΕΦ ο αποτρεπτικός παράγοντας πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία; Η ιστορία, η αντικειμενική σύγκριση με τον τουρκικό στρατό τζαι η εμπειρία κάθε μαλάκα από εμάς που είδε τι γίνεται μες την ΕΦ απαντά εύκολα το ερώτημα. Η ανάγκη για την ΕΦ εν μόνο συναισθηματική, για να μεν πω πιο βαρετές κουβέντες για όσους τη χρειάζουνται επειδή τυγχάνει να εν τζαι μηχανή που κόφκει λίρες.

  Τα περί συλλογικότητας επίσης εν με βρίσκουν σύμφωνο. Η πιο ψηλή βαθμίδα συλλογικότητας που ειδα στην ΕΦ ήταν η κλίκκα. Τούτο αφορά τζαι στο μόνιμο προσωπικό τζαι στους κληρωτούς.

  Η μόνη δικαιολογημένη αντίδραση που βρίσκω σε όσους εν ενάντια στη φυγοστρατία εν η πούζα. Βασικά ζηλεύκω διότι εγώ εφάνηκα μαλάκας. Τούτο όμως εν παραπάνω εκδικητικό παρά λογικό.

  Πρέπει να κρίνουμε την ΕΦ αντικειμενικά τζαι να αποφεύγουμε το παράδειγμα της αλεπούς με την κομμένη ουρά. Συγκρίνοντας με το τι θα εμπορούσαν να κάμουν σε δύο χρόνια με τη θητεία υπάρχει μόνο μια λογική, αντικειμενική επιλογή: η φυγοστρατία.

 2. Πέραν του ότι ο φυγόστρατος εξαπατά το δημόσιο και γεμώνει με ευθύνες τους υπολοιπους που κάμνουν στρατό οι λόγοι για τους οποιους δεν κάμνει στρατό είναι εντελώς λανθασμένοι.
  Στα «κατά» που έβαλες (που συμφωνώ και με τα τρία) είμαι σίγουρος ότι ΚΑΝΕΝΑΣ φυγόστρατος δεν τα έχει αυτά στο μυαλό του.
  1. ημικατεχόμενη πατρίδα: Εδώ οι περισσότεροι υποστηρίζουν πλέον τη λογική του «να μείνουμε όπως είμαστε, εν καλύτερα».
  2. Πολύτιμες εμπειρίες: Έβλεπα τις πολύτιμες εμπειρίες που εμαζευκαν και στην Αγγλία οι φοιτητές. Ήταν όλοι ειδικοί να ξεχωρίζουν το καλο skunk, ποτε να κάμουν split στο blackjack και πως να σκοτώνονται στο ξύλο.
  3. Κίνδυνοι για υγεία: Ναι, αφού στην Αγια Νάπα και στο Πρωταρά που έχει τα περισσότερα κρούσματα γρίπης είναι όλα όφκερα τώρα…

  Έτο είναι τα παραπάνω μαλακισμένα με το φαριν λαχτε να τρεχει στο αιμα τους και θέλουν να συνεχίσουν τούτη τη μαλακίαση και μετα τα 18…

 3. @giorgos Den diafono se genikes grammes mazi sou. Tzinon poy me enohla parapanw poy oulla (peri patridos klp o kathenas tin apopsi tou) einai oti toutoi oi fygostratoi travoun tin toys ypoloipous, oi oti glitonoun tin thitia.

 4. Εγω εναν πράμαν έχω να πω…

  Ρισπεκτ!

 5. Συμφωνώ ρε φιρφιρή. Ακόμα παραπάνω συμφωνώ με τες σκέψεις σου για την εναλλακτική θητεία. Εν μπορείς να κάμεις στρατό, κάμνε κοινωνικήν εργασία 3 χρόνια. Να δούμε πόσοι αντέχετε τελικά τον στρατό τζαι πόσοι όι.

  Διότι όταν ήμασταν μέσα, άννοιεν το στόμαν του ο κάθε ρόκολος τζαι άμαν την έτρωεν, ελάλεν: «Αιτούμαι ψυχίατρον. Εννα πάω να πιάω αναστολήν τζαι να πελλάνετε.» Τζαι οι μόνιμοι (όσους έκοφτεν) επροσπαθούσαν να έβρουν τρόπον επικοινωνίας για να τους κρατήσουν τζιαμέ.

  Ενώ αν είχαμε εναλλακτική θητεία ήταν να του λαλεί ο μόνιμος σε μιαν τέτοια περίπτωση: Να πάεις ψυχίατρον φιλούι μου τζαι καλά να περάσεις τζιαμέ που θα σε στείλουν να καθαρίζεις!

  Εγώ πιστεύκω έσιει πολλά θετικά ο στρατός. Τζαι μπορεί να σε ωριμάσει σε πολλούς τομείς. Τζαι αφήννει σου τζαι ωραίες εμπειρίες να θυμάσαι. Διότι τα ωραία αθθυμάσαι τα παραπάνω μετά που φέφκεις.

  Εμίλησες για συλλογικότητα φιρφιρή. 🙂 επέτρεψε μου να χαμογελάσω διότι εν πολλά ρομαντική η σκέψη της συλλογικότητας. Συμφωνώ απόλυτα, εν τίθεται θέμαν, αλλά εν υπάρχει ούτε ένας να σκεφτεί το σύνολο. Τζείνοι που υπάρχουν εν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

 6. @avevaios
  Είδαμε τη συλλογικότητα του Κυπριακού λαού στο δημοψήφισμα.

  «εγώ θα ψηφίσω ναι για να πιάσω τα χωράφια μου πίσω»

  «εγώ θα ψηφίσω όχι επειδή έχω χωράφια πολλά στη πάφο»
  εγώ, εγώ, εγώ…

 7. Τούτο που συμβαίνει πιστεύκω εν μια μορφή ρήξης μεταξύ των γενεών τζιαι έσιει να κάμει σχέση με το ότι τα κοπελλούθκια τωρά εν πολλά πιο ανεξάρτητα που τους γονιούς τους – εν θέλουν να κάμουν κάτι μόνο τζιαι μόνο επειδή έτσι έκαμνε τζιαι ο παπάς τζιαι ο θκιός τους.

  Εν έσιει μεγαλύττερη σπατάλη ενός κομμαθκιού που τη ζωή σου που την θητεία εκτός αν πάεις φυλακή. Για τα επιχειρήματα περί αποτρεπτικού παράγοντα έναντι στην Τουρκία καλύφκει με τζείνο που είπε ο Γιώργος. Εν μπορώ με καμιά δύναμη να κατηγορήσω τον όποιον εν θέλει να πάει στρατό ως βούτυρο ή κακομαθημένο γιατί εν έσιει σύγκριση μεταξύ του ψυχοπλακώματος της θητείας τζιαι του να έσιεις 2 χρόνια παραπάνω να εξερευνήσεις τον κόσμο σαν ενήλικας πλέον – πόσο μάλλον αν θα πάεις τζιαι εξωτερικό για σπουδές. Ο χαρακτήρας κάποιου μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο μες το στρατό λόγω των καταστάσεων μέσα στις οποίες εννά βρεθεί αλλά εγώ πιστεύκω ότι τούτες οι περιπτώσεις αναλογικά εν πολλά λλίες – οι παραπάνω εννά φκούν όπως εμπήκαν: Αν ήταν μαλάκες πριν να καταταγούν μαλάκες εννά φκούν τζιαι στην ζωή τζιαι το ίδιο ισχύει τζιαι για τους καλούς. Ειδικά τωρά που τα κοπελλούθκια ενηλικιώνονται κοινωνικά πολλά πιο γλήορα (άλλο θέμα τούτο) η διαμόρφωση του χαρακτήρα εννά γίνει πριν την θητεία.

  Δηλαδή σαν θεσμός ωφελεί πολλά πιο λλίους από τζείνους που απλώς τους κρατά στάσιμους στη ζωή.

  Εχω την εντύπωση ότι αν η κυβερνηση κάμει τα μέτρα που εισηγείσαι τότε εννά την ταράξουν στις αγωγές στο Ευρωπαικό Δικαστήριο τζιαι στο τέλος τέλος μπορεί μες τις κουβέντες που εννά ξεκινήσουν να φκεί τζιαι ούλλος ο θεσμός της θητείας να παραβαίνει Ευρωπαικές αρχές τζιαι μετά να βουρά η κυβέρνηση να συνάξει τα κομμάθκια.

  Η μόνη λύση για την φυγοστρατεία είναι η δραστική μείωση της θητείας αν και προσωπικά εγώ θα ήθελα να βάλουν λουκέτο στα στρατόπεδα – με τα λεφτά που εννα εξοικονομήσει το κράτος κτίζει ένα κατεβατό αναπτυξιακά τζιαι κοινωνικά εργα.

 8. @chrys7:
  Όταν έπιασα την απαλλαγή μου και πήγα αγγλία 2 χρόνια πριν από τους συμμαθητές μου, το πρώτο πράμα που έμαθα ήταν να μην είμαι απόλυτος. Λέξεις όπως «κανένας/όλοι/πάντοτε» έφυγαν από το λεξιλόγιο μου. Ελπίζω να καταλαμβαίνεις γιατί.
  Επίσης δεν έχει λάθος τούτη η κουβέντα με το φαρί λακτέ και τους βούτυρους. Τόσα χρόνια έχει που τη θκιαβάζω μέστο ίττερνετ (επειδή έξω στο κόσμο ποττέ δεν την είπεν κανένας μπροστά μου). Εννακαρτερούσες ως τωρά να έβρουν κάτι καλύττερο ή πιο προσβλητικό για να μας μοιώσουν ή να μας κάμουν να αισθανόμαστε τύψεις που δεν υπηρετήσαμε μια πατρίδα που νοιάζεται πραγματικά για μας.

  @φιρφιρι:
  Στο ΥΓ κάνεις κάτι σχόλια που δεν ισχύουν πια. Είμαστεν πίσω που τα τιμόνια δίπλα που σας, τζαι δυστυχώς εν 2-3 που προσωπικά ξέρω που πιάνουν το σιεπέττο τζαι πάσιν κυνηγίν μαζί σας. Έχουμεν τζαι δουλιές όπου τους μάστρους κόφκει τους αν θα πάμεν στρατό όι γιατί δεν εκάμαμεν. Άδεια που τη κυβέρνηση δε θέλεις πια. Εκάμαν μας ένα πολλά βολικό χαρτί που δείχνουμεν το πάντα στο αεροδρόμιο τζαι κρατούμε για να το ξαναχρησιμοποιήσουμε. Για κυβερνητικούς ψυχιάτρους, αν και εξαρτατάτε από τη κατάσταση του καθενώς, δεν έχω ακούσει οτι πήγε ποτέ κάποιος σε εκείνους αφού πήρε τα χαρτιά της απαλλαγής του. Όσο για τη κοινωνική εργασία. Ακόμη να αρκέψει να δουλέφκει. Δε ξέρω αν και πότε θα το επιβάλλουν.

 9. Φίλε The passenger σε ποια χώρα ζείς?!
  Η λέξη Τούρκος σου λέει κάτι?! Αν καταργήσουμε τον στρατό δεν θα μείνει ρουθούνι. Δυστιχώς δεν ζούμε σε παραμύθι

 10. @Kokos

  Για τους φοιτητές της Αγγλίας αναφερόμουν στη πλειοψηφία, και όχι μόνο σε αυτούς που επιάσαν απαλλαγή. Το «ολοι» ηταν όντως υπερβολικο. Έχει και άτομα που σπουδάζουν (ανεξάρτητα αν είχαν κάμει στρατό) , μαθαίνουν 5 πράματα και έρκονται πίσω περήφανοι για ότι εκάμαν.

  Όσον αφορά τη κουβέντα με το φαριν λακτέ, πάλε είπα την χωρίς να αναφέρομαι σε εκείνους που εκάμαν στρατο ή όχι.

  Φυσικά δεν θα σε ρωτήσω το λόγο που έπιασες απαλλαγή (δεν με αφορά). Αλλα εσύ που έζησες αυτή την εμπειρία, τα περισσότερα άτομα της ηλικίας σου που επιάσαν απαλλαγή για ποιό λόγο επιάσαν πιστεύεις;

 11. Ούτε κοινωνική θητεία, ούτε τίποτε. Θέλω να εξαναγκαστούν όλοι με τον βούρδουλα να υπηρετήσουν. Ξέρεις γιατί Φιρφίριε;

  Έχει ενα μιτσή, λεβέντη γνωστό μου. Τον θείο του εφάν τον με εμπρηστική βόμβα τζια τον τζύρην του επαίξαν το στη μέση του δρόμου.

  Με ανυπομονησία περιμένω να του δώκουν όπλο ρε.

  Είμαι σίουρος ότι οι ριπές από αδέσποτες που θα σας σύρει θα έβρουν ούλλες τους πιο σωστούς στόχους.

  Ρε Φιρφίριε, τον τζιαιρό μου είχε λιγότερους «ψύχες» τζιαι η σκοπιές πάλε δεν εφκαίναν. Σαν γραφέας εθώρουν ποιοι ακριβώς επηένναν τάχατες εργοτάξια, αποσπάσεις κλπ. Η αδικία εις βάρος των άλλων στρατευμένων ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ.

  ***

  Να δεις φυλάκια με το Λοχαγό να έχει αφήσει γένι γιατί ετσακώθηκε με το Διοικητή τζιαι τους στρατιώτες να δείνουν την πύλη με άλυσο τζιαι να κρεμάζουν ταπέλα «closed» σε φυλάκιο, να γεμώσουν τα πνεμόνια σου με εθνική υπερηφάνεια.

  Να μεν πω τίποτε άλλο για θέματα ασφάλειας του στρατοπέδου και των στρατιωτών γιατί θα μας πουν τζιαι προδότες. Να σου πω μόνο πως μια βολή όλμου έφτανε για να ποκαθαρίσει μισό τάγμα στον ύπνο του.

  Την ευθύνη τούτων των ΑΧΡΗΣΤΩΝ απέναντι στες ζωές των στρατιωτών ποιος θα την αναλάβει;

 12. @chrys7

  Μέσα στα 3 χρόνια που εν η διαδικασία να απαλλαγεί καποιός εγνώρισα άτομα που ούλα τα κοινωνικά επιπέδα και που ούλες τες κεντρικές πόλεις. Εγνώρισα τα άτομα τούτα που έχουμεν μέστο μυαλό σαν φλώρους και βούτυρους, εγνώρισα τους ομοφιλόφιλους η τουλάχιστον τζίνους που το επαίζαν έτσι, το φωνακλά το λέσιη που «αν δε μου τη δώκουν θα τους κάμω ούλους άχρηστους», το 18χρονο με κάλλους στα χέρκα του που μινίσκει σε χορκό τζε έσιει καταλάβει ότι δε θα πάει πούποτε μέστη ζωή του και καλλύτερα τα 2 χρόνια να τα δουλέψει στα κτήσματα.

  Για να απαντήσω την ερώτηση σου chrys, πιστεύκω ότι οι περισσότεροι εκαταλάβαν ότι τζίνα τα 2 χρόνια μπορόυν να τα γλυτώσουν χωρίς αντίκτυπο (ορθογραφία). Κάθε χρόνο τον αύγουστο οι εφημερίδες λαλούν οτι μειώθηκαν οι αριθμοί των αναστολών. Αν ρωτήσεις γνωστό σou sto ΒΜΗ θα σου πει πόσος εν ο αριθμός τζαι θα φρίξεις. Αν δεν υπάρχει σύστημα τιμωρίας για τες αναστολές εν πέλλος ο άλλος να κάτσει να υπηρετήσει? Αφού το μόνο πράμα που ακουεί τόσα χρόνια που πιο μεγάλους τους παρεές που ήταν ή είναι στρατιώτες εν : «δεν υπάρχει πιο μεγάλη μαλακία που το στρατό – νιώθω τέλια άχρηστος – τζαι νομίζεις αν μας μουντάρουν οι τούρκοι εν θα μας σφάξουν όπως τα πρόβατα- ξυπνώ η ώρα 7, αναφορά, τρώω, τζοιμούμε, φκάλω νούμερο, τρώω, playstation, τζοιμούμε, νούμερο, τζοιμούμε». Τωρά τούτος ο μιτσής λόγω internet και ταινιών θέλει στα 18 του να ενηλικιωθεί επίσημα. Θέλει το αυτοκίνητο του, θέλει να αρκέψει να γαμά αβέρτα όπως τες ταινίες, θέλει να μείνει μόνος του. Κάμει έναν υπολογισμό μέστο μυαλό του που τα πράματα που άκουσεν για το στρατό αλλα τζαι τες αναστολές. Θωρείς τα πράματα που λαλεί ο φιρφιρις μέστο ΥΓ δεν ισχύουν πιο. Εν free pass η αναστολή με λία πράματα «άσχημα» που την ακολουθούν: «Είσαι πούττος/φλώρος/δειλός».

  Θα ήθελα να γράψω τζιάλλα αλλά τωρά δεν έχω ώρα. Απλά σκέφτου πως μπορείς να πείσεις ένα μιτσί που το θέλει να τελειώσει σχολίο τζαι να πάει να σπουδάσει ότι ο στρατός εν πράμα που αξίζει να το κάμει. Εν οι 40 000 χιλιάδες τούρκοι ποτζί, αλλά τι ακριβώς σημαίνει τούτο για έναν 18χρονο εν έτη 2009.

 13. http://adakiprus.blogspot.com/

 14. re guyies na po k egw tin apo4i mou..
  egw apoli8ika fetos… oute week n eshi k otan ka8oume na skefto to ti eperasa k ti ekerdis sto telos vrisko pos ontos gia mena itan 2 xronia opis8odromisis….
  ekama k filakia mesto geri… idan polla ta ma8kia m jimesa.. k sioura strato n ekamna… ekama k se mixanokinita pou.. ok jame oso nane kati eginetoun..
  pano sta filakia.. n opios kamei tin megalliteri malakia… en 8ewrite ka8olou stratos… me kamia dinami… opos lalei k o mouflon oi alisides pano stes piles .. itan taxtiko fenomeno… je en teli n i zoi mas p itan se kindino…
  alla je panw sta mixanokinita.. eshis ton ka8e p**shtomonimo na kontrarizete me ton allo pios n na fkalei parapano anaferomenou stin ipiresia tou… imoun mprosta otan irtan oi teleftea i sira 91A k estiximatizan pou tous 6 arfaes posous den 8a ekamnan na piasin anastoli (telika 2 ante3an tous komple3ikous ) … aplos gia ton pashiama tous…. e.. signomi re etsi strato 8elete na kamnoume??
  emena 2 mines prin na apoli8o estilan me asfalia sti voli … se nixterini…. je kapios malakas esimadefken me emena k ton allo mazi m me dioptra nixterinis oraseos k epezen mas toulazxiston 5 sferes… oi opies esfirousan dipla p ta aftia mas… k otan to ipame tou dioikiti.. i apantisi tou itan… e.. .gia na deite ti malakes sinadelfous eshete… oute pos akoma lio na vrethoume pegmenoi.. k otan to ekamame 8ema k epiame sto sintagmatarxi… eperimenan tin teleftea mera prin apoli8o.. na diata3oun anakrisi… k erotosan me an exw kapia apetisi pou tin ipiresia… e…. pete m esis aman karteras 1 ora na apoli8is.. ti tous apantas… je etsi efkalan tin ka8ari ppou tti tin kouventa… epe3an to e3ipna…
  persi to iouni estilan me kinisi me steyer idrofora imun sinodigos egw… to opio en epiannan kala ta stoper tou k panw stin e3odo tis xirokitias epoukoupistiken.. opos efkikame pou to motorway… k pale to fte4imo panw mas 20 meres filaki k dismeni meta8esi… gia na men fte3ei o arxiloxias tis dimirias sintiriseos… me 1000 zorka k apiles pou tous gonious mas oti itan na feroun ta kanalia.. edextikan k esiran akiro… alla je pale gia na kali4oun tis vromies tous troei tin o klirotos… skeftite ta tta je pete m telika an dexese na riskaris ti zoi sou gia na laleis oti ekames strato….
  anw… simperasmata dika sas… 2 xronia opis8odromisis k riskou vs 2 xronia normal fititikis zois….

 15. @chrys7

  Μέσα στα 3 χρόνια που εν η διαδικασία να απαλλαγεί καποιός εγνώρισα άτομα που ούλα τα κοινωνικά επιπέδα και που ούλες τες κεντρικές πόλεις. Εγνώρισα τα άτομα τούτα που έχουμεν μέστο μυαλό σαν φλώρους και βούτυρους, εγνώρισα τους ομοφιλόφιλους η τουλάχιστον τζίνους που το επαίζαν έτσι, το φωνακλά το λέσιη που «αν δε μου τη δώκουν θα τους κάμω ούλους άχρηστους», το 18χρονο με κάλλους στα χέρκα του που μινίσκει σε χορκό τζε έσιει καταλάβει ότι δε θα πάει πούποτε μέστη ζωή του και καλλύτερα τα 2 χρόνια να τα δουλέψει στα κτήσματα.

  Για να απαντήσω την ερώτηση σου chrys, πιστεύκω ότι οι περισσότεροι εκαταλάβαν ότι τζίνα τα 2 χρόνια μπορόυν να τα γλυτώσουν χωρίς αντίκτυπο (ορθογραφία). Κάθε χρόνο τον αύγουστο οι εφημερίδες λαλούν οτι μειώθηκαν οι αριθμοί των αναστολών. Αν ρωτήσεις γνωστό σou sto ΒΜΗ θα σου πει πόσος εν ο αριθμός τζαι θα φρίξεις. Αν δεν υπάρχει σύστημα τιμωρίας για τες αναστολές εν πέλλος ο άλλος να κάτσει να υπηρετήσει? Αφού το μόνο πράμα που ακουεί τόσα χρόνια που πιο μεγάλους τους παρεές που ήταν ή είναι στρατιώτες εν : «δεν υπάρχει πιο μεγάλη μαλακία που το στρατό – νιώθω τέλια άχρηστος – τζαι νομίζεις αν μας μουντάρουν οι τούρκοι εν θα μας σφάξουν όπως τα πρόβατα- ξυπνώ η ώρα 7, αναφορά, τρώω, τζοιμούμε, φκάλω νούμερο, τρώω, playstation, τζοιμούμε, νούμερο, τζοιμούμε». Τωρά τούτος ο μιτσής λόγω internet και ταινιών θέλει στα 18 του να ενηλικιωθεί επίσημα. Θέλει το αυτοκίνητο του, θέλει να αρκέψει να γαμά αβέρτα όπως τες ταινίες, θέλει να μείνει μόνος του. Κάμει έναν υπολογισμό μέστο μυαλό του που τα πράματα που άκουσεν για το στρατό αλλα τζαι τες αναστολές. Θωρείς τα πράματα που λαλεί ο φιρφιρις μέστο ΥΓ δεν ισχύουν πιο. Εν free pass η αναστολή με λία πράματα «άσχημα» που την ακολουθούν: «Είσαι πούττος/φλώρος/δειλός».

  Θα ήθελα να γράψω τζιάλλα αλλά τωρά δεν έχω ώρα. Απλά σκέφτου πως μπορείς να πείσεις ένα μιτσί που θέλει να τελειώσει σχολίο τζαι να πάει να σπουδάσει, ότι ο στρατός εν πράμα που αξίζει να το κάμει. Εν οι 40 000 χιλιάδες τούρκοι ποτζί, αλλά τι ακριβώς σημαίνει τούτο για έναν 18χρονο εν έτη 2009.

 16. @Kokos

  Χαίρομαι για την ειλικρινή απάντηση. Καλά τα λέμε εμείς απέξω, αλλα άλλο πράμα να έχεις ζήσει αυτή την εμπειρία.

  Νομίζω εάν θέλεις να κάνεις κάτι χρήσιμο να γράψεις μια επιστολή με όλα αυτά που λες (και άλλα περισσότερα που φαντάζομαι έχεις να πεις) και να την στείλεις παντού. Εφημερίδες, βουλευτές, Ε.Φ κτλ.

  Το πιο πιθανόν είναι να μη σε ακούσει κανένας. Οι εφημερίδες να συνεχίσουν να γράφουν ότι θέλουν, οι βουλευτές να παίζουν πέλλο ώσπου να κλείσει η βουλή σε λίο καιρό και να πάνε τις διακοπές τους και η Ε.Φ να σε καλέσει έφεδρο!

  Υπάρχει και κάποια (μικρή) πιθανότητα κάποιος λογικός άνθρωπος να σε ακούσει.

  αυτά. Καλή τύχη σε ότι κάνεις τώρα…

 17. @firfiris
  Πάντως που το 2006 που εξαναείπαμεν τα για το θέμα βλέπω εγκατέλειψες την εισήγηση για το ττοππούζι 🙂 Εν επικοινωνιακός ο λόγος ή εμαλάθκιανες;

 18. @Γιώργος – Που τον τζιαιρόν που αγκονίστικα τον σσύλλον εμαλάθκιανα. Άμαν έσιεις κάποιον να σου κάμνει αγάπες ούλλη μέρα λαλείς του νου σου να μεν πολλοασχολείται.

  @ηλίθιο αγρινό. Δεν διαφωνώ ιδιαίτερα μαζίν σου. Όμως σκοπός του άρθρου δεν ήταν κριτική στην ΕΦ αλλά η μετακύλιση του κόστους (οικονομικού, χρονικού, συναισθηματικού κλπ) από τους φυγόστρατους στους μη φυγόστρατους. Γι’ αυτόν έφκαλα έξω τζιαι τον παράγοντα «πατριωτισμό» που εν καθαρά προσωπική υπόθεση του καθενός τζιαι της συνείδησής του.

  Το ότι η θητεία μπορεί ναν χάσιμο χρόνου δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Το θέμαν είναι πως το σύστημα λειτουργεί άμαν δουλέψουν ούλλοι. Αν δουλέψουν λλιόττεροι τότε τραβούν την φάκκαν ούλλοι λλιόττεροι.
  Όπως είπες, πάλαι παλιά δεν εφκαίναν οι σκοπιές. Με λλιόττερους στρατιώτες εννά φκουν καλλύτερα; Το ξιχόρτισμα θα γινεί που λλιόττερους, οι χειρονακτικές τζιαι μη εργασίες που λλιόττερους τζιαι ούτω καθεξής. Ακριβώς όπως τζιαι με τους φόρους. Δεν μας αρέσκει να πληρώνουμεν αλλά είμαστεν υπόχρεοι.

  Σκέφτου έναν που πάει τζιαι κόφκει τα νύσια του ζαβά για να πιάσει αναρρωτική με αποτέλεσμα να φκάλλουν τα νούμερα του οι σειράδες του (εγώ έτσι σειράδες αρρωστιάρηδες σιέζω τους) τζιαι κόφκουνται οι εξοδούχοι. Το ίδιο συμβαίνει τζιαι σε παροιμιώδη κλίμακα με της αναστολές.
  Εν το tragedy of the commons. Τα προσωπικά οφέλη που τες αναστολές καταστρέφουν τα όποια, έστω ελάχιστα, συνολικά για όλους οφέλη.

 19. Και την ευθύνη εκείνων που υπηρετούν για την ανοχή τους στη βλακεία των μόνιμων και σε όλες τις παρατυπίες / παρανομίες που θα την κρύψουμε Φιρφίριε;

  Άμα ένα καθεστώς εν κακκά τζιαι ο κόσμος δεν αντιδρά, γίνεται να θωρείς μόνο τις ευθύνες όσων την σκαπουλλάρουν προς αλλοδαπής μεριά αλλά να μεν βρίσκεις ευθύνες σε όσους ανέχονται => στηρίζουν το κακκά καθεστώς;

 20. Μακάιβερ ζω στον πραγματικό κόσμο – την ερώτηση μάλλον πρέπει να την ρωτήσεις στον εαυτό σου

 21. AGAPITE FIRFIRI STO TZERO MOY EPIENAME OYLOI MILO GIA TO 1982 DEN AKOYGES EYKOLA KAPION NA FEYGEI EKTOS KAI AN EIXE SOBARO KAI ALITHINO PROBLIMA YGIAS.TO TI SKATA SYMBENEI TORA TA TELEFTEA 10 XRONIA EINAI I ANTANAKLASI TIS KOINONIAS MAS.KATALABETO DEN FTE TA KOPELOYTKIA SAPILLA KAI SIPSI PANTOY DEN EINAI BLAKES OI MIKROI BLEPOYN.FTISIMATA THELOY KAI OI YPOYRGOI KAI OI BOYLEYTES TZIE TZINOI POY MAS TA EFA STO XRIMATISTIRIO TZIE TZINOI POY STO POLEMO ESTILA TA KOPELOYTHKIA TOS EXO EXEIS GLOSSA PAS DOKIMOS EN EXEIS SKOPIA STA FILAKIA EKAMAME TOYS GAROYS EN FTEN TIPOTE

 22. @kokos

  oulla kala ta laleis (vlakoui mou) alla ta kopellouthkia pou eshistikan parapano exetias tis pouttosinis sou (kai ne, ise pouttos) den ta skeftese. na minis na hasoume oulloi 2 hronia i na men hasei kanenas. telia

 23. Οταν οι τουρκοι θα καταλαμβανουν την υπολοιπη Κυπρο….οταν οι τουρκοι θα σας σφαζουν ενα προς ενα…..οταν οι μογγολοι θα σας περνουν τα κεφαλια….οταν οι τουρκοι θα σας γαμανε τις μανες….οταν οι μεχμετζικ θα σας γκαστρωνουν τις αδερφες….

  ΕΓΩ ΘΑ ΓΕΛΑΩ!!!!! ;-Ο

  Θα χυσω ΜΟΝΟ ενα δακρυ για αυτους τους ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟκυπριους που υπηρετησαν την θητεια τους ξεροντας οτι σε αυτον τον πλανητη

  <>>

 24. Σε αυτον τον πλανητη

  Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.

 25. gamw tin ellada gamw tin kypro gamw sas oulous vlakes ilithioi

  pisteykete akoma se theous je se ethni se malakies sto tetragwno

  en kathorizete pou ena genitheite ziste ti zwi sas opws goustarete.

  kanenas en mporei na sas epivalei na kamete kaTi en prosopiko dikaiwma.

  fwtia stin ethniki froura stous praksikopimaties

  OLOI GIA APALLAGI

 26. Ρε ΄»Σπάρτη», είσαι τζιήνος ο «ελληναράς», ο επονομαζόμενος «σπαρτιάτης» που καπαρτίζει ποτζιή-ποδά μεσ’τα φόρουμ του internet με τις ελληνικές σημαίες;; Μάθε ρε όμορφε, που μου μιλάς για «τούρκους που θα σφάζουν», ότι εν οι ομοϊδεάτες σου οι παsh-ελληναράδες που αφού εφέραν τους τούρκους στη Κύπρο το ’74, ακολούθως επιάσαν αεροπλάνα (τζιήνοι που εμπορούσαν) τζιαι εξαφανιστήκαν που την Κύπρο μετά τις 20 του Ιούλη που ήρταν οι Τούρτζιοι. Τζιήνοι που εν εκαταφέραν να φύουν επήαν στο Τρόοδος τζιαι εκάμναν σούβλες, τζιαι οι υπόλοιποι ήταν μεσ’τα νοσοκομεία τζιαι εδηλώναν «τραυματίες». Οι ίδιοι που 4-5 μέρες πριν ήταν «φρουροί» στα νοσοκομεία τζιαι δεν αφήναν τους γιατρούς να περιθάλψουν τους τραυματίες αντι-πραξικοπηματίες τους οποίους εκτυπούσαν οι ίδιοι! Αν πουν οι τούρτζιοι να σηκώσουν τα F-16, εν να κάμει σκιά πάνω που τον ουρανό της Κύπρου, όι έχουμεν αποτρεπτική δύναμη! Γαμώ το έθνος σου γαμώ φαλαγγίτη!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: