Αναρτήθηκε από: firfiris | Μαΐου 2, 2008

Κλείσε τζιαι πιάσμε ύστερα

Η πιό κοντινή εμπειρία του να είσαι αόρατος είναι να πιάσεις τηλέφωνο τζιαι να σου πεί ο άλλος «κλείσε τζιαι πιάσμε ύστερα». Αμέσως ξέρεις ότι ο άλλος απάντησεν σου το κατά λάθος ή γιατί θέλει να σου πεί πως τον ενοχλείς.

Τούτον έκαμεν μου το ο παπάς μου ο οποίος αγκωνίστηκεν μόπαϊλ πριν μιαν εφτομάδαν, κκόρτεσι του γιόκκα του του αγαπητού που θα τον σάζει στα γηραθκιά του τζιαι δεν θα τον βάλει στο ίδρυμαν (εκτός τζι αν συνεχίσει έτσι).

Βασικά η κουβέντα εξεκίνησεν που το παράπονον του ότι εν ο τελευταίος που δεν έσιει μόπαϊλ στην Κύπρο τζιαι τούτον εν γεγονός. «Άμαν θέλω εν μπορώ να σε έβρω», ελάλεν την μιαν, που για άθρωπον που δεν ξιμουττά που το σπίτιν όπου έχουμεν σταθερό εν κουβέντα αβάσιμη. «Μπορεί να με χρειαστείς κάτι» ισχυρίστηκεν την επομένη που εν πάλε πράμαν παράδοξον διότι εν πάντα έσσω, για μες την αυλήν, έχουμεν τζιαι ασύρματον τηλέφωνο ενώ άμαν εν εις το χωράφι για στ’ αμπέλιν κανένας δεν τον γυρεύκει. Αντιθέτως, παρακαλούμεν να μείνει τζιπάνω να μεν τον έχουμεν μες τα πόθκια μας (εν χαϊδευτικά που το λαλώ τούτον). Την τρίτην μέραν εξεκίνησεν μας πόλεμον νεύρων «Πέ μου το τηλέφωνο του θκειού σου το Γιαννή/Κωστή/Κυριάκου/Χριστοφή/Αντρίκκου/Σούλας/Δαλάϊ Λάμα/Τταλάτ» τζιαι όποιον φανταστείς. Οπόταν έναν τηλέφωνον θα μας έφκαλλεν που πολλίν κόπο.
Επήα εγόρασα του έναν μόπαϊλ φτηνόν Νόκια με φαναρούι (που ενθουσιάστηκεν όπως το μωρόν) τζιαι μιαν καρτούαν ΜΤΝ. Στο μισάωρον έπιασεν με τηλέφωνον που το σταθερό πως δεν ξέρει πως να βάλει την κάρταν. Βάλλουμεν την κάρταν, ξιούμεν τζιαι το νούμερον τζιαι ο παπά Φιρφιρής εγίνηκεν με το μόπαϊλ. Έβαλα του τζιαι τρία τέσσερα τηλέφωνα να μεν τυρρανιέται. Τζιαμαί η ικανότητα του με την μοντέρναν τεχνολογίαν έφτασεν το λογικόν της όριον.

Καταρχάς δεν έπιασεν ούτε έναν τηλέφωνο σωστά γιατί εθώρεν το χαϊλαϊτετ τηλέφωνο τζιαι ενόμιζεν εν το πουπάνω νούμερο που θα πιάσει αν τσιλλίσει το πράσινον το φωτούδιν. ΜΕτά επάταν λάθος κουμπιά γιατί εν χοντρά τα δαχτύλια του τζιαι τρίτον έτσίλλαν λάθος κουμπίν να κλείσει τζιαι έπιαννεν άλλον. Όταν του εξήγησα την απλήν χρήση του κινητού με Ιώβιαν υπομονήν τζιαι αγάπην Χριστού, έμαθεν τζιαι έπιαννεν τηλέφωνα. Μερικοί απλοί διαλόγοι.

-Ναί αλόου!
-Έλα παπά…
-Είσαι καλά γιέ μου;
-Ναί παπά.
-Πιάννω σε που το μόπαϊλ!
-Ξέρω το.
κλικ! Κλείνει το ακουστικό.

Ναι αλόου.
-Έλα παπά.
Ο σσύλλος τί κάμνει;
-Εν σε ακούω.
-Ο σσύλος τί κάμνει;
-Μίλα δυνατά ρε κουμπάρε. Δεν σε ακούω.
Ο ΣΣΥΛΟΣ ΤΙ ΚΑΜΝΕΙ;
-ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΩ! ΜΑΝΝΑ ΜΠΟΥ ΚΑΜΝΕΙΣ:
-Είπαν μου να βαστώ το μόπαϊλ μακριά που το φτιν μου να μεν πιάσω καρκίνο. (Άλλη περίπτωση παρόμοια ήταν που επάταν το κουμπίν της έντασης του ήχου).

Περνούν 2 βδομάδες χωρίς να έχω νέα του που το μόπαϊλ. Πάω εψές σπίτιν τζιαι λαλώ ας τον πιάσω νάρτει να του κάμω τον εσπρέσσο του (εμεταπήδησε που τον καφέ αλλά για τα συστήματα που υιοθέτησεν που τα ταξίδκια του στο εξωτερικόν εν άλλον ππόστ που θα αφιερώσω αν δεν βαρεθώ).

Πιάννω τον που λαλείτε τηλέφωνο.

Πιπ πιπ….Πιπ πιπ… Πιπ πιπ…
-Ναί, ποιός ένει;
-Έλα παπά, εγώ είμαι. Τί κάμνεις;
-Μιλώ στην άλλη γραμμή. Κλείσε τζιαι πιάσμε ύστερα…
Κλικ…κλείνει η γραμμή.

Ανάγιοσ’ τον κολιόν να σου φκάλει τ’ αμμάτιν σου…

Advertisements

Responses

 1. lol..kopelli o papas firfiris!!oi p itan na men ma8ei j t 2i grammi…

 2. Νιώθεις οτι το μόπαιλ στερεί σου την πατρική στοργή?

 3. Λαλείς να σε αποκλειρώσει τωρά που ήβρε αλλο μωρό¨?

 4. hehe ! k mena i giagiamu to idio traudin!
  afike to smili k to kentima, gia na mathei ta panta panw sto mobile tis!
  pu na deis pu epiane k simeiwseis:P,aba k ksexasei tpt!
  firfiri mu , grafe pio sixna:p

 5. I diki mou na deis ti kamnei… pou efaame me tin aderfi mou 1misi mina kathe nihta na tis deihnoume pos na piannei tilefono kai ospou na pao Elvetia k na erto estelle mou sms me sintomografies kai smilies!!!

  Pou tin alli panta o papas mou an kai itan pou tous protous pou ishe mobile (poutzina pou etheles ena ipireti na sou kouvala tin kasioua) xerei mono na to apanta kai en k polli!!!

 6. Πολλά καλό πόστ, έτο που μας έκαμες πάλε να φιρτούμεν που τα γέλια. Α τζε Χριστός Ανέστη, τζε πάνω από όλα υγεία.

  Εν νομίζω ο τζίρης σου ναν ο τελευταίος που εν έσιη (είχε) μόπαϊλ στην Κύπρο, ο δικός μου τζίρης ακόμα να πιάσει – αν τζε η αγγόνισσα του (η κόρη της αρφής δηλαδή) προσπαθεί εναγωνίως να τον πείσει για να τον βρίσκουν (αφού ούλλη μέρα εν έξω τζε γυρίζει στες δουλιές του, ως αθκιασερός συνταξιούχος).

  Τζε να τον πείσουν να πιάσει τελικά, εν νομίζω ότι εννά τα καταφέρει ποττέ του να μάθει το μόπαϊλ, ειδικά αν κρίνω που το γεγονός ότι έσιη που το 1980 που προσπαθώ να του εξηγήσω ίνταλος δουλεύκει το βίντεο. Το γεγονός ότι εγόρασα τζε επήρα τους έσσο πριν 2-3 χρόνια dvd (που ακόμα ξεπουπουλιάσει, χωρίς να το χρησιμοποιήσουν) κάμνει τα πράματα πιο απίθανα.

 7. Που σε ο δικος μου που ειχε ποτζινα τα σονυ ερρικσον με τιν πορτουα κε τιν οθονη την μικρη και ενεκαταφερνε να καμει τιποτε οσπου και επεισα τον να πιασει νοκια 3310 για να ενι πιο εφκολο το μενου!!! κε την πρωτη μερα ειρτε σπιτι νεβριασμενος τζιαι λαλει μοΥ ΡΕ ΜΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΝ ΔΟΥΛΕΦΚΕΙ!!!!! ΟΥΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΙΑΝΝΕΙ ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΜΠΩΡΩ ΝΑ ΔΩ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ!!!!
  Λαλω τζιαι γω παραξενο πραμαν το νοκια να διαληθει ετσι εφκολα!! πιαννω το να δω…. ιταν κλειωμενο!!!! κατσε εξηγα του τωρα τι σημαινει ξεκλειδωμα τζιαι πως να το ξεκληδωνει!!!!!

  Υ.Γ. μετα που ενα χρονο που ημουν διακοπες εξωτερικο εστειλε μου το εξης μηνημα
  ελα ρε!!! εισαι καλα?¨) πως περνατε? πιασμας κανενα τελ αμαν μπορεσεις!!

  Υ.Γ.(2) ηντα τζιαρους εφτασαμεν!!!

 8. Σωστόοοοοος ο παίχτης !!!
  Για τα ταξίδια στο εξωτερικό τελικά εγραψές;

  Ο παπάς σε νέες περιπέτειες ….


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: