Αναρτήθηκε από: firfiris | Μαρτίου 24, 2009

I fought the law and the law won

Εχύθην πολλίν μελάνιν, κανονικόν τζιαι διαδικτυακόν για την αθώωσην των δέκα αστυνομικών που εττοπουζιάσαν τους δκυο φοιτητές τον Δεκέβρη του 2005. Λλίον πολλά τα όσα ελεχθήκαν καλύπτουν με. Τζι εμέναν το γαίμαν μου χογλά τζιαι γέρνει κούκκουλλους όσον το σκέφτομαι.
Να στέκει ένας ελέφαντας μες την μέσην του δωματίου τζιαι οι δικαστές να λαλούν «έν είμαστεν σίουροι αν εν ελέφαντας. Δεν καταθέτει τζίνος που μας τον έφερεν δαμαί, οπόταν δέννεν ελέφαντας». Οι αντιδράσεις του κόσμου επίσης δικαιολογημένες. Καλόν θα ήταν όμως να δούμεν το ζήτημαν πιο σφαιρικά τζιαι ψύχραιμα, γιατί όποιος ενεργεί εν βρασμώ ψυσιής τζιαι πας τα νέυρα του πολλές φορές μπορεί να κάμει τζιαι λάθη. Εγιώνι γράφω ως κάποιος που δεν ανήκει στην επαγγελματικήν ομάδαν/φάρα των δικηγόρων.

 

Ας πάρουμεν τους δικαστές. Εκτός τζιαι αν υπάρχει σκευωρία που σκοπόν έσιει την αθώωσην των αστυνομικών τζιαι το φίμωμαν, έμμεσον ή άμεσον των ΜΜΕ τους βρίσκω το ελάχιστον φταίσιμο. Το να είσαι δικαστής δεν σημαίνει να παίρνεις πάντα τες σωστές αποφάσεις. Αν κάμεις λάθος υπάρχει όντως η διαδικασία της έφεσης. Να πιστέψω ότι τούτοι οι δικαστές που αθωώσαν τους αστυνομικούς εν τόσο βλάκες τζιαι τόσον παλαβοί ώστε να φκάλουν μιαν τόσον αντιδημοφιλή, λανθασμένη (κατά την κρίσην σχεδών ούλλους μας) απόφαση για μιαν υπόθεσην τόσο μεγάλης δημοσιότητας της οποίας την έκβασην εκαρτερούσαμεν πως τζιαι πώς; Δεν το νομίζω. Πριν να κατηγορήσουμεν την Δικαστικήν Εξουσίαν, καλόν θα ήταν να δούμεν το τελικόν αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας ώστε να μπορούμεν να κατηγορήσουμεν με αξίωση τζιαι απαξίωση ολόκληρον τον θεσμόν που απέτυχεν να ανταποκριθεί στες προσδοκίες μας σαν λαός.
Αν ήταν να φταίξω κάποιον θα έφταια, με τα ελάχιστα νομικά τζιαι δικηγορικά που κατέχω, τζίνους που είχαν την κασέτταν του ττοππουζιάσματος, του βασανισμού τζιαι του εξευτελισμού τζιαι πάλαι δεν εκαταφέραν να πείσουν τους δικαστές, για οποιουσδήποτε λόγους. Γαμώτο, κότζια κασέτταν έσιετε. Όπως τζιαι να έχουν τα πράματα, εγώ θα περιμένω την ολοκλήρωσην της διαδικασίας της έφεσης τζιαι ελπίζω να μεν λύσουν τα στομάσια μου που την αηδίαν ως τότε. 
 Το άλλον που με προβληματίζει τζιαι μου προκαλεί επίσης απαρέσκειαν τζιαι απελπισίαν εν η  εγκληματική απουσία του φοιτητικού κίνηματος τζιαι της «οργανωμένης νεολαίας» που έσιει τα ελάχιστα να χάσει τζιαι τα παραπάνω να κερδίσει που τους κοινωνικούς αγώνες. Το μόνον ευχάριστο που βρίσκω εν που επιτέλους αρχίσαμεν τζιαι ξυπνούμεν σαν λαός τζιαι αντιδρούμεν έμπρακτα, έστω τζιαι μια μιτσιά μερίδα μας. Οφείλουμεν να είμαστεν η μαγιά που θα φέρει παραπάνω αφύπνιση για κοινωνικά θέματα μείζωνος σημασίας όπως τα δικαιώματα των μεταναστών, το περιβάλλον, η πολεοδομία, η αναξιοκρατία τζιαι η κακοδιαχείριση.
Ελπίζω τούτες οι αυθόρμητες κινητοποιήσεις να μεν γίνουν εφαλτήριον τζιαι αφορμή για παλίοπαιδα τζιαι αλητήριους αναρχικούς (τζίνους που κρύφκουνται πίσω που μιαν πολιτικήν ιδεολογίαν που ελάχιστα κατανοούν για να δικαιολογούν τα αίσχυστα) να αρκέψουν τα τσιαλίμια των καλαμαράδων ομολόγων τους τζιαι να καταστρέψουν μιαν όμορφην προσπάθειαν με τες βιαιότητες τους.
Ελπίζω ναν μια πραγματικά ανεξάρτητη κίνηση τζιαι οργάνωση πολιτών ενάντια στα κακώς έχοντα της κοινωνίας τζιαι του κράτους μας τζιαι όϊ ανεξάρτητη όπως τες «ανεξάρτητες κινήσεις» τζιαι πλατφόρμες που εμφανίζουνται πριν τες οποιεσδήποτε εκλογές με ξεκάθαρην, εξαρτημένην τζιαι προειλημμένην τοποθέτηση. Στο σιέριν μας είναι να διαφυλάξουμεν τούτον που κάμνουμεν.
Το μήνυμαν που πιστεύκω πρέπει να περάσει στον ευρύτερον κόσμο είναι πως τούτον το συμβάν, τούτη η συγκεκριμένη αθωωτική απόφαση έννεν μόνον ο μεμονωμένος βασανισμός του Μάρκου Παπαγεωργίου τζιαι του Γιάννη Νικολάου. Εν η σταγόνα που έκαμεν το ποτήριν να ξεσιειλίσει. Εν το μασιαίριν που έφτασεν στο δικόν μας το κόκκαλον. Το να φκεί ο Κυπραίος στον δρόμο να διαδηλώσει έννεν λλίον πράμαν, ειδικά άμαν έν έσιει κόμμαν πουπίσω του τζιαι εκλογές μπροστά του. Ας αξιοποιήσουμεν τούτες τες συγκυρίες σωστά, τζιαι για χάρην των παιδκιών που αδικηθήκαν που το δικαστήριον, αλλά πολλά παραπάνω, για χάρην του κάθε Κυπραίου που του έμεινεν το ελάχιστον ίχνος τσίππας τζιαι αξιοπρέπειας πάνω του.
Δεν είμαστεν αντιεξουσιαστές, ούτε αλήτες, ούτε παλιόπαιδα, ούτε τραμπούκοι, ούτε αναρχικοί. Είμαστεν πολίτες δημοκρατίας τζιαι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝ σεβασμόν των δικαιωμάτων μας. Κόμμαν μας η ελευθερία τζιαι τα δικαιώματά μας.
 
Ας γίνει αφορμή ο ξυλοδαρμός του Μάρκου τζιαι του Γιάννη να ξυπνήσουμεν τζιαι να σταματήσουμεν να παίζουμεν πελλόν, αλλίως μιαν ζωή ραγιάδες θάμαστεν. Αλλιώς οι προστάτες μας θα εξακολουθούν ναν ένας σαπισμένος βραχίωνας της εξουσίας, με τα πολλά «μεμονωμένα» περιστατικά να γίνουνται ξεκάθαρη τάση τζι εμείς να τζοιμούμαστεν τον ύπνον των γενναίων.  Ας μάθουμεν να αμφισβητούμεν τους θεσμούς πολιτισμένα τζιαι ειρηνικά.  Αν όχι, είμαστεν οι επόμενοι, τζιαι όσες τζι αν φάμεν εν λλίες μας.
Advertisements

Responses

 1. Φίλε, εκάλυψές με πλήρως!

 2. Φιρφίριε,

  Η cylaw.org έχει όλο το κείμενο της απόφασης…

  http://www.cylaw.org/17179-06.htm

  Εκάμα μου εντύπωση 2 σημεία.

  Πρώτο, η δικαιολόγηση της απόρριψης όσων είπαν οι εμπειρογνώμονες για το βίντεο.

  Ερώτηση: Πότε μια (ψηφιακή) οπτικοακουστική καταγραφή μπορεί να γίνει δεκτή πέραν πάσης αμφιβολίας;

  Απάντηση: Με δεδομένη την συνεχή εξέλιξη του κλάδου, ΠΟΤΕ…»

  Δεύτερο, το θέμα του επηρεασμού από ΜΜΕ.

  Βασικά ο επηρεασμός αφορά τη «κοινή γνώμη» Καμία συγκεκριμενοποίηση του πως η κοινή γνώμη θα επηρεάσει τις διαδικασίες του Δικαστηρίου ( για αυτό φταιν οι Νομοθέτες, βολικά αποφεύγουν τη συγκεκριμενοποίηση με ξεκάθαρες παραμέτρους).

  Στην ουσία, αν ο δικαστής νοιώσει ότι αποφάισε η κοινή γνώμη πριν από αυτόν τζιαι ανγκριστεί… μπορεί να αθωώσει.

  Hello Africa, tell me how you ‘re doin’

 3. Δαμαί ο Popper λέει ότι αν δεν μπορείς να διαψεύσεις κάτι, τότε δεν μπορεί να αποτελεί επιστήμη. Τί εθέλαν δηλαδή τούτοι για να πούν ότι εν πέραν πάσης αμφιβολίας; Θείαν επιφώτηση;

  Εν σαν να έρκεσαι έσσω σου να βρίσκεις την γεναίκα σου να κάμνει το spidermonkey με τον υδραυλικό τζιαι να σου λαλεί «Αγάπη, έννεν τούτο που νομίζεις! Εν κάτι άλλο!» Μινίσκεις θωρείς την χασκιασμένος τζιαι λαλεί σου πάρακατω ‘Ήμουν τιτσίρα στο δωμάτιο όταν ήρτεν ο υδραυλικός οπόταν τζιαι έγινεν σεισμός που μόνον εμέις τον ενιώσαμεν τζιαι επετάχτηκεν ο άθρωπος ίσια πάνω τζιαι ενώ εφύαν τα ρούχα του στον αέρα εντελώς συμπτωματικά έκατσεν πάνω μου καυλωμένος ενώ εγώ έσκυψα στα τέσσερα από φόβο, οπόταν τζιαι μπήκες εσύ». Απόδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν σου έκαμεν κέρατο!

 4. opws kai ston e3w kosmo etsi kai sta kipriaka dikastiria einai poion kserei o dikastis kai ti sumferonta exei. profanws oi 10 kseran perissotero kosmo plus einai i astunomia apo pisw tous etsi pws na min a8ww8oun. vrikan ena nomiko kollima gia dikaiologia kai teleiwse i upo8esi.

 5. Iparxoun kai oi idikoi epitheorites gia na krinoun an to video itan afthentiko i piragmeno/ den iparxei etsi parathiraki/nomos i den xero go ti, stin Kyrpo;Yiati den skeftike o antidikos dikigoros na to proteinei? Ekaman ta pano tous. Kai go na imoun antimetopi me tous gipes mes sto dikastirio eee… mporei kai na kolona. Efetio file mou efetio. Alla akoma kai me efesi the same shit apotelesmata tha akousoume.

 6. όΧι μόνο λόγια
  http://alertcy.wordpress.com/
  ούλλοι στην πορεία το Σάββατο
  ούλλοι στη συναυλία πόψε

 7. ivesk
  Οι εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν πως το βίντεο είναι 100% αυθεντικό. Οι δικαστές παρέβλεψαν αυτήν την (μικρούλικη) λεπτομέρεια.

  Φιρφίρατσε μου
  Νομικά κενά που να δικαιολογούν την απόφαση (παρά την παραλυμένη μας νομοθεσία) δεν υπάρχουν. Εξαντλήσαμεν το.

  Το εφαιτείο το πολλύ πολλύ να δώκει ποινές μαξιλαράκια όπως για παράδειγμα στην υπόθεση Ζαρτινιέρα που εξεμπερτέψαν ούλλοι με 5000 ευρώ. Γι’αυτόν είσιεν ΤΟΣΗ σημασία η πρώτη δίκη. Τέτοιες περιπτώσεις όι μόνο εν πρέπει να φτάνουν ως το εφαιτείο, εν πρέπει ούτε να παίρνουν πάνω που 1 χρόνο να εκδικαστούν. Όι τρία τζαι βάλε.

  Όποθθεν τζαι να το πιάσεις… ζόλος.

 8. Είπες: «Δεν είμαστεν αντιεξουσιαστές, ούτε αλήτες, ούτε παλιόπαιδα, ούτε τραμπούκοι, ούτε αναρχικοί. Είμαστεν πολίτες δημοκρατίας τζιαι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝ σεβασμόν των δικαιωμάτων μας. Κόμμαν μας η ελευθερία τζιαι τα δικαιώματά μας.»

  Συμφωνώ και θα είμαι εκεί απόψε. Καιρός να σηκωθούμε από τους καναπέδες

 9. Καλύφτηκα πλήρως.
  Το χειρότερο όμως είναι που μέσα στην αφέλεια μου (και πριν γίνει ο χαμός στα βλογ προφανώς για να το μάθω) νόμιζα ότι μια τόσο παλιά υπόθεση είχε διακαστεί, καταδικαστεί και κλείσει. Μάλλον ξέχασα ότι δικαζόταν στην Κύπρο!

 10. Το φαίν εν πολλύν στη Κύπρο τζιαι το ξύλο εν λλίο. Ωσπου τούτο ισχύει δαμαί με ξεσηκωμός εννά γίνει με τίποτε.

  Χαρείτε τις διαδηλώσεις τωρά που μπορείτε.

 11. Φιρφιρακουνολινικάκι μου!
  Είμαι νέα φάτσα στο πποστούιν σου!
  Μεν φωνάξεις γιεεε μου… Είμαι καλαμαρούα αλλά που τες καλές. Ποτζείνες τες βολικές τζαί κουζόσhmeς αλλά με καλή καρκιάν!Δκιεβάζω τα γραφόμενά σου τζαί προσπαθώ να μπω στο πνεέμα τούντης γλώσσας σας.
  Σοβαρά τώρα…Είσαι Ο ΝΕΟΚΥΠΡΙΟΣ… Έχω μείνει στήλη άλατος με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας αλλά..το παλεύω…Οέο!
  Keep in Touch! (Σίουρα)!!!
  Nonika

 12. Firfirakounolinikaki;;;; oh my god!

 13. καλησπέρα σε όλους,
  η άποψή μου για τα γεγονότα στο

  http://koumparokratia.wordpress.com/


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: