Αναρτήθηκε από: firfiris | Δεκέμβριος 21, 2007

Συλλογή Κυπριακών Εμπειριών: The Mall of Cyprus

Άρχισα να ξιτιμάζω που το στρίψιμον του IMC για το πως με καταφέραν να ξαναέρτω στο Μόλ (τραβάτε με τζι ας κλαίω). Θα μουρμουρώ για το επόμενο τέταρτο μέχρι να παρκάρω. Με το που μπαίνω στο ππάρκιν ξαπολώ την συνοδό μου όπως τον σσιύλλον τον λαονικό να πάει να έβρει τόπο ώστε  να έβρει ππάρκιν τζιαι να σταθεί αντρόσιν  τζιαιμαί ώστε να παρκάρω. Το  τί γίνεται δεν περιγράφεται. Μπροστά μου μια μιτσιά με το Νισσάν Μάϊκρα μάσιεται να παρκάρει όπως τον Πόντιο στο Α.Μ.Α.Ν. Μπροστινήν, πισινή, μπροστινήν, πισινή, μπροστινήν πισινήν. Οι πισινοί μου αρχίζουν να παίζουν πουρούδες. Φκάλλω την κκελλέ μου πόξω τζιαι παουρίζω «ΑΤΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ!» Τζίνη το χαβά της. Θα το παρκάρει πόντον πόντον. Παρκάρει τελικά τζιαι πάω να περάσω τζιαι ξαναβάλλει πισινήν διότι έτσι που επάρκαρεν δεν την χωρεί να κατεβεί. Χαζίριν να μου την δόκει. Ξαναπαουρίζω «ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΩ;» Τελικά καταφέρνει τα. Πάω βρίσκω την φιλενάδα τζιαι παρκάρω. Μπαίνουμεν μες το Μολ.

Η φιλενάδα όπως το ρότβαϊλερ που σε κολωσέρνει πουπίσω τραβά με που το έναν κατάστημαν στο άλλο. Εγώ είμαι ακόμα με την εντύπωση πως ήρταμεν για καφέ. Τα πόθκια μου κάμνουν κάλλους όπως την πρώτη πορεία που επήα στον στρατό. Τελικά περνά της η κάυλα του γουίντοουσιόππινγ οπόταν μπορούμεν να ασχοληθούμεν με άλλα πράματα:

1. Spot the Turkish Cypriot. Παιχνίδιν που παίζεται με έναν ή παραπάνω παίχτες. Συγκόφκουμεν που απόστασην έναν άτομο, ζευκάριν ή παρέαν τζιαι προσπαθούμεν να μαντέψουμεν αν εν δικοί μας για Τουρκοκύπριοι. Μετά κοντεύκουμεν με τρόπον τζιαι κρυφακούμεν να δούμεν αν μιλούν Τούρτζικα.

2. Spot the parents. Θωρούμεν μωρά μέχρι 5 ετών τζιαι που την φάτσα προσπαθούμεν να καταλάβουμεν ποιοί εν οι γονιοί τους. Αν το μωρόν εν με πολλά φρύδκια ή με χνούδι για παρπεττούαν ή στο ζινίσhιν, το ποιό πιθανών ναν οι γονιοί του μιτσιοί. Γενικά παρατηρώ πως όσοι εκάμαν μωρό μιτσιοί το μωρόν εν πιό άνοστο παρά τζίνοι που εκάμαν πιό ύστερα. Προσωπική μου άποψη πάντα.

3. Επίσκεψη στο Ππάπλικ. Δέχουμαι στοιχήματα πόσους μιτσιούς θα έσιει να παίζουν πλέϊστέϊσιον. Γίνεται πανικός στο βιβιοπωλείο της χώρας που δεν διαβάζει.

4. Καφές : Μέρος Α: Συζήτηση αν θα πιούμεν καφέ στο Στάρμπακς ή στο Γκλόριας. Εγώ θέλω Σταρμπακς παρά Γκλόρια, διότι το Γκλόρια άνοιξεν τζιαι στα κατεχόμενα. Κκαφέ που δεν σέβεται την κυβέρνησήν μου δεν το σέβουμαι ούτε εγώ.

5. Καφές: Μέρος : Συζητούνται πολλά τζιαι διάφορα. Μερικά θέματα που είναι διαχρονικά είναι:
    α) Πόσα φκάλλει ο Σιακόλας, πόσα του έκατσεν το Μόλ τζιαι αν θα συνεχίζει να έρκεται έτσι ο κόσμος ή αν θα παττίσει.
    β) Προεδρικές. Ούλλοι εβαρεθήκαν με γιατί είμαι του ΚΑσουλίδη τζιαι γενικά ελάχιστοι έχουν την βλάνγκαν τζιαι την όρεξη να συζητούν μαζί μου για το θέμαν.
    γ) Σεξ/Σχέσεις. Τα προβλήματα τζίνους που βρίσκουν τζιαι κάμνουν, τζιαι τα κλάματα τζίνους που δεν.
    δ) Αυτοκριτική πόσο θύματα είμαστεν που ήρταμεν Μολ, πως το Μολ εν τζιαι πολλήν μας, αναπολούμεν εμπορικά κέντρα του εξωτερικού κλπ. Ορκιζούμαστεν να μεν ξαναπατήσουμεν Μολ αλλά ξέρουμεν πως θα ξανάρτουμεν.
    ε) Τι θα κάμουμεν τες γιορτές. Κανένας δεν εκανόνισεν τίποτε, κανένας έννεν πρόθυμος να δώσει τα μαλλιοτζιέφαλα του για κλαπ τζιαι ούλλοι ρωτούν αν θα βρεθούμεν σε κανέναν σπίτιν την πρωτοχρονιά.

Έτσι το λοιπόν το Μόλ. Μικρογραφία της κοινωνίας μας. Ζευκαρούθκια, μιτσιοί με μαλλίν όπως τους τσαλαπετεινούς, οικογένειες που κολωσέρνουν τζιαι μιαν κοτζιάκαρην που πίσω τους, νεόπλουτους με πούρους της μιας λίρας, νεαροί επαγγελματίες, κοκετταρισμένες Κυπραίες σε αγέλες, μωρά ξαπόλυτα. Ο καθένας τον χαβά του, έναν μιτσήν ψυχιατρείον τζιαι κανένας, μα κανένας, που κάθεται έξω τζιαι πίνει τον καφέ του δεν γυρίζει να δεί την σημαία πας τον Πενταδάκτυλον. Εν τζιαι το μοκκα φραπουτσίνο καλό, να δούμεν πόψε ίνταλως θα γαμήσουμεν, τζι ως πάρατζει.

Advertisements

Responses

 1. Υποψιάζουμαι οτι τζίνη μέστο Μίκρα εν 24/7 τζιαμε

 2. True, true…

 3. ulla ta lefta i teleftea paragrafos….

 4. ma to gloria anoikse sta katexomena??!!!
  ate perimenw pws k pws twra na paw k egw sto mall!!:p

 5. Andistekomai s8enara.

  (Vasika ospou na mou poun na pame).

 6. Τελικά εν αφήνεις τίποτε πίσω όπου γάμος τζιαι χαρά μέσα με δείς να ανοίξει κανά περίπτερο πάεις βουρητός τάχα μου τράβα με τσιας κλαίω μαζί με τους χωρκάτες τζιαι το λαδωμένο μαλλί μαζί με τα μωρά χόμο σάπιενς
  μαζί με τες κοτζιακαρούες .Μπράβο μπράβο επροσγειώθηκες καλά μετά τις Αγγλίες. Για τη καινούργια δουλειά τι γίνετε?
  Υ.Γ.
  Εσένα οι γονιοί σου ήταν μιτσιοί οξά μιάλοι που σε εκάμαν? χα χα χα

 7. Free advertising που μέσα στα blogs. Για τους επιχειρηματίες εν win-win. Εν διούν λίρα ενώ ταυτόχρονα βάλλουν το όνομα της φίρμας τους μέσα στη κκελλέ των αναγνωστών. Που στόμα που στόμα, «άτε πάμε να δούμε το παναύρι που γράφει το blog» , «πάμε τζιαι μεις να εβρουμε τουρκοκύπριους» κάποιοι, μπορεί ένας, μπορεί 2 μπορεί 3 εννά βρεθούν στον έναν τζιαι στον άλλο τόπο, εννά αγοράσουν ένα καφέ, ένα σώβρακο, οτιδήποτε. Ακόμα τζιαι τούτοι οι 2 εν 200% return για τον επιχειρηματία.

  Πολλά έξυπνο σχέδιο, αλλά θέλει τζιαι κάποιον να το κάμει πράξη ενεν; Τα τελευταία 2 άρθρα σου θυμίζουν μου τζείνα τα «άρθρα» στις κυπριακές εφημερίδες που εν πληρωμένες διαφημίσεις του ενός τζιαι του άλλου επιχειρηματία τζιαι που αν εφκαίναν σε εφημερίδες του εξωτερικού ήταν να τους πάρουν δικαστήριο την ίδια μέρα.

  Μπορείς να γράψεις σελίδες ολόκληρες για την Κυπριακή κοινωνία που ένα περίπατο μέσα στη Μακαρίου χωρίς να γράψεις ούτε για τον Μαλούππα ούτε για το Σιακόλα.Χωρίς να τους προβάλεις.Γιατί εν εσιει καλύττερο πράμα που την προβολή.

  Το τελευταίο σχόλιο για τον Πενταδάκτυλο εν τόσο τετριμμένο που θυμίζει μου ομιλία υποψήφιου προέδρου (του Κασουλίδη ίσως;). Ενεν το πρόβλημα που εν θωρούν την σημαία για το Μαλλ, το πρόβλημα εν ότι μες το ναρκωτικό του καταναλωτισμού εν θωρούν την ακρίφκεια, την ανικανότητα τζιαι την διαφθορά. Δώκε προσφορές, δώκε 2 σε 1, δώκε ότι πιάσεις με 10 λίρες τζιαι ο κόσμος ξιάννει τζιαι τα σκάνδαλα με τις πολεοδομικές άδειες, τζιαι ούλλα τα άλλα. Public τζιαι Playstation τζιαι ώχχου μάνα μου.

 8. Λευκωσία : H πόλη του φωτός…

 9. Τώρα να πω Χρόνια Πολλά ή έν πάει με το όλο mood; Εγώ πάντως να πω την μαύρη μου αλήθκεια κάθε 2 βδομάδες είμαι τζιαμέ. Είμαι άνθρωπος που βαρκούμε πάρα πολλά να περπατώ την Μακαρίου και να θωρώ βιτρίνες για να αποφασίσω που θα μπω και μετά να διανύσω ακόμη μισό χιλιόμετρο για να κάτσω κάπου για καφε. Και ναι το ξέρω έσιει τζαι η Μακαρίου πολλούς τόπους για καφέ αλλά εγώ πλέον είμαι εμπορικοποιημένη και μόνο σε αλυσίδες πάω ή κάπου που έχουν και παιχνίδια!

  Ετσί πάω στο μολ πιάνω καμία φανέλα. Μόνο που ένα κατάστημα τη φορά γιατί βαρκούμαι τα πολλά πολλά και το βγάλε – φόρησε ρούχα, κάμνει μου, έν μου κάμνει, ου έσσισσα τοοοοο!!!!

  Και μετά κάθομαι για καφέ.

 10. Εγώ να πω κάτι άσχετο;
  Παρακολουθώ καιρό το blog αλλά το είχα σνομπάρει γιατί με ξένισε η διάλεκτος αν και κύπριος! 🙂 Ομολογώ πως τελικά μου αρέσει!

  Θέλει όμως προσοχή στη γραφή! Γιατί ξέρω πόσο στηρίζεις τη διάλεκτο … και μόνο γι’αυτό το λόγο κάνω την παρατήρηση:)

  Στο κείμενο…
  Σαν να διαβάζω ένα παγιδευμένο άνθρωπο μέσα σ’ αυτή τη μικρογραφία. Δεν ξέρω, αλλά σαν να είδα ένα κύπριο που πάει mall, σχολιάζει τους υπόλοιπους (αυτό είναι υγιές) αλλά γίνεται μέρος της μικρογραφίας. Κι αυτό είναι πρόβλημα σχεδόν όλων μας. Και γω αν πήγαινα τα ίδια θα σχολίαζα. Αλλά δυστυχώς μένουμε όλοι μέχρι εκεί…. Στα πιο ουσιαστικά απλά κωλώνουμε… 😦

  Σόρρυ, στο ψιλογάμησα είναι και χιουμοριστικό το κείμενο… αλλά μπορούμε να λέμε και καμιά αλήθεια που και που 🙂

  Χρόνια Πολλά!!!!!

 11. Χρόνια πολλά Φιρφιρή τζαι το νέον έτος να σου φέρει θκυό δουλειές, μιαν Πομηλορούν, τζαι μιάν λιμουζίναν για δώρον (που ξέρεις μπορεί να κάτσουν του γέρου σου οι μετοχές). Τζιαι 3 οκκάες έμνπευσην να σου φέρει ο Άης Βασίλης να συνεχίζεις να μας γράφεις. (να γράφεις για μας δηλαδή όχι να γράφεις εμάς).

 12. Xronia Polla.

  Egw pote den eixa provlima me to parking tou mall.
  prepei na ksereis ti ora na paeis.. kai epeidi emena en konta sto spiti mou voleukei me afantasta na pieno mall para kato leukosia.

  ton teleuteo kairo den exei kai tosi poli kinisi oso otan anoikse.

 13. Εν νομίζω να πάει κανένας στο Mall ή στο Μαλλούππα επειδή εδιάβασε ένα μπλογκ, ειδικά το συγκεκριμένο που δεν εκθειάζει ακριβώς την κατάσταση… Τζαι ο καλύτερος τρόπος να κρίνεις κάτι είναι να μπεις μέσα στην κατάσταση, χωρίς βέβαια να φκαίννεις εσύ υπεράνω.
  (Διότι δεν είμαστε που άλλον πλανήτη, ειδάλλως θα εγράφαμε για τον πλανήτη μας τζαι όι για το Mall.)
  Τζαι τελικά όσον επιφανειακοί τζι αν είμαστε, μέσα μέσα προβληματίζουν μας ορισμένα πράματα, ώσπου να καταφέρουμε να κάμουμε κάτι να τα αλλάξουμε.
  Με πολλές αγάπες τζι ευχές για καλόν νέον έτος,
  χρόνια μας πολλά!

 14. Πρωτον Χρονια πολλα και καλη πρωτοχρονια. Μετα ξαναλεω οτι εισαι υπεροχος. Και το ξαναλεω γιατι βαρκουμαι να καθουμαι τζιαι να φιλοσοφω τα πραγματα που γραφεις γιατι τα αναλυεις τοσο καλα που δεν χρειαζεται αλλη φιλοσοφια. Γι’ αυτο και το μονο που λεω ειναι οτι απολαμβανω αυτα που γραφεις, οπως τα γραφεις και σου ευχομαι καλες συνεχειες.

 15. Στο Mall πάω συχνά (γιατί εν κοντά στο σπίτι μου, βρίσκω εύκολα ππαρκιν τζιαι γιατί την Μακαρίου βαρκούμαι την) αλλά τον πανικόν που είδα νύχταν Παρασκευής με τους teens να περιφέρουνται όπως τες άδικες κατάρες γιατί τους εξαπολύσαν οι γονιοί τους τζιαμε για να ησυχάσουν για λλίες ώρες εν το είδα ούτε όταν ανοιξε…

 16. Ρε πελλέ το άρθρο σου κυκλοφορεί σαν forward τζιαι διούν τα εύσημα του Μικελλίδη!
  Έκαμα ότι επέρναν που το σίερι μου με τα reply να τους παραπέμψω δαμέ.
  Τηλεφώνα του δικαιόρου σου τζιαι κλείσε σπίθκια 😀

 17. epira kai go to email pou leei en o mikellidis unplugged pou ta grafei. prepei nan vlakas na pistepsei kapoios tounto prama kat arxas. meta an imoun sti thesi sou tha ethimona alla ti na kana meta?

 18. a nai irta kai egw tora dame na tou to pw gia to email me ton mikellide taxa.

 19. […] Συλλογή Κυπριακών Εμπειριών Β […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: