Αναρτήθηκε από: firfiris | Φεβρουαρίου 10, 2009

Eurovision τζιαι πελλάρες…

 

Ελάχιστες οι φορές στην ζωήν μου που ένιωσα πως μια δραστηριότητα μου ήταν παντελές χάσιμον χρόνου, πως τα λεπτά τζιαι οι ώρες που επεράσαν δεν θα ξαναστραφούν τζιαι πως δεν αποκόμισα τίποτε απολύτως. Αν λάβουμεν υπόψιν ότι είμαι ο σσειρόττερος ψαράς που τον τζιαιρόν που ο άθρωπος εκατέβην που τα δεντρά τζι εκατάφερεν να κατασκευάσει εργαλία , ακόμα τζιαι οι ατέλειωτες ώρες που επέρασα μες την ψατζίην, η αρμύρα της θάλασσας τζι ο φλοίσβος των κυμμάτων, εγεμώνναν με ηρεμίαν τζιαι γαλήνην.
Το ίδιον μπορώ να πώ τζιαι για τες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις νηπιαγωγείων που παν τα ανιψιούθκια μου όπου για ανάμιση ώραν ακούω μωρά που αντρέπουνται να συντύχουν, να ξεχάννουν 2 γραμμές που τους εδώκαν να πουν. Το καμάριν των γονιών τζιαι οι παουρκές ενθάρρυνσης αντιπαραθέτουνται με την απόδοσην των μωρών με έναν Pythonesque σουρρεάλ τρόπον που μου προκαλεί έναν μειδίαμαν (συν τα τυροπιττούθκια τζιαι τα κκρίσμας κκέϊκ στο τέλος).
Με μεγάλην διαφοράν όμως, το μεγαλλύτερον χάσιμον χρόνου είναι η παρακολούθηση της διαδικασίας επιλογής τραουδκιού για την Γιουροβίζιον τα τελευταία χρόνια. Τζιαι δεν ξέρω γιατί ελκύουμαι τόσον τζιαι κάθε – ΜΑ ΚΑΘΕ – χρόνο κάθουμαι πας τον καναπέ τζιαι παρακολουθώ τι γίνεται.
Τα αισθήματα τούτα τρέφω τα άσχετα με το ποιός κερδίζει τζιαι παραδέχουμαι ότι οι μουσικές μου γνώσεις τζιαι αίσθηση του γούστου εν εφάμμιλη με την ικανότηταν κοπτοραπτικής μου. Παραδέχουμαι επίσης πως εγώ δεν μπορώ να πάω σε έτσι διαγωνισμόν ή παρόμοιον διότι ούτε εκόπιασα ούτε φωνήν έχω. Αναγνωρίζω ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά (ή μέσον, δεν ξέρω πως λειτουργούν τούτα τα πράματα) για να φτάσει κάποιος σε τελικήν φάσην. Ακούστε σας παρακαλώ την άποψην μου τζιαι πέτε μου αν έχω δίκαιο. 
Σκοπός της εν λόγω διαδικασίας είναι που μιαν συναπαρτζιάν τραούδκια (που ένας Θεός ξέρει πως τα ποδκιαλέουν που τα υπόλοιπα, με ποιες διαδικασίες αξιοκρατικές τζιαι μή) να θκιαλέξουμεν το καλλύτερο που θα μας εκπροσωπήσει ως χώρα στην Ευρώπην, έννεν;
Έχουμεν λοιπόν 10 τραούδκια τα οποία μπορεί αν κυμαίνουνται που τα επιεικώς απαράδεκτα, προς τα cult, τα μέτρια τζιαι τα εξαίρετα. Τζιαι τίθεται το εξής ερώτημαν.
Εν θα έπρεπεν να θκιαλέει τούτα τα τραούδκια μια ομάδα ειδικών; Έτσι θα ξέρουμεν που ανθρώπους που καταλάβουν το αντικείμενο τί μπόρει να πάει καλά τζιαι τί όϊ. Αν δεν πάει καλά το τραούδι τότε να πιάμεν του ειδικούς να τους κρεμμάσουμεν τζιαι να τους πούμεν «Ρε ππεζεβέγκηδες, ίντα σας πληρώνουμεν εσάς για να στέλνετε τους αχάπαρους στην χώραν του διαγωνισμού τζιαι να μας κάμνουν ρεζίλιν΄» Άσε που πας την ράσιη μας πάει η αποστολή του ΡΙΚ τζιαι φακκά γυρόν της Ευρώπης για να κάμουν PR  ιμίσh. Εμέναν μοιρίζει μου δωρεάν διακοπές πας την ράσιη μας τούτη η κουβέντα. Ακόμα τζιαι PR να εκάμναν που τα καλά, σιγά να μεν καρτζιλατιστούμεν με τες υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες! Παρετάτε να τρώτε τα λεφτά του κόσμου τζιαι επικεντρωθείτε στο τραούδιν μας τζιαι μόνον στο τραούδιν μας.
Ένιγουεϊ. Αφήνουμεν την επιλογήν του τραουδκιού στην «λαϊκήν ψήφον» η οποία δεν είναι κατ’ ανάγκην δημοκρατική. Ειδικά άμαν κάθε τηλέφωνον μπόρει να καταθέσει μέχρι τζιαι 10 ψήφους. Αντιλαμβάνουμαι τον κερδοσκοπικόν χαρακτήραν του εγχειρήματος τζιαι δεν υπαινίσσουμαι τίποτε για την φετινή νικήτρια διότι επαναλαμβάνω πως δεν καταλάβω γριν που μουσικήν μοντέρναν. Έννεν όμως πασιφανές πως μπορεί το συγκεκριμένο σύστημα να καταχραστεί; (Όί πως ο διαγωνισμός της Eurovision ο ίδιος κόφκει πίσω..βλέπε το 12ποντο που έσιει σίουρον η Ελλάδα τζιαι εμείς κάθε χρόνο, το παρτάρισμαν που κάμνουν οι Σκανδιναβικές χώρες η μια της άλλης τζιαι οι πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες).
Μια κάρτα pay as you go της ΜΤΝ εν δωδεκάμιση ευρώ με 5 ευρώ χρόνον ομιλίας. Προσθέστε ακόμα 5 ευρώ σύνολον 17.5 ευρώ για 10 μηνύματα του 0.98 ευρώ περίπου που ήταν το κόστος της ψηφοφορίας. Της cyta εν πιο ακριβή κατά δέκα ευρώ περίπου.
Η διαφόρα της νικήτριας που τον δεύτερον ήταν μεγάλη, 5719 ψήφοι. Έναν οργανωμένον δίκτυον του οποιουδήποτε δεύτερου θα χρειαζόταν 572 κάρτες pay as you go με συνολικόν κόστος 10010 ευρώ.Μια ομάδα 150 ατόμων, που πιστεύκω εν η οικογένεια τζιαι ο περίγυρος του μέσου Κυπραίου τουλάχιστον, με 4 κάρτες pay as you go ο καθένας θα μπορούσεν να ψηφίσει  6000 φορές (150 άτομα χ 4 κάρτες χ 10 μηνύματα την κάρτα = 6000 ψήφοι) στα δεκαπέντε λεφτά της ψηφοφορίας. Τζιαι ας σας φαίνεται μεγάλον το ποσόν των 10000 ευρώ, πάνω κάτω, αναλογιστείτε πόσα μπορεί να φάει κάποιοι που διαφημίζουν όπως τους υποψήφιους βουλευτές, τζιαι δικάιωμαν τους.
Αν η διαφορά ήταν μιτσόττερη, τότε ακόμα πιο εύκολα να παρακαμφθεί το σύστημα.
Άρα για ποιό διαγωνισμόν ταλέντου μιλούμεν; Εν ούλλα οικονομικά στο τέλος της ημέρας. Ο κόσμος δεν πρέπει να ψηφίζει για την eurovision, διότι εφόσον η ψηφοφορία εν στημένη για κερδοσκοπία κερδοσκοπική τότε το ταλέντον πάει περίπατον. Θα ήμουν πολλά περίεργος να μάθω τον μέσο, τον διάμεσο τζιαι την κορυφή των τηλεφωνημάτων ώστε να ξέρουμεν πόσο εψήφισεν ο κάθε ψηφοφόρος ή κατά πόσον οι παραπάνω ψήφοι εν «συγκεντρωμένες». Να δείτε που πολλά σπίθκια θα μοιάζουν με δεκαμελής οικογένειες… Υπάρχουν έτσι στατιστικά διαθέσιμα; Φυσικά όϊ! Τούτον προυποθέτει δημοκρατίαν τζιαι διαφάνειαν που μέρους τζείνων που κάμνουν τον διαγωνισμόν.
Μήπως τα αποτελέσματα των ελληνικών talent σιοους εν δημοκρατικά ή εξαρτάται που τον κάθε τραουδιστήν (που παραδέχουμαι πως για να φτάσει τζιαμαί που έφτασεν εκόπιασεν επαναλαμβάνω το τούτον) πόσο φατσάρει στες ροκόλες που φύρνουνται τζι οδύρουνται τζιαι κάμνουν πανό τζιαι ψηφίζουν με δέκα μόπαϊλ για πάρτιν τους; Φυσικά στην περίπτωσην των ιδιωτικών καναλιών το κόστος επωμίζεται ο mathematically challenged ψηφοφόρος, τζιαι τέθκοιος ψηφοφόρος υπήρξα τζι εγιώ να πω το κρίμα μου (επαρασύρθηκα!), τζιαι το κανάλιν που ανεβάζει το σίοου. Στην περίπτωση της Eurovision το κόστος επωμίζεται θέλει δέν θέλει ο πολίτης που πληρώνει φόρους τζιαι στέλνει τες αποστολές εξωτερικόν.
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ EUROVISION EN ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΖΙΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΟΝ! Τούτον εν το πόρισμαν μου. Όποιος θέλει ας νικήσει τζι όποιος θέλει ας χάσει που τζιαμαί τζιαι τζεί. Μένω αδιάφορος για το αποτέλεσμα.
Ναι, στην προκειμένην περίπτωση η διαφορά των ψήφων του πρώτου που τον δεύτερον εν μεγάλη αλλά το σύστημαν μπορεί να παρακαμφθεί εύκολα. Μπορούμεν να ξέρουμεν σίουρα τί γίνεται; Μπορούμεν όμως να απαιτήσουμεν κάποια πράματα αφού εν με τα ριάλια των φόρων μας που παν οι αποστολές εξωτερικόν.
Τζιαι επαναλαμβάνω για να μεν πεταχτεί κανένας συγγενής ή φίλος τραουδιστή, νικητή ή άλλως πως, που δεν εκατάλαβεν τί έγραψα τζιαι να τσιρίζει όπως τον πίθηκο…τούτον που κάμνω εν κριτική του συστήματος ψηφοφορίας εν σχέση με τον σκοπό του διαγωνισμού τζιαι τίποτε παραπάνω.
Τωρά που το ξανασκέφτουμαι δέν ήταν χάσιμον χρόνου η eurovision. Έφκηκεν αλλόναν πποστ!
Advertisements

Responses

 1. Καταρχάς ευχαριστώ για το μεγάλο αρχείο των τελευταίων 2 χρόνων που με εκράτησε όξυπνο στη δουλειά τες τελευταίες 2 βδομάδες.

  Ότι τζιαι να γίνει με την ψηφοφορία στη Eurovision, δεν βλέπω βελτίωση. Τι εκαταλάβαμε που είχαμε τόσα χρόνια «ειδήμονες» (π.χ. Παπαμιχαήλ) να δκιαλέουν ή να συμμετέχουν στην επιλογή των τραουδκιών μας??? Για τη φετινή επιλογή νομίζω ίσχυσε το μη χείρον βέλτιστον, τα υπόλοιπα ήταν χάλια. Προσωπικά άρεσε μου η μουσική και πιστεύκω με αρκετές πρόβες θα βελτιωθεί και η φωνή της μιτσιάς…. Μεινίσκει το άγχος, αν θα πάει τζιαι να τρέμει όπως το φύλλο στην Μόσχα μπορεί να πιάμεν και pity points….

 2. Μία είναι η φράση που δείχνει ΠΟΣΟ αξιοκρατικός είναι ο διαγωνισμός και τα τραγούδια που προκρίθηκαν
  …..
  ….

  γιου αρ μάι (ντουπ ντουπ) έβρι ΧΑΡΠΙΤ

  καταπλητικό άσμα

 3. Eurovision is your guilty secret Firfiri – yi’auto kathe xrono par’olon pou ksereis ti tha patheis, epimeneis na vlebeis tes diadikasies tis Eurovision. Etsi einai, there are some things in life you can’t resist tzai as men theloume na to paradextoume. Thanks yia to mathima pantos ethymise mou kati apo Freakonomics.

 4. kathe xrono ta idia tha ginontai… en tzai prokite na alla3ei kati…

 5. respect ree to cyprus in eurovision.

  eshei la8os? na poronountai oulloi gia to an 8a perasoume i oxi?

  TO RIK anyway kofkei rafkei. 3ero insider kouventes ara ektos pou tin ma8imatiki akrivia iparxei kai i meso-iki akriveia…

  ta filia mou sto mojo.
  ps: egorasa ena teleio tsai pou kati kinezous dame konta pou en lotus leaf. polla orea i geusi tou je taxa mou kamnei je detox.

 6. Πέρσι άκουσα ότι εν εμπόρες να ψηφίσεις με soEasy κάρτα αφήνοντας έξω του μητσιούς 10-18 χρονών (κυρίως) που την ψηφοφορία.
  Το σίουρο είναι ότι εν να κάτσουμε να την δούμε για το χάζιν τζαι φέτος..

 7. 🙂

 8. Μπορεί κάποιος να με ενημερώνει για τούντα γεγονότα για να κουρτίζομαι ομπρός που το Live streaming του ΡΙΚ αντι να τα χάνω??

  Έσιει σημασία να μεν διακόπτεται η διατριβή μου!

  Ευχαριστώ.

  Κατά τ’άλλα, η επιλογή των 10 γίνεται βάση του ποιος έχει το πιο δυνατό μέσο (duh) και αν η ψηφοφορία για τον τελικό δεν αποκτούσε κερδοσκοπικό χαρακτήρα, η αναξιοκρατία θα ήταν σίγουρη (όπως ήταν στο παρελθόν), ενώ τώρα υπάρχει μονάχα η υποψία.

  ΥΓ. Οι Σκανδιναβικές χώρες δεν αλληλοστηρίζουν η μία την άλλη. Πέρσυ για παράδειγμα στον τελικό, η Σουηδία (που ήταν υποτίθεται φαβορί) πήρε 5 από τη Νορβηγία, 3 από την Φιλανδία και κάτι παρόμοιο από Δανία και Ισλανδία. Έτσι κάποιος μπορεί να συμπεράνει πως εν πολλά «ηλίθιοι» οι Σκανδιναβοί, μια που θα μπορούσαν επίσης να βγάζουν νικητή κάθε χρόνο αλλά δεν το κάνουν. Και ναι, ασχολούνται πολύ περισσότερο απ’όσο θα περίμενε κανείς με τον θεσμό.

 9. eg na rotiso kati asxeto???

  Ti en tzinto xamogeloui teeeeeeeeeleia kato sti mesi tis selidas?

 10. Μασωνικό σύμβολο. Freaky shit man.

 11. pos krineis oti o xronos pou efaes na grapseis tounto post ennen xamenos?????

 12. kapios na enimerosi tin ageografiti «psychia» oti i finlandia je i islandia ennen skandinavikes xores.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: