Αναρτήθηκε από: firfiris | 20 Ιανουαρίου, 2008

Λόγια γρουσά

Ώρες, ώρες εκπλήσσει με ο τζύρης μου. Τζιαμαί που νομίζω πως τον κάμνω ζιαφέττιν τζιαι πως εν του σιερκού μου κάμνει κάτι πράματα για λαλεί κάτι κουβέντες που δεν τες περιμένω , όϊ γιατί τον υποτιμώ αλλά γιατί δεν με έσιει συνηθισμένον, τζι έχω τον καμάρι.

Προχτές είπα του πως έχω μιαν προσφορά για δουλειά στον  Καναδά τζιαι πως το σκέφτουμαι σοβαρά.  Έγυρεν πας το στήθος του κατα που κάμνει πριν να ποτζοιμηθεί για άμαν τον μαραζώνω, για άμαν σκέφτεται σοβαρά.

-Γιατί να φείς που την Κύπρο γιέ μου; Έννεν καλά δακάτω;
-Εν καλά πατέρα, αλλά Καναδάν εν καλλύττερα.
-Γιέ μου δαμαί εν ο τόπος σου, πού να φεις να πάεις;
-Δηλαδή αν είμασταν Σουδανοί, έπρεπεν να μείνω Σουδάν επειδή εν ο τόπος μου; Έσιει τζιαλλού καλλύτερα πατέρα, τζιαι είδες ίντα καλά εν πον στον Καναδάν.
-Είδα γιέ μου.
-Γιατί να μεν θέλω καλλύτερα τζιαι νάμαι Κύπρο να με περιπαίζει ο ένας τζιαι ο άλλος…

Τζιαμαί ενόμισα πως δεν θα έβρισκεν λογική απάντησει να μου απαντήσει. Οι παραπάνω συζητήσεις τελειώνουν έτσι (άμαν δεν τσακκωνούμαστεν εννοείται). Τζιαι τί μου λαλεί;

-Ο λύμπουρας εν μαθημένος να τρυπώνει που κάτω που τη γης τζιαι μες τα χώματα. Πιάστον βάρτον μες στο παλάτι, τζιαι πάλε θα γυρέψει τρύπαν να πάει κάτω που της γης.

Παπά-Φιρφιρής. Priceless…


Σχόλια

  1. Respect..

  2. Τι άλλο θέλεις να σου πει για να βγάλεις αυτές τις ιδέες για ξενιτιά? Βάλε το νου σου να δουλέψει,έχει ένα παιδί και θέλει να φύει ,τι να σου πω Φιρφιρή εστενεχωρέθηκα.Πάντως έχεις πανέξυπνο πατέρα.

  3. priceless omologoumenws! touth th sofia nomizw sunantas thn spania pleon sthn kupro, alla otan th vriskeis einai apo tis pio omorfes stigmes!

  4. telika enna pais canada?:)

  5. Ωραίος ο παπάς-Φιρφιρής!

  6. Πως έσιη τζιαι καλύτερα έσιη..
    Πατρίδα μου είν’ εκεί που μίσησα και με μισήσαν περισσότερο απ’ οπουδηποτε αλλού.

  7. Yeap respect!

    Νομίζω ότι είναι από τις πιο έξυπνες απαντήσεις που άκουσα ποτέ μου και συγγνώμη κίολας αλλά σε αφήνει κολώνα και δεν έχεις και τι να του πεις!

  8. πραγματικά πράησλεσ!

    tiherakia!!!!

    🙂

  9. To kallitero prama pou en na kameis an fieis alla….
    MPOREIS NA ME PAREIS MAZI SOU????

    Pleeeeeeeeeeease!

  10. to skeftikes kala gia kanada??i einai aplos skepseis stigmiees pu se provlimatizun??pantos ta logia tu patera su poli sofa kai gia na su ta pei kati 3erei:)3anaskepsuto….

  11. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτοπεριοριζόμαστε εντός συνόρων… Δηλαδή είναι αδύνατο κάποιος -καλός στο επάγγελμα του και προφανώς καλοπληρωμένος -να ζει και στην Κύπρο και στον Καναδά και στην Αθήνα και….; Γιατί από μόνοι μας ορίζουμε γραμμές εγκλωβισμού;

  12. Kanada poulli mou horis skepsi.

    Kipro ama en na piame sintaxi kai meta:)

  13. en pou en ivres doullia je kleis???

  14. firfiri nmz pos p tn kairo p epestrepses sta patria edafi en pollo grafeis ms to blog!!gt??? =/

  15. Φιρφιρή αν πάεις έξω θα αγαπήσεις ακόμα παραπάνω τον τόπο σου τζαι όσον παράδοξον τζαι να φαίνεται θα τον χαρείς παραπάνω. Διότι άμαν είσαι έξω έχεις την πολυτέλειαν να θκιαλέεις τι θα δείς τζαι θωρείς μόνον τα πράματα που σ’άρέσκουν.

    Για την παρημία, όχι μόνον σοφή είναι, είναι τζαι αποδεδειγμνένη που την πράξην. Καμιά φορά να σου γνωρίσω την κόρη μου 4 1/2 χρονών που έζησε κύπρο μόνο 3 δεκαήμερα στη ζωήν της τζαι θα καταλάβεις ότι όχι μονον ο λύμπουρας εν λύμπουρας όπου πάει, αν κάμει τζαι λυμπουρούθκια, τζαι τζείνα λυμπούροι είναι.

  16. Θεωρώ την άποψη του πατέρα πολύ πεσσιμιστική και μάλλον συντηρητική. Τον όρο «συντηρητική» τον χρησιμοποιώ υπό την έννοια ότι αναφέρεται σε ένα φυσικό νόμο, ο οποίος πρέπει να τυγχάνει σεβασμού και ο οποίος είναι ένα όριο αυτοπεριορισμού ή αυτοεγκλωβισμού όπως είπε και το Αγρινό. Αντίθετα είμαι υπέρ της άποψης ότι το μόνο όριο που έχει ο άνθρωπος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Πιστεύω ότι η δύναμη της θέλησης είναι πολύ μεγάλη και είμαι αισιόδοξος ότι ο καθένας πρέπει να τολμά τα όνειρα του.


Σχολιάστε

Kατηγορίες