Αναρτήθηκε από: firfiris | Αύγουστος 31, 2008

Νέον Κυπριακόν Ερμηνευτικόν, Εννοιολογικόν τζιαι Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν Γ’

Δάκτυλον – α) Παραδοσιακόν Κυπριακόν γλυκόν το οποίον που κάποιαν άλλην ράτσαν τζιαι χώραν θα εκλέψαμεν που πήρεν το όνομάν του που το σχήμαν του τζιαι τις άκριες του που μοιάζουν με δάκτυλα. β) Το πιο φτηνόν sex toy. Τζιαι στις δύο περιπτώσεις μπορείς να ζητήσεις που τον οικοδεσπότη να σου βάλει έναν.

Κατοικίδιον – α) Παραμελημένον μέλος του ζωϊκού βασιλείου, συνήθως σσύλλος ή κάττος, το οποίον ο Κυπραίος θθυμάται μόνον όταν θα πάει στο κκαφέ ή όταν το ξαπολύσει μες τα χωράφκια γιατί το εβαρέθηκεν. β) Υποκατάστατον της θρησκείας γ) Υποκατάστατον των πατρικών τζιαι μητρικών αισθημάτων των ανύπανδρων επαγγελματιών.

Φιλελεύθερος (ο) – α) Η εφημερίδα που αγοράζουν οι παρπέρηδες τζιαι άλλοι επαγγελματίες για να μεν στιγματίζουνται που τους πελάτες τους ως δεξιοί ή αριστεροί. β) Η ιδανική εφημερίδα, ένεκα μεγέθους, για όσους εκπαιδεύουν τα σσυλλούθκια τους να σσιέζουν έναν τόπο.

Λαϊκές Οργανώσεις (συν. Εθνικόφρονα Σωματεία) – α) Τριτοκοσμικά ιδρύματα τζιαι καφενέδες τα οποία όταν δεν λειτουργούν σαν κουμαρτζίδικα, λειτουργούν σαν τοπικά εκλογικά επιτελεία τζιαι μοχλός χαλιναγώγησης ψηφοφόρων από τα κόμματα. Οι Λαϊκές Οργανώσεις έχουν ταπέλλες με κότσινα γράμματα, τον Μακάριον τζιαι τον Χριστόφκιαν πας τον τοίχο τζιαι σερβίρουν καφέ του Λαϊκού. Τα δε εθνικόφρωνα σωματεία έχουν ταπέλλες με μπλε γράμματα τζιαι αρχαιοελληνικά ονόματα ή ονόματα ηρώων της ΕΟΚΑ. Οι τοίχοι διακοσμούνται με φωτογραφίες του Γρίβα, ηρώων της ΕΟΚΑ τζιαι του 1821. β) Χώροι όπου μπορούν οι μιτσιοί στα χωρκά να καπνίσουν μαζίν με τους φίλους τους αργά την νύχταν χωρίς να το ξέρουν οι γονιοί τους. γ) Στα παλαιότερα χρόνια ήταν χώροι όπου προωθούσαν τον αθλητισμό τζιαι την τέχνη στο τοπικό επίπεδο.

Κουμαροχώρκα – Κατηγορία χωρκών όπου ανθεί η κυβεία τζιαι συμπεριλαμβάνει την Περιστερώναν,  τον Αστρομερίτην, την Κακοπετριάν τζιαι τις Πλάτρες τζιαι για τα οποία η αστυνομία παίζει επιμελώς πελλόν.

Κλαπ– α) (από το αγγλικόν «club») Χώροι συνάρθροισης της νεολαίας για διασκέδαση όπου οι νέοι καρτερούν γραμμήν σαν τα αρνιά παρακαλώντας να μεν φαν πόρταν. Κατόπιν εν πρόθυμοι να πληρώσουν για να κάμουν ζημιάν στην ακοήν τους, να στέκουνται πιττωμένοι ο ένας δίπλα που τον άλλον χωρίς να μπορούν να συζητήσουν, ενώ θα μπορούσαν να κάτσουν σπίτι τους τζιαι να κοινωνικοποιηθούν με τους συνομίληκούς τους.

Μπάουνσερ – α) Ιδιωτικός υπάλληλος που κάμνει δεύτερην δουλειά β) Άνθρωπος κκομπλεξικός που τις έτρωεν στο σχολείο τζιαι επεριπαίζαν τον ούλλοι, μετά ανακάλυψεν το γυμναστήριον τζιαι τα αναβολικά τζιαι τωρά έσιει την ευκαιρία να φκάλλει το άχτιν του πας τον κόσμο. Αναγνωρίζεται εύκολα λόγω της εφαρμοστής φανέλλας με την λέξη SECURITY που φορεί τζιαι τον τρόπο που κρατά τα σιέρκα του μπροστά που το αναπαραγωγικόν του όργανο. δ) Σποραδικά ο παροχέας της πολλά χρειαζόμενης ενδυματολογικής συνείδησης.

Advertisements

Responses

 1. LOL file…
  «Κουμαροχώρκα» next time–>

  Alisidoxorka/Antennoxorka….girepse to omos an den 3eris pia eni..tziai giati ta laloun etsi 🙂

 2. I couldn’t agree more for Filelftheros!

 3. lol
  Πότε θα τα βάλεις όλα μαζί και να εκδόσεις το λεξικό? θέλω μια κοπια να χω!

 4. Εν ώρα μου να πάω να ππέσω τζιαι θα γύρω φυρμένη του γέλιου!
  Τζείνο με τους σεκκιουριτάες εν εγίνετουν πιο αληθινό!

 5. Yperoxos opws panta…

 6. Υποκατάστατον των πατρικών τζιαι μητρικών αισθημάτων των ανύπανδρων επαγγελματιών.

  Alopos giafto thelo skillo toso polla. epidi moro en gliora akoma. oufou a!

 7. «Να μου βάλεις ένα δάχτυλο?» Χαχαχαχα!!! Άψογο!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: