Αναρτήθηκε από: firfiris | Ιανουαρίου 27, 2009

Ιστορίες της Λευκωσίας – Μέρος Β

Η Κούλλα επήεν έσσω της τζι έφαεν το φαΐν της μάνας της όπως κάθε μέρα. Ερωτήσαν την τα βασικά πως επήεν η δουλειά τζιαι πώς ήταν η μέρα της. Ώστε να κάτσουν στον καφέν εκατέβηκεν η αρφή της η Βικτώρια, πιο μιτσιά κατά 2 χρόνια με το μωρό. 

Η μάνα της εξαπόλησεν τον τζισβέν πας το γκάζι τζιαι είπεν της Κούλλας να το κάμει. Έπιασεν τον άγκοναν της τζι άρκεψεν τα μωρέματα, τα άλλαϊλί τζιαι τα τάχτιριτο. Τζίνην την ώραν εστράφηκεν τζι ο τζύρης της που τον σύλλογον όπου εθκιάβαζεν Σημερινήν τζιαι Φιλελεύθερον άμαν δεν έπαιζεν ττάβλιν με παλιούς του συναδέλφους. Ούτε που την επρόσεξεν. Άρκεψεν τζιαι τζίνος να κανατζιέφκει το μωρόν. Οι γονιοί της ακόμα επιστέφκαν πως τζίνη φταίει που εχάλασεν ο αρραβώνας της με τον Πανίκκον. Άσχετον που ήταν παθολογικά ζηλιάρης τζιαι κολλημένος πας το βρατζίν της μάνας του. Ήταν κυβερνητικός τζιαι που καλήν οικογένιαν με κληρονομιάν σωστόν οικόπεδον στα Λατσία, νάκκον πάρατζι που την Κκάσπερκ, τζιαι τζίνον ήταν αρκετόν για λλόου τους διότι τζίνοι είχαν μόνον έναν χωράφι στον Λυθροδόνταν που ακόμα να μπει μες την οικιστική ζώνην. Παρόλην την ταπεινήν της καταβολήν η Κούλλα είσιεν κάποιες προσδοκίες που την ζωήν της τζιαι την ελάχιστην απαίτησην να την αγαπά τζιαι να την σέβεται ο άλλος. Δυστυχώς όμως η απόσταση μέχρι τα τριάντα της ήταν μιτσόττερη που την απόστασην ως τα είκοσι.

Έκατσεν με την αρφήν της στον καφέ τζι έπιασεν το μωρόν πάνω της. Ερώτησεν την τί κάμνει ο Άντρος, ο γαμπρός της. Είπεν της πως εν εις το μαχαζίν τζιαι δουλεύκει. Η Βικτώρια ήτουν με τον Άντρον που το γυμνάσιον. Έμεινεν Κύπρον τζι ετέλειωσεν κολλέγιον γραμματειακά παρά να πάει Σάμον που επέρασεν Σχεδιασμόν τζιαι Τεχνολογίαν ώστε ναν μαζίν του. Στην αρχήν οι γονιοί της δεν τον εθέλαν γιατί επήεν σύστημαν αλλά μετά που ανάλαβεν το γκαράζ του τζυρού του τζιαι έρκετουν να πιάσει την Βικτώριαν με το Πι Εμ Τάπλουγιου αρκέψαν να τον θωρούν με καλλύτερον μμάτιν. Εβρήσκαν του τζιαι πρωτερήματα σιγά σιγά, πως εν δουλευταράς ας πούμεν, πως δεν πίνει τζιαι δεν παίζει κουμάριν.

Κάθε Κυριακήν εκαλιούσαν τους για φαϊν μετά την εκκλησίαν για να θωρούν τζιαι το μωρόν. 

Σαν έπαιζεν η Κούλλα του μωρού γυρίζει τζιαι λαλεί της η Βικτώρια σε ανύποπτον χρόνον.

-Αρέσκουν σου τα μωρά…

-Εν μωρόν τούτον να μέν το αγαπάς; τζιαι εσυνέχισεν να του παίζει χωρίς να έσιει καταλάβει τον τόνον με τον οποίον της εμίλησεν η αρφή της.

-Πότε να κάμεις τζι εσύ κανέναν;

-Εν με τον κρίνο που εννά το κάμω ρε Βικτώρια;

-Ακριβώς, έννεν με τον κρίνον. Τί περιμένεις;

-Ακόμα μάχουμαι να φέρω τα μίλια μου που τον Πανίκκον κόρη. Εν θέλω να κάμω κάτι απλά για να κάμω κάτι.

-Εν τους λυπάσαι τους γονιούς μας;

-Τί σχέσην έχουν τούτοι;

-Εκαταλυθήκαν να σε καρτερούν. Όπου τζιαι νάσαι ετριαντάρησες. Με τον Πανίκκον έσιει 2 χρόνια που εχωρίσετε. Ξικόλλα τζιαι προχώρα τζιαι πρόσεχε να μεν ξανακάμεις τα ίδια;

-Τί εννοείς; 

-Αν επρόσεχες ήτουν νάσουν παντρεμένη τωρά.

Έδωκεν της το μωρόν τζιαι εσηκώθην τζι έφυεν τζι επήεν στην κάμαρην της να ππέσει. Τζίνην την ώραν έπιαν την τηλέφωνον η φίλη της η Πόπη (που ήταν βαφτισμένη Καλλιόπη αλλά εντρέπετουν να την φωνάζουν έτσι) τζι είπεν της να παν Σφηνάκια την Παρασκευήν.

Εχαμογέλασεν τζι είπεν της δεν εμπορούσεν. Γιατί κόρη; αρωτά την.

-Εγνώρισα έναν παιδίν τζιαι εννά φκούμεν έξω αύριον….

Θα έκαμνεν το αιρετικόν. Τζίνος την επροσέγγισεν τζιαι τζίνη θα έκαμνεν την κίνησην. Η μάππα θα ήταν στα πόδκια της. Θε ετολμούσεν να αρπάξει τα ινία της ζωής της. Ήταν η Κούλλα τζιαι είσιεν προσδοκίες. Δεν θα επέρναν την ζωήν της στην μίζερην καθημερινότηταν. Αντί να περιμένει για την επόμενην εφτομάδαν έπιασεν τον το ίδιον απόγευμαν τηλέφωνο.

—————————————

Ο Χάρης επήεν στο διαμέρισμα του τζιαι έκατσεν στο πλέϊστέϊσιον.

Εκτύπησεν το τηλέφωνον τζιαι ήταν η Κούλλα. Εχάρηκεν που τον έπιασεν έτσι σύντομα. Ένιωσεν κάποια μίλιγκραμ εγωισμού να μπαίνουν μες τες αρτηρίες του. Εκλέισαν ραντεβού για αύριον την νύχταν. Φαϊν τζιαι ποτόν. Μετά εξανάκατσεν στο παιχνίδιν. Αφού εβαρέθηκεν να παίζει έπιασεν τηλέφωνον τον παρέα του να δει αν έκλεισεν το γήπεδον του φούτσαλ για το Σάββατον το πρωϊν. Επεσήμανεν του να μεν κάτσει να παίζει ούλλη νύχτα πόκερ τζιαι να τζοιμάται πάνω του το πρωϊν.

 Μετά έκατσεν πας το κκομπιούτερ να τσιακκάρει το ίμεϊλ του. Μες το Φέϊσμπουκ έμπηκεν τζιαι εκτύπησεν έναν όνομαν τζιαι έκατσεν να θωρεί φωτογραφίες τζιαι αναπόλησεν τζιαι  εμελαγχόλησεν. Έθελεν τζιαι το σπίτιν καθάρισμαν τζιαι έπιασεν την μαυρούν νάρτει.

Εσικκίρτησε τζι εσηκώθην να πάει γυμναστήριον. Ώστε να στραφεί πίσω ήταν να κατεβεί τζιαι το τελευταίον επεισόδιον του Ππρίζον Μπρέϊκ.

Advertisements

Responses

 1. Άψογο. Εξέχασες όμως τους γείτονες τζιαι τους συγγενεις που την ελυπούνταν επειδή «εχαρτώθηκεν, εχώρισεν τζι έμεινεν κούκκουφη, δίχα άντραν». Άσχετον, όπως λαλείς τζι εσύ πως «που ήταν παθολογικά ζηλιάρης τζιαι κολλημένος πας το βρατζίν της μάνας του»

 2. 🙂
  ακόμα ένα φοβερό επεισόδιο!

  Ξέρεις πόσες Κούλλες, Χάρηες, Βικτώριες κλπ κλπ ξέρω; (Για να μη σου πω ότι όλοι μας έχουμε κάποια στοιχεία από τους πρωταγωνιστές…!)

  Περιμένω τη συνέχεια

 3. @Βικτώρια
  Κι εσύ τέκνον Βρούτε??
  Αρφή να σου πετύχει!!

  @Φιρφιρή
  Κρατώ το όνομα με τις φωτογραφίες στο φέισμπουκ που εκάμαν τον Χάρη να αναπολήσει και να μελαγχολήσει… μυρίζομαι issues και μελλοντικές ίντρικες! 😉

  Το καλό ένει πως αν τελικά κάτσει με την Κούλλα και τον Χάρη, οι γονείς της εννά τον εγκρίνουν. Κοτζιά ρέιντζ ρόβερ δεν παραβλέπεται από ππαραδόπιστους ανθρώπους.

 4. Έχω την εντύπωσην πως (τζιαί λόγω του Φέισμπουκ) ο Χάρης εν ποτζιεινους που περιγράφει η Γιατρίνα μας σε έναν που τα ποστάκια της. Μάλλον επληγώθην, τζιαι φοάται να ανοιχτεί, γι’ αυτόν «κάθε 15 γαμά τζιαι μιάν»

 5. Toutes oi istories prokaloun mou taseis figis pou tin Kypro na men mino tzi ego mia zoi etsi mes ti routina tze ti varemara.

 6. Τέλειος. Κούλλη, τούτες οι ιστορίες κάμνουν με λλιόττερον νοσταλγικόν, τζι ας είμαι στην Αγγλίαν τζιαι έχω να δώ ήλιον που το 2007. Θυμίζει μου πολλά μιαν φίλην μου, «the wrong side of 30», σάμπως τζιαι στην Κύπρον άμαν ρέξεις τα 30 εγέρασες. Η ξεροτζιεφαλιά μας εκατάστρεψεν πολλήν κόσμον τελικά, έχω πολλούς φίλους τζιαι φίλες που εκρωστήκαν της μάνας τους, επαντρευτήκαν τον πρώτο μαλακα (ή μαλακισμένη) που τους έππεσεν λαχείον τζιαι τωρά έν χωρίζουν ‘για τα μωρά’. Τι να πω;

 7. pragmatika esheis polli talento

 8. mpravo re firfiri dia dio pramata
  1. polla ma polla wraia istoria tzai me polles alithies san na tzai imoun mprosta tzai evlepa tin fasi…. sigxaritiria…

  2. pou kamneis dorean diafimisi tou xwriou mou (lythrodontas ) 🙂

  p.s skeftou to sovara na kikloforiseis tis istories sou en polla oraies…

  ate perimenw me anipomonisia to trito meros

 9. Καταπληκτικό ποστ. Περιγραφή ανθρώπων που ζούνε δίπλα μας, είναι φίλοι μας, μπορεί και να μαστε εμείς οι ίδιοι.
  Πολύ καλό ρε φιρφιρή. Ελπίζω να έχεις έτοιμο το επόμενο μέρος σύντομα.

 10. metanastevsi tora adelfia

 11. giati en grafeis kanena serial na fkaleis tzai liter?

 12. giati en grafeis kanena serial na fkaleis kai lires?

 13. τελικά έννεν κωμωδία έννε;

 14. Εθκιάβασα το. Εφάνηκε μου απαισιόδοξο στην αρχή. Αλλά μετά λαλώ, έτσι εν η κυπριακή πραγματικότητα. Γεμάτη μαμόθρεφτους Πανίκκους, καταπιεσμένες Βικτώριες, οπισθοδρομικούς γονείς, ακριβά αυτοκίνητα, οικόπεδα, προίκες… Άρα, εν αληθινό και πολύ καλό.

 15. Ate, ate, pote enna valis to epomenon????

 16. emena mou fanike mizero.
  ki afto me tis fotos sto fb??
  -eleos-

 17. βγαλμένο μέσα από την κυπριακή (τους) πραγματικότητα

 18. PU INE T TRITO MEROS OEO??:p

 19. Eimai kyprios, neos 28 etwn , kalo paidi kai sxetika athlitikos, morfwmenos tis agglias kai ekpaideymenos tis Kyprou, kai thelw na vrw mia kopella apo 22-27 gia sovari sxesi. Opote paw ekso den ta katafrnw na milisw se geneka paroti eimai sxetika koinwnikos kia confident. Erwtisa proktes mian kopella ti wra einai dioti en eixa kinito kai roloi (nai etyxen) kai mou apantise: eisai polla exypnos??
  ektote exw kryftei sta dermata mou kai eimai pas to internet synexeia..

 20. H Viktoria en aisthitikos enne???

 21. Afou 3ereis toses lexeis mporeis na mou e3giseis ti simenei «avratini»?


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: