Αναρτήθηκε από: firfiris | Νοέμβριος 21, 2008

God save the King!

Δεν εψήφισα τον Χριστόφκιαν, αλλά θα τον εψήφιζα αν είχα να δκιαλέξω μεταξύ της αφεντιάς του τζιαι του Τάσσου. Επίστεφκα ότι θα έβαλλεν την Κύπρον που πάνω που τες προσωπικές του φιλοδοξίες, μισαλλοδοξίες τζιαι προκαταλήψεις πέρκιμον λύσει το Κυπριακόν (όσον μπόρει δηλαδή, εν τζιαιν που το σιέριν του) πέρκι πάει ο τόπος μπροστά. Όμως ο Χριστόφκιας σε δκυο πράματα αποδείκτηκεν τέλεια αδκιάβαστος, τέλεια αχάπαρος τζιαι τόσον εγωϊστής που αρχίζω να έχω σοβαρές αμφιβολίες για την ικανότηταν του σαν ηγέτης.

 

Πρώτον, θα ανοίξουμεν πρεσβείαν στην Κούβαν. Γιατί κύριε Χριστόφκια; Τί εξυπηρετεί μια, συντηρόμενη που τα λεφτά του κόσμου, πρεσβεία στην Κούβα; Εν επειδή έχουμεν αυξημένον εμπόριον μαζίν τους; ΝΟΤ!. Εν επειδή έχουμεν σύμμαχον στα Ηνωμένα Έθνη που δεν εψήφισεν υπερ της υποψηφιότητας της Τουρκίας για μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας; ΝΟΤ! Εν επειδή εν ανερχόμενη δύναμη; ΝΟΤ! Εν επειδή σέβεται τα δικαιώματα του κόσμου της τζιαι πέρσι επέτρεψεν τους να έχουν ιδιωτικά κινητά τηλέφωνα; ΝΟΤ! Εν επειδή έχουμεν πρεσβείες ήδη στον Καναδά, την παραδοσιακά φιλική χώρα προς την Κύπρο που έστειλεν τζιαι τους πρώτους ειρηνευτές; ΝΟΤ! Εν επειδή ήδη έχουμε πρεσβεία στο Μεξικό των 110 εκατομμυρίων τζιαι  ανερχόμενη τοπική οικονομία; ΝΟΤ! Εν επειδή έχουμε πρεσβεία στην Βραζιλία των 200 εκατομμυρίων με τα πετρέλαια τζιαι την βιομηχανία, ή την Αργεντινή που άρχισεν τζιαι ξιμουττίζει; ΝΟΤ!

Τότε γιατί κύριε Χριστόφκια πετάσσεις τα λεφτά μας πάνω τους; Διότι εν Σύντροφοι έννεν; Διότι έμεινεν σου αποθημένον που εξανεμίστην ο κουμμουνισμός που τες κυβερνήσεις του πλανήτη έννεν; Επειδή εν κακκάτι τους Αμερικάνους έννεν; Να αννοίξουμεν πρεσβείαν τζιαι στην Βόρειαν Κορέα, τζιαι στην Βενεζουέλα (που σφύρα του τζι εννά κρεμμαστεί μόνος του ο Τσιάβες) τζιαι στην Βιρμανία/Μυανμάρ (ίντα δκιάολον ονομάζεται τζίνη η χώρα σήμερα) που αλλάξαν την πρωτεύουσαν τζιαι το νόμισμαν τους εν σε υποδιαιρέσεις του 7 γιατί έτσι τους είπαν οι αστρολόγοι!

Very disappointing Demetris….Very disappointing…

 

Η δεύτερη η ματσαράγκα σου η μεγάλη σύντροφε Συντρόφκια, είναι η εχτεσινή σου δήλωση πως «ΩΣΠΟΥ ΕΪΜΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ». Προοδευτικά πράματα. L’etat c’est moi! Ευτυχώς που έφυεν ο Τάσσος. 

Δεν λέω, καλά που κοντέψαμεν της Ρωσσίας αλλά έτσι δηλώσεις πρέπει να λειτουργά ο εγκέφαλος πριν να τες κάμνουμεν. Τζιαι εξηγώ. 

Οι δύσκολες πτυχές του Κυπριακού 2 ένει (εκτός που την Τουρκία). Το περιουσιακό, τζιαι η ασφάλεια. Άτε, πε με το περιουσιακό σιωνόνεται αρκετός ππαράς τζιαι γίνουνται τέθκοιες αναπροσαρμογές που τα παράπονα τζιαι οι ανησυχίες κατευνάζουνται.  Το θέμαν ασφάλεια όμως εν πιο σημαντικό. Ποιός μας εγγυάται πως δεν θα μας ξανακατευούν οι Τούρτζοι; Ας δούμεν τες επιλογές μας για προστάτην τζιαι εγγυητή (εκτός τζι αν θέλετε να διούμεν το 20 της εκατόν του ΑΕΠ μας για αν γίνουμεν πυρηνική δύναμη).

1. Ελλάδα. (Εν για αστείο που το έβαλα)

2. Αγγλία (Θέκκιου μπατ νό θέκκιου είδαμεν τα χαϊρκα μας)

3. Τουρκία (από- τζιαι -κλείεται)

4. Ευρωπαϊκή Ένωση (εν για τον στρατόν που δεν εκατάφερεν να προστατέψει 30 ειρηνευτές στην Σερβία που μιλούμεν;)

5. Ρωσσία (Μόνον που το σύμφωνον της Βαρσοβίας εκαταργήθηκεν τζιαι καμιά χώρα δεν θέλει την Ρωσσίαν για γείτοναν της, πόσον μάλλον προστάτη).

6. ΝΑΤΟ (Ναί, μιλούμεν για το ίδιο ΝΑΤΟ που απέτρεψεν τον πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας με την μεσολάβηση του Χόλμπρουκ που τον έστειλεν ο Κλίντον τζιαι είπεν τους, όποιος σύρει πρώτος σφαίρα θα έβρει το ΝΑΤΟ ομπρός του).

 

Τί αποκλείεις το ΝΑΤΟ που τα τωρά Δημήτρη μου; Αφού γαμώτο, μια γαουροτζυλίστρα τόπος είμαστεν. Εν τζιαιν ανάγκη να στείλουμεν στρατόν ή να πάμεν στο Αφγανιστάν, αλλά τουλάχιστον να μείνουμεν έναν κομμάτιν. Σκέψου το, γίνεται.

 

Φυσικά ξέρεις τα πάντα εσύ. Είσαι πανέξυπνος. Με πέντε χρόνια συνολικά σπουδών έπιασες τζιαι διδακτορικό. Βοήθα όσον μπορείς να λυθεί το Κυπριακό τζιαι ύστερα κάμνεις τα ιδεολογικά σου. Μεν αποκλείεις πράματα τζιαι καταστάσεις που τα τωρά. Μεν συμπεριφέρεσαι σαν τον Τάσσο. Άτε τζιαι χαρώ σε.

Advertisements

Responses

 1. Στο πρώτο έσιεις δίκαιο. Τελεία.

  Στο δεύτερο έσιεις δίκαιο αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Το θέμα ασφάλειας εν υφίσταται. Απλά ένας σωστός πρόεδρος εν πρέπει να απαντά ποτέ με τη λέξη «ποτέ» διότι στην πολιτική άμα το κάμνεις τούτο πρέπει να είσαι τζαι διαθετημένος να το κάμεις γαργάρα σε κάποια φάση στο μέλλον.

 2. Οφείλω να σε ενημερώσω ότι το ποίημα επικών διαστάσεων κυκλοφορεί στο φεισμπουκ φυσικά χωρίς την υπογραφή σου πουκάτω! Σκέφτεσαι να κινηθείς δικαστικά? εκτός βέβαια και αν έχουν πάρει την έγκριση σου!!

 3. ego elega to oti toutos en o xiroteros apo olous…oute Tasso, oute Kasoulidi ala oute touto ipostirizoo me kamia dinami!Toutos en telia krifos, 8a mas katastre4i k etsi «tifloi» pu imaste en na tou poume k efxaristo!T ili8ioo ine oti i compania t k o «laos tou» ine oti pei o proedros en k soston, ala dn vlepun pera pu t miti ts mipos k xasoun t simferon tous!Telia ipoulos k axristos, ax k o 8eos mazi mas k 8a t xriastoume dioti mas perimenoun diskoloi keroi

 4. Theli matsaki to kipriako na tous dixti na shesoun pano tous. An fki pote o Matsakis tin alli mera sastite gia polemo. 🙂

 5. έχεις απόλυτο δίκαιο σε αυτά που λες… γίνεται πρόεδρος να λέει πως ποτέ δεν θα γίνουμε μέρος του νάτο… Ένας πρόεδρος θα έπρεπε να σκέφτεται πάνω από όλα τον λαό του και μετά τις προσωπικές του θέσεις… anw τι να πούμε….

 6. Συμφωνώ με το πόστ , γιατί τέτοιες απόψεις είχε και ο Μακάριος και είδαμε πόσο τον προστάτευσαν οι Αμερικανοί και τι έγινε στη Κύπρο.

 7. Ας εν καλά οι αδέσμευτοι. Πούσε Γκαντάφι τζιαι Κάστρο … αν εζούσεν ο Μακάριος ήταν ναν ακόμα στην εξουσίαν σαν εσάς…αδέσμευτος τζιαι δημμένος της καρέκλας.

 8. Μαμακίες για εσωτερική κατανάλωση και οι μεν και οι δε… Το ΝΑΤΟ εν ππασέ… Οι Ρώσσοι εν πελάς… ΖΗΤΩ Η ΚΙΝΑ ! ΖΗΤΩ Η ΙΝΔΙΑ !

 9. ματσαράγκες και των δύο ειδών (αχαπαροσύνης και λετατσεμουαϊσμού*) υπάρχουν κι άλλες για όποιον έχει ώτα ακουέτω και οφθαλμούς βλεπέτω.

  βέβαια εγώ δεν θα τις έλεγα «ματσαράγκες» γιατί «ματσαράγκα» υπονοεί γκάφα, άθελo λαθάκι και λόγω άγνοιας ή σύγχυσης. Εμένα διά μου κάτι πιο σκόπιμο.

  *l’etat c’est moi-ιsm

 10. ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ…

  το είπα καλά;

  Την πολύκαλησπέρα μου.

  vloutis.wordpress.com
  vloutis.blogspot.com

 11. @ Φιρφιρής

  Η βασική διαφορά του Μακαρίου με αυτούς που λες είναι ότι δεν έκαμε πραξικόπημα, εκάμαν του πραξικόπημα. Να μεν τα κάμνουμε ούλα ίσα και όμοια,
  σκέφτου το λίο να δείς.

  Τα υπόλοιπα που λες για το Χριστόφια είναι σωστά. Δυστυχώς η ιδεολογία είναι υπεράνω ορθολογισμού και λογικής.

 12. @Sceptic Den milw gia to pos irthan stin exousia alla gia ton tropo pou tin diahiristikan, ektos ki an diafoneis pws yparhoun omoiotites metaxy tou aftarhismou twn atomon pou anefera (o chavez eklegike, ennen me praxikopima pou efkike) jie tou dikou mas tou Makariou.

 13. «Πούσε Γκαντάφι τζιαι Κάστρο »

  Σε τούτο το σχόλιο που απάντησα. Ξέρω το ότι ο Τσάβες εκλέγηκε δημοκρατικά. Αλλά πάλι στο δημοψήφισμά που έκαμε για να γίνει πρόεδρος δια βίου έφαε πάτσο.

  Δεν θα κάτσω τωρά να κάμνω το συνήγορο του Μακαρίου. Και σίγουρα δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι όλα ήταν ρόδινα τον καιρό που ήταν εξουσία. Αλλά αν αναλογιστείς τις συνθήκες (οι άτιμες οι συνθηκές) και το γεγονός ότι ήταν πρόεδρος ενός νέου κράτους που δεν είχε ουσιαστική δημοκρατική κουλτούρα, επειδή στα χαρτιά η δημοκρατία είναι εύκολη στην πράξη τί γίνεται είναι το δύσκολο. Αν σκεφτείς πόσους αιώνες πήρε στις ‘πραγματικές’ δημοκρατίες να γίνουν δημοκρατίες. Και τέλος αμα συγκρίνεις την Κούβα και την Λιβυή με την Κύπρο του 1960 και 1970 έλα να μου πεις ότι ο Μακάριος ήταν αυταρχικός. Σε κάποιο βαθμό ίσως να είχε αλλά να τον συγκρίνεις με το Κάστρο, έλεος.
  Είμαι πολλά περίεργος να ακούσω ουσιαστικά παραδείγματα αυταρχισμού του Μακαρίου που να αποδεικνύουν πέρα από μίας επιδερμικής συγκυρίας την ομοιότητα του με τους κύριους του προανάφερες.

 14. Τζιαι να ήταν με καμιάν σοσιαλιστικήν δημοκρατίαν που επήεν να κουρουκληστεί ο πρόεδρος τζιαι να κάμει τζιείνα που εκατηγόραν τόσα χρόνια (να κωλογλύφει τους ξένους), να πείς άτε, εν που ιδεολογία… Ούτε καν που ιδεολογίαν το έκαμεν! Εν με την χειρότερην μορφήν καπιταλισμού που πάει να γινεί κώλος τζιαι βρατζιν. Την πιό αυταρχικήν του κόσμου, την πιό διεφθαρμένην, την πιό ξιμαρισμένην, την πιό στυγνήν εκμετάλλευσην. Ούτε καν στο επιπεδον του καπιταλισμού της Ευρώπης των miserables του Βίκτωρ Ουγκώ εν εφτάσαν ακόμα οι Ρώσσοι.

  Συμφωνώ με τον Φιρφιρήν για εντελώς διαφορετικούς λόγους (για το 2ο σκέλος). Φαντάσου κομμουνιστήν πρόεδρον που παέννει να συναλλάσσεται με τα γεράκια που ξιζουμίζουν τον Ρωσσικόν λαόν τζιαι να υπερασπίζεται την μαφίαν που πληννισεκι χρήμαν έσσω μας. (60 δις είπανεν α!!). Πόσες κορούδες εξιπαρθενέψαν μες τα μπουρδέλλα, πόσα παιθκιά του κόσμου επέψαν στον άλλον κόσμον με τα ναρκωτικά, πόσα εκατομύρια αρκάτες στα βάθη της παγωμένης ανατολής εξιζουμίσαν για να συνάξουν 60 δις να τα πλύννουν στην Μπανανία μας; Η μόνη διαφωνία που έχουμεν με αυτούς τους σκατάες που γαμούν τον Ρωσσικόν λαόν είναι το μοιράσιν για τους φόρους όλου αυτού του βρώμικού χρήματος που κανέναν άλλον ευρωπαϊκόν κράτος δεν καταδέχεται να κάτσει πούγκαν τζιαι να γινεί κλεπταποδόχος.

  Γιατί; Γιατί μιλούμεν ρούσικα τζιαι τραουδούμεν Подмосковные вечера όπως τον τζιαιρόν της χαμένης μας νιότης…

  Τωρά για το πρώτον θέμαν αγαπητέ Φιρφιρή, ας του αναγνωρίσουμεν το δικαίωμαν να κάμει τζιαι τζιείνος μιάν καύλαν. Ίντα έφκην πρόεδρος μόνον για να εφαρμόζει τες θέσεις του Συναγερμού; Ο κάθε πρόεδρος έκαμεν τουλάχιστον μιαν. Εδώ ο Κληρίδης εξόδκιασεν μιαν φάουσαν λίρες (εγάμησεν σας παίρνοντας 2000 λίρες που κάθε πούγκαν τζιαι ούτε καν έχυσεν πετάσσοντας τους καπόττους στην Κρήτην) τζιαι θα κλάψεις με θκυό πεντοσέλινα πον να σου στοιχίσει η πρεσβεία της Κούβας; Ας κλείσουμεν τζείνην που έχουμεν εις το Ιράν. Ο Τάσσος ασσιχτήρισεν τον υπουργόν εξωτερικών της Αγγλίας για να φκάλει τα ποθημένα του που κράτεν που το 55… Η πρεσβεία της Κούβας εν μιτσιά καύλα σε σχέσην με αυτές των άλλων. Έν εν τόσον σοβαρόν θέμαν όσον το δεύτερον που θίγεις. Αν μεν εν άλλον οι Κουβανοί έχουν πρεσβείαν έσσω μας που τον τζιαιρον της ανεξαρτησίας. Τζιαι μια πρεσβεία στην Κούβαν κάμνει καλόν στην καρκιάν του 1/3 του Κυπριακού λαού πον αριστεροί.

  Για την Βιρμανίαν εσυχχίστηκες. Εν δική σας διχτατορία. Χα χα χα :)) Εν απομεινάριν μαζίν με την ινδονησίαν, το Πακιστάν, την Τινησίαν, που τον τζιαιρόν που τες εσυντηρούσεν τζιαι τες υπερσπίζετουν η δεξιά μαζίν με τζιείνες στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Χιλή.

  Ότι πάθουμεν εν χαλάλιν μας σε αυτόν το τόπον.

  Άτε να πεθάνουν ούλοι οι γέροι να δούμεν εσείς οι μιτσιοί πως θα την κυβερνήσετε!! Ελπίζω να μεν την παίξετε τζιαι την άλλην μισήν στο gameboy :))

 15. Εγώ ψήφισα Χριστόφια όμως πραγματικά προβληματίζομαι με τις Κούβες και τις Ρωσσίες .. νόμισα τα αφήσαμε πίσω μας αυτά..

  Ίσως τελικά το Ακέλ να μην είναι έτοιμο να κυβερνήσει … κάνει τα ίδια λάθη που έκανε ο κληρίδης την πρώτη πενταετία του ..( εκπληρώνει τα αποθυμένα του ) .. και σε αυτή την κρίσημη καμπή που είμαστε δεν νομίζω να αντέχει άλλα βίτσια τούτος ο τόπος..

  ΕΝΑ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?

  Μην μου πείτε Κασουλιδη θα γελάσω..

  Ίσως τελικά ο καλύτερος από όλους να ήταν ο Αναστασιάδης.. θα υπόγραφε και την λύση που την επόμενη μέρα και ούτε θα μας ερώταν ούτε τίποτε..

 16. Πάντως εγώ εκάμαν το χάζιν τον Πρόεδρό μας με την Ελση του στη Ρωσσία. Εκάμναν όπως τα μωρά τα αππωμένα.

  Τζιαι πάω στοίχημα ελάλεν της Ελσης του «ποιος μας το παραλάλησεν Ελση μου να έρτουμεν πίσω στην κόκκινη πλατεία σαν αρχηγοί κράτους, που τζιαιρός που εκάμναμεν πικ νικ με το πολιπιφ δαμέ τότε που είμασταν φοιτητές»

  Με τον παρεξηγάτε αν είπε τζιαι καμιά λαφαζανιά παραπάνω για το ΝΑΤΟ, εν που τον ενθουσιασμό του που επήεν πίσω στην μάνα του κομμουνισμού.

  Μάνα μου τον!!!!

 17. PAREPIPTWNTWS MIAS K EIDA TO EXOUME PRESBEIA STO MEXIKO EDW KAI XRONIA.OSO GIA BRAZILIA-ARGENTINH EPERASEN TES O LILLIKAS TOTES K EN NA ANOIXOUN 2009.
  GIA TON PROEDRO SE GENIKES GRAMMES SYFWNW EN EKATALABE PWS PLEON ENEN PROEDROS TOU AKEL ALLA KRATOUS.

 18. o Xristofias en polla kalos!! men akoute kanenan


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: