Αναρτήθηκε από: firfiris | Ιανουαρίου 18, 2009

Ιστορίες της Λευκωσίας – Μέρος Α

Μόλις εστράφηκεν που το πρωϊνόν του τροχάδιν τζιαι ένιωθεν την ευεξίαν που προκαλούν οι εφεδρίνες. Εκτύπησεν μες το μπλέντερ 2-3 μπανάνες τζιαι κανέναν μήλο τζιαι κανέναν πορτοκκάλιν, ερούφησεν το μείγμαν μαζίν με την προτεϊνην του. Τελικά η συνταγή του σμοούθι μες το Mens Health έν ήταν καθόλου άσσιημη.

Έκαμεν το ντους του, εξιουρίστηκεν με το πάσον του τζι επήεν δουλειάν. Στον δρόμον εκατέβηκεν στον Ζορπάν να πιάσει κάτι να τρώει στο γραφείον (με σιτάριν ολικής άλεσης γιατί έκαμνεν δίαιταν) τζι εσκέφτετουν ότι εν Πέμπτη τζι ακόμα δεν είσιεν κανονίσει τίποτε για το Σαββατοκυρίακον. Ούτε την γεναίκαν που του είπεν «Καλημέρα κύριε Χάρη» δεν την άκουσεν.Ούτε έναν ραντεβού. Δεν τον έπιανεν η μοναξιά αλλά έφτασεν τζι εσυνήθισεν την συντροφκιάν της γεναίκας. Κάθε 15 εγάμαν τζιαι μιαν.   Ήτουν όμορφος όμως, γυμνασμένος τζιαι δεν θα είσιεν πρόβλημαν. Έδωσεν τζιαι μες την κίνηση αλλά άμαν κρατάς Range Rover Sport διούν σου προτεραιότηταν τζιαι περνάς. Κυρίως οι αρσενιτζοί διότι οι γεναίτζιες την αβρότηταν στον δρόμον ακουστά την έχουν.

Παρόμοιες σκέψεις επερνούσαν τζιαι που τον νουν της Κούλλας που επίσης εξεκινούσεν που το σπίτιν της να πάει στην τράπεζα οπου εδούλεφκεν. Άρκησεν να βαφτεί πάλαι τζιαι έφκαλεν τα συνακλίκκια της να βαφτεί μες το αυτοκίνητον. Πρόσφατα την επιάσαν στην τράπεζαν τζιαι δεν έθελεν να δώσει κακήν εντύπωσην. Μπορεί να έφκαλεν μόνον 600 λίρες αλλά πάντα ήταν σασμένη στην τρίχαν. Ειδικά μετά που εχάλασεν ο αρραβώνας της με τον Πανίκκο. Αφού τον έκλαψεν καμπόσον αποφάσισεν πως τον εξεπέρασεν τζιαι άρκεψεν να ξανασάζεται όμορφα διότι όπως ελάλεν τζιαι το ωροσκόπειον της μες το Αστρολογία, «η ζωή συνεχίζεται. Προχωρήστε χωρίς να κοιτάζετε πίσω». Πουπίσω επαίζαν της πουρούν αλλά τζίνη στην κοσμάραν της. Άμαν είδεν ότι άρκησεν έπιασεν άλλην λωρίδαν, επροχώρησεν τζιαι μετά άναφκεν τα φώτα της να μπεί στην σωστή. Εν Πέμπτη γαμώτο τζιαι δεν εκανόνισεν τίποτε για το Σαββατοκυρίακον, ούτε οι κορούες εκανονίσαν τίποτε. Θα αντιμετώπιζεν το θέμαν το απόγευμαν.

——————-

Το μεσημέριν εσχόλασαν τζι οι δκυό τζι έφερεν τα η μοίρα να βρεθούν τζι οι θκυο Λεκκαφέ 2-3 τραπεζάκια πάρατζι ο ένας που τον άλλον.

Τζείνη εκάθετουν τζι έπηνεν τον καπουτσίνον της με την άνεσην της. Εκοίταξεν μιαν φοράν το μόπαϊλ της να δει την φωτογραφίαν του Πανίκκου αλλά μετά εσυνειδητοποίησεν ότι έννεν πρέπον έτσι συμπεριφορές τζι έβαλεν το μόπαϊλ πίσω στην τσένταν της οσάν με τούντον τρόπον να απομάκρυνεν τον Πανίκκον που τον νουν της.» Έσιει τζι αλλού πορτοκκαλιές κύριε Πανίκκο» είπεν του νού της.

Ο Χάρης εσύγκοψεν την με την άκρην του μμαθκιού του. Καλοντυμένη, κοκετταρισμένη, χωρίς ναν κολλημένη στο μόπαϊλ. Είσιεν την ομορκιάν που έχουν οι Κυπραίες άμαν ξέρουν να σαστούσιν. Ήταν τζιαι σέξυ χωρίς να φέρνει προς το τσουλέ. Αν έφκενεν μαζίν της πιθανών να την εγνώριζε τζιαι στους φίλους του πριν να την πετάξει να πάει. Έκαμεν του εντύπωσην που έβαλεν το μόπαϊλ μες την τσένταν της τζιαι δεν το εξανακοίταξεν. Άμαν την είδεν να παραγγέλει μόνη της εκατάλαβεν ότι δεν περιμένει κανέναν. Φυσικά δεν ήξερεν ίνταλως εν ο κώλος της ή ανα έσιει ελάττωμαν σοβαρόν αλλά είσιεν μιαν αίσθησην αυτοπεποίθησης που τον άρεσεν.

Εσκέφτηκεν αν θα την επροσέγγιζεν με κουβέντα ή αν θα έκαμνεν επιχείρηση κκομάντο. Αποφάσισεν ότι θα επήεννεν κκομάντο διότι η αυτοπεποίθηση στους άντρες εν σπάνιον πράμαν τζιαι στο κάτω κάτω αν την έπιανεν κουβένταν, έτσι ομορφούα που ήταν, μπορεί νάταν καμιά χαντή τζιαι να ξενερώσει.Σε τούτον είσιεν συγκριτικόν πλεονέκτημαν.

Εσηκώθηκεν, επήεν έκατσεν κοντά της χωρίς να την ρωτήσει αν περιμένει κανέναν, έβαλεν τζιαι τα κλειθκιά με το keyring του Range Rover ομπρώς της τζι έπιασεν την κουβένταν.

-Γειά σας. Συγγνώμην που ήρτα τζιαι έκατσα δίπλα σας χωρίς να σας ρωτήσω αλλά θέλω να σας ζητήσω να φκούμεν έξω για έναν ποτό.

-Ααααα; (Κυπριακή προφορά)

-Ονομάζομαι Χάρης, αν δεν κάμνετε κάτι αύριον βράδυν θέλετε να φκούμεν για έναν ποτό.

-Συγγνώμην;

-Πως ονομάζεστε;

-Εεεεε, Κούλλα.

-Ωραία δεσποινις Κούλλα. Ορίστε η κάρτα μου με το τηλέφωνον μου. Αν θέλετε να κανονίσουμεν κάτι θα χαρώ να ακούσω νέα σας.

-Εεεε, τζιαι πού ξέρεις ότι εν ιφκαίννω με κάποιον; (Ήταν το μόνον πράμαν που επέρναν που τον νούν της τζίνην την ώραν σαν ήταν σαστισμένη)

-Αν έφκαινεν κάποιος μαζί σας δεν θα σας άφηνεν που το πλευρόν του. Χάρηκα για την γνωριμίαν Κούλλα. Θα περιμένω τηλεφώνημα σας.

Είπεν της τζι εσηκώθην τζι έφυεν.

Τζίνη επροσπάθησεν να συνειδητοποιήσει τί άκριβως έγινεν, αν του είπεν πως θα τον πιάσει ή όϊ ή αν της έκαμεν τίποτε πάνω του κακήν εντύπωση. Είσιεν αυτοπεποίθησην πάνω του πάντως. Εν μες τα σύν. Τζιαι κρατά τζιαι Range Rover. Εγύρισεν γυρών της τζιαι είδεν ένα δκυο τραπέζια με γεναικοπαρέες να την θωρούν. Φαίνεται είδαν την σκηνή γιατί που το ύφος τους εμιλούσαν για λλόου της τζιαι ίσως εκρυφοζηλεύκασιν.

Εζήτησεν τον λοαρκασμόν τζιαι το καρσόνιν είπεν της ότι εν πληρωμένα που τον κύριο που μόλις έφυεν. Εχαμογέλασεν τζιαι έπιασεν τες φίλες της να τους πεί τί έγινεν…

συνεχίζεται…

Advertisements

Responses

 1. vlepw firfire eipes tzai ekames to… pou les polli kalo to proto meros… idiatera i fasi pou sirnei ta kleidkia panw sto trapezaki… anatrisiasa………. 😛

 2. teleio, teleio! fysika den ksero poses kopeles stin kypro pan mones tous gia kafe k eidika sto le cafe.

 3. swsto to 2o sxolio, alla polla pragmatiko story to a meros!

  twra na dume ti tha ginei me ta pai8kia!

 4. T E L E I O ! Sigoura kapoios filos tou Panikkou 8a eide ti fasi sto LeCafe.

 5. Ωραίος. Διάς μας ωραίες περιγραφές, εικόνες, τζιαι περιγραφήν μιάς κουλτούρας που δέ ξέρουμεν ούλλοι.

 6. πολλά ωραίον τζαι ρεαλιστικότατον (δυστυχώς), εκτός που τζιαμέ που της εμίλησεν στον πληθυντικόν, εν άκουσα ποττέ κυπραίον να φλερτάρει στον πληθυντικόν !!!
  Αναμένομεν τη συνέχειαν.

 7. Ante olan,
  here is Cyprus
  Pote den gnorizis kosmo se kafe!
  Auta ginonte mono sto eksoteriko!

 8. Πολλά καλό so far το σενάριο με ομολογουμένως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της σύγχρονης κυπριακής κουλτούρας…
  Αναμένουμε με αγωνία τη συνέχεια!

 9. pio realistiko????? prota prota stin kipro den pan oi genetzies mones tous gia kafe, dame sti toualeta k theloun parea.

  deftero siga na men xapolisei to kinito… poso mallon ama en prosfata horismeni pou kartera oti en na metaniosei o allos pou lepto se lepto k tha tin piasei tilefono.

  Flertarei kipreos????? Pou? Pote? k en na to kamei ston plithintiko…

  K mpai de gouei an pao moni mou gia kafe men tolmisei na ertei kanenas na mou kollisei etsi skedion en na faei oti pio vareto evro mprosta mou k tin karta me to tilefono tou episeis. (Mishimou en sou areskoun oi romantikes tainies… ides tes oulles k efarmozeis tes re firfiri)

  Ores ores aporo pou zeis! i pou tha emporouse na zeis!

  K gia na po k kati kalo to ktirio tis fotografias. LATREVO TO!!!!

 10. Καλός, πολλά καλός. Άφηστους τζείνους που πιάννουνται που την λεπτομέρειαν, τούτη η ιστορία έτσι είναι, τζαι τζείνος που την γράφει εν ο φιρφιρής.

 11. Φιρφιρή, εν τέλειο!
  Άμα με περιμένει καμιά φίλη μου μόνη της σε καφέ, που συνήθως αρκώ να πάω, και μουρμουρά μου μετά διότι άρκησα, λαλώ της ¨Δεν φτάνει που σου αυξάνω και την πιθανότητα να σου κολλήσει κανένας, τι μουρμουράς;¨.¨Μα στην Κύπρο, περιπαίζεις με;¨ απαντούν μου σχεδόν όλες! Το τυχαίο πείραμα πραγματοποιήθηκε σε διαφορετικά καφέ της Κύπρου,με διαφορετικά άτομα και το αποτέλεσμα ήταν, πιθανότητα μηδέν.
  Ξέρουμε κατά βάθος ότι τον πρωταγωνιστή φωνάζουν τον Πάμπο και την πρωταγωνίστρια Κουλλίτσα.

 12. firfiri ontos kiprea se kafe moni tis den ida potte tziai to proto tilefonima tha itan sto arfo tis gia na ton rotisi posa stixizi to range rover

 13. ΑΨΟΓΟ ΚΟΝΣΕΠΤ!

  Αν ήταν έτσι η Κυπριακή πραγματικότητα εγώ δεν θα εξενιτεύκουμουν ποττέ! 🙂

  Η Ego από πάνω ας πούμε αποδεικνείει του λόγου το αληθές: που την μια shίζει πανιά γιατί οι Κυπραίοι εν φλερτάρουν, που την άλλη δηλώνει πως αν την εφλέρταραν τοιουτοτρόπως (αποφασιστικά δηλαδή) θα έshιζεν πανιά.

  Τζαι μετά λαλούν μου γιάνε τα κοπελλούθκια μας….

  Καλή συνέχεια παshουρτή μου!

 14. Εγω είμαι Κυπραία τζαι στο καφέ πάω μόνο μόνη μου. Το ότι εν με είδατε σημαίνει πως εν υπάρχω.

  τστστστστς 🙂

 15. Dika mou eni ta pania oti thelo kamno ta!

 16. Πολύ καλό το σενάριο φίλε μου. Περιμένουμε το β’ μέρος

 17. pros thn EGO:

  ta pania sou kame ta nufiko giati kanoniko enna arkhseis polla na deis me ton noun pou kouliantirizeis…

  ta sevh mou

 18. ekopsa ta pania edo k kero… to idio k ton dromo se tzinous pou erkountan fortomenoi me to nifiko.

  Ta dika mou sevi.

 19. @ Ego

  Καλά παιδί μου, εσένα ποιο είναι το πρόβλημά σου αν κάποιος σε προσεγγίσει με αυτό τον τρόπο; (λέμε τώρα, γιατί όπως είπες σπανιότατα φλερτάρει Κυπραίος χωρίς να γίνεται γελοίος και ελεηνός). Νομίζω φάσκεις και αντιφάσκεις. Που τη μια λες ότι δεν φλερτάρουν οι Κυπραίοι, που την άλλη θα φάει και ξύλο άμα το κάμει;

  Αποφάσισε επιτέλους! Τι το στραβό είδες στην προσέγγισή του τελικά;

 20. Afou etsi skeftoume ti thelete na sas po?

  Oi kipreoi den flertaroun en ena prama.

  Den mou areskei touti i proseggisi en allo prama.

  Siga na men mou pepsei k erotiko gramma. Siga na men katevei me quartet violia pou pano mou san pinno kafe k thkievazo ta email mou.

  ntaxi tora?

 21. Αρκετά καλό Φιρφιρή! Συνέχισε…

  Μου αρέσει που την μιά κάμνετε παράπονα οτι δεν σας φλερτάρουν και απο την άλλη «απειλείται» πως αν σας φλερτάρουν…

  Δεν καταλαβαίνετε ότι για να σας φλερτάρουμε πρέπει να θέλετε να σας φλερτάρουμε. Και συνήθως καταλαβαίνουμε αν θέλετε, που αυτό συνήθως αυτό δεν συμβαίνει.

  Συμφωνώ οτι αυτό δεν συμβαίνει έξω, και είναι ευκολότερο να φλερτάρεις.

 22. re firfiri pao je go sxetika sixna moni pou sta kkafes. Giati en mou sirnei je menas ta kleidkia tou range rover? kamnei mou je to peugeoudin an nen jame to provlima!

  je pios kipreos 3ipna je paei jogging pou to xarama????

 23. hahah polla kalo perimenoume tin sinexeia! pantos simfwnw me tous poupanw mou, kiprea moni tis se cafe en eida pote mou. tziai ap oti akouw oute tipous pou plisiazoun gineka se cafe eshei pleon.

 24. Firfiri σε χαιρετώ. Ωραίο…

  Psychia και εγώ κύπρια είμαι και πάω πολύ συχνά μόνη μου για καφέ. Λατρεύω να διαβάζω/μελετώ σε καφετέριες. Φαντάζομαι ότι το σχόλιο που έκανες για το ότι δεν έγινες ορατή είναι μάλλον το ότι δεν σε έχει προσεγγίσει κανένας. Γιατί είναι ουσιαστικά διαφορετικά τα δύο. Αν δεν σε έχουν προσεγγίσει δεν σημαίνει ότι δεν σε έχουν προσέξει.

  Νομίζω είναι θέμα κουλτούρας το ότι δεν φλερτάρουμε, και όταν το κάνουμε το κάνουμε τόσο άτσαλα! Το απίστευτο είναι ότι όχι μόνο δεν ξέρουμε να φλερτάρουμε αλλά ούτε και να χειριστούμε κομπλιμέντα ξέρουμε.

  Τι κρίμα πάντως γιατί η καθημερινότητα μας θα ήταν τόσο, μα τόσο πιο όμορφη!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: