Αναρτήθηκε από: firfiris | Φεβρουαρίου 3, 2009

Νέον Κυπριακόν Ερμηνευτικόν, Εννοιολογικόν τζιαι Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν ΣΤ’

Εξ-Φάκτορ (και λοιπά παράγωγα) – Εκπομπή όπου κατά κανόναν κυριαρχεί η φάτσα τζιαι κάθε τόσον το ταλέντον όπου ο νικητής δεν κρίνεται βάση των φωνητικών του δυνατοτήτων αλλά βάση των φαντασιώσεων τζιαι του χαρτζιλικκιού που διαθέτουν οι καλαμαρούες τζιαι κυπραίες ροκόλες τζιαι οι κλίκκες των διαγωνιζομένων.

 

Σάκης Ρουβάς – Τέλειος σιόουμαν, φοβερά ταλαντούχος τραουδιστής τζιαι διασκεδαστής, φτάνει να μεν μιλά.

 

Σιλικόνη – Το χημικόν συστατικόν του περιοδικού πίνακα που βελτιώνει άμεσα την αυτοπεποίθησην των γεναικών τζιαι την σεξουαλική ικανοποίησην μερίδας αρσενικών.

 

Αρχίδιν – α) Ο αντρικός αναπαραγωγικός αδένας β) Τζίνος που ξέρει παραπάνω πράματα που εσένα. γ) Χώρος εγγραφής ανεπιθύμητων ατόμων ή εντολών.

 

Ψήφος – Η Κυπριακή συναλλαγματική μονάδα σε τζαιρόν εκλογών.

 

Ττραφικέϊτορ – α) Θεωρητικά το σύστημαν τζίνον με το οποίον ένας οδηγός εκδηλώνει την πρόθεσην του να στρίψει ή να αλλάξει λωρίδαν. Πρακτικά, εν ένας τρόπος να δείξει τον προσωρινό χαρακτήρα της παράνομης στάθμευσηςβ) Διακοσμητικός μοχλός πλησίον του τιμονιού του αυτοκινήτου.

 

Πουρού – α) Μηχανισμός παραγωγής δυνατού ήχου με σκοπό να προειδοποιήσει τους άλλους οδηγούς για επερχόμενο κίνδυνο β) Τρόπος για να πεις του άλλου ότι είσαι παρκαρισμένος έξω που το σπίτιν του τζιαι καρτεράς τον γ) Υποκατάστατο της βρισιάς εν ώραν αιχμής.

 

Αίτηση – Το εναρκτήριον λάκτισμαν μιας γραφειοκρατικής διαδικασίας.

 

Απαίτηση – Το δικαίωμαν, παραχωρημένον που τον Θεόν, που έσιει ο καθένας εις βάρος του άλλου.

 

Συναίνεση – Το τελικόν συμφωνημένον αποτέλεσμαν της διαδικασίας διαπραγμάτευσης μεταξύ κλεφτών τζιαι απατεώνων.

 

Αθεΐα – Θρησκεία η οποία βασίζεται στην αρχή της μή ύπαρξης μιας θεϊκής οντότητας τζιαι που της οποίας οι οπαδοί δεν μπορούν να αποδείξουν μετά βεβαιότητος την μή ύπαρξην ενός θεού με την ίδιαν προσήλωσην που οι θεϊστές δεν μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξην του.

 

Ντελίβερι – Ο κοινωνιολογικά τζιαι οικονομικά εξελιγμένος μηχανισμός με τον οποίον κατορθώνουν οι εργένηδες να επιβιώνουν βιολογικά άμαν απουσιάζουν που την συζυγικήν ή οικογενειακήν εστία.

 

Σύμβουλος – α)Κάποιος ο οποίος απέτυχεν στον κλάδο του τζιαι επ’ αμοιβής προειδοποιεί τους άλλους να μεν το πράξουν. β) Το αξίωμαν στον Ελληνικόν τζιαι Κυπριακόν χώρον το οποίον κατέχουν όσοι δεν είναι προέδροι.

 

Πονοκέφαλος – α) Κεφαλαλγία (επιστ.) που προκαλείται είτε από υπερβολική αιμάτωση του εγκεφάλου, έντασην, αφυδάτωσην, χαμηλόν ζάχαρον ή κτύπημαν στην κκελλέ. β) Ένας που τους κύριους λόγους που οι άντρες καταφεύγουν στην πορνεία ή στον αυνανισμόν

 

Σεξ – α) Εξαίρετον υποκατάστατον του αυνανισμού β) Η έκφανση της γενετίσιας ορμής που είναι υπεύθυνη για την κοινωνιολογικήν τζιαι ιστορική εξέλιξην της ανθρωπότητας, μέχρι τζιαι την ανακάλυψην τζιαι μαζικήν κατανάλωσην του καφέ τον 20 αιώνα. γ) Ο λόγος που ο γάμος είναι υποφερτός στα αρχικά του στάδια. δ) Ο λόγος που προσελκύονται οι έφηβοι στην Αγιά Νάπα τζιαι Πρωταρά το καλοκαίρι προς μάταιην αναζήτησήν του.

 

Πίππα – Στοματικός έρωτας για τους ελεύθερους

 

Πεολειχία – Στοματικός έρωτας για τους παντρεμένους

 

Αρραβώνας – α) Υπόσχεση σε γάμον που ενίοτε δίνεται με την ευλογία της Εκκλησίας β) Δικαιολογία για να γαμιέται έναν ζευγάρι χωρίς να μουρμουρά ο κόσμος ή ο οικογενειακός περίγυρος γ) Αιτία που ο άνδρας αποχωρίζεται μισθών δύο μηνών για να κάμει δώρον σε μια γυναίκα που πρέπει να τον αγαπά για το ποιόν του χαρακτήρα του και μόνον. δ) Εξαίρετος τρόπος μετάθεσης του γάμου σε μελλοντικό στάδιο.

 

Διαζύγιο – Ο τρόπος μέσω του οποίου μια γυναίκα ξεριζώνει τον βίλλο του άντρα δια μέσου του πορτοφολιού του (δανεισμένο που τον Ρόμπιν Γουίλλιαμς τούτο)

 

Τηλεψηφοφορία – Η μέθοδος με την οποία άνθρωποι άσχετοι με το αντικείμενον για το οποίον γίνεται η ψηφοφορία πληρώνουν αδρά ώστε να έχουν την ψευδαίσθησην πως ακούστηκεν η φωνή τους.

 

Άποψη – Η γνωμάτευση ενός άσχετου για ένα θέμα.

 

Μοντέρνα Τέχνη – α) Η υποτιθέμενη μορφή τέχνης η οποία δεν γίνεται αντιληπτή άμεσα που τις ανθρώπινες αισθήσεις ή διανόηση. β) Οποιοσδήποτε πίνακας ή έκθεμα το οποίον δεν συμβολίζει τζίνον που θα έπρεπεν να συμβολίζει γ) Τέχνη η οποία γίνεται αντιληπτή μόνον με την κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών ή επεξήγησης. δ) Οτιδήποτε δεν καταλάβεται τζιαι δεν μπορείτε να αγοράσετε.

 

Μοντέρνο Έπιπλο – α) Το έπιπλον τζίνον του οποίου η άνεση δεν συμβαδίζει με την τιμή του. β) Έπιπλον του οποίου ο τρόπος χρήσης δεν γίνεται άμεσα αντιληπτός.

 

Ποπ Μουσική – Η μουσική που δεν ξεχωρίζει που ένα βραχυκύκλωμα σε αρμόνιο Κκάσιο ή Γιαμάχα.

 

Ταλέντο – α) Η ψευδαίσθηση που μοιράζονται όλοι οι γονείς για τα μωρά τους. β) Η ικανότητα που έχουν ορισμένοι ανθρώποι μέσα που την τέχνην τους να αγγίζουν την ψυσιή μας τζιαι είναι διαδεδομένη όπως οι Ιπποπόταμοι στον Καναδά.

Σύντομα τζιαι η συνέχεια στην Ιστορίες της Λευκωσίας
Advertisements

Responses

  1. Καλημέρα! εγελασα με το ττραφικέϊτορ (Διακοσμητικός μοχλός) γιατί εν που τους λίους λόγους που βρίζω στο αυτοκίνητο. roundabout?

  2. Έγραψες πάλε μαν! Πολλά δυνατόν! Ειδικά τούτον άρεσεν μου πολλά:

    Τηλεψηφοφορία – Η μέθοδος με την οποία άνθρωποι άσχετοι με το αντικείμενον για το οποίον γίνεται η ψηφοφορία πληρώνουν αδρά ώστε να έχουν την ψευδαίσθησην πως ακούστηκεν η φωνή τους.

  3. para polla kalo re firfiri ekentises pale

  4. Xa xa χα!!

    Έβαλες την λέξην πουρού. Πουρουτζιής όμως ξέρεις τι είναι; Πρέπει να είσαι πολλά καλλιεργημένος στην κυπριακή λογοτεχνία για να το ξέρεςι. Αν δεν έτυχεν να ακούσεις, να θκιεβάσεις τον αμολόητον του Βασίλη Μηχαηλίδη. Θα καταλάβεις τζιαι ποιός είναι ο αμολόητος τζιαι ποιός είναι ο γείτος του ο πουρουτζιής.

  5. oreon

  6. Χαίρομαι που πριν γραψεις το λήμμα για την «μοντερνα τέχνη» μας προειδοποίησες με το λήμμα για την «άποψη».


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: