Αναρτήθηκε από: firfiris | Οκτώβριος 15, 2007

Λεμεσός: et tu, Brute?

Ανακάλυψα την μιαλλύτερην απάτην στα χρονικά της Κύπρου. Δυστυχώς, δεν έσιει να κάμει με τον Λιλλήκαν τζιαι τον Τάσσον (που γενικά αρέσκει μου τζιαι εν έφκολον να τους φταίω) αλλά με τις παραπλανητικές καμπάνιες του ΚΟΤ τζιαι του Δήμου Λεμεσού.

Μάλιστα κυρίες και κύριοι, η μιαλλύτερη απάτη είναι ο ισχυρισμός πως η Λεμεσός είναι η πόλη της διασκέδασης. BULLSHIT! Τζιαι εξηγούμαι τζιαι επιχειρηματολογώ.
Το καρναβάλιν Λεμεσού, ο ζωολογικός κήπος, η γιορτή του Κρασιού τζιαι γενικά ο ισχυρισμός πως η Λεμεσιανοί εν γλεντζέδες τζιαι ξέρω γιώ κουβέντες εν πράματα που πιππιλλούν οι Δήμοι τζιαι ο ΚΟΤ για να μας κάμουν να πιστέψουμεν που τα καλά πως σαν την Λεμεσόν έν έσιει. Δεν κατηγορώ τα πλάσματα, ο καθένας προσπαθήσει να πουλήσει το προϊόν του τζιαι να χουμίσει την πόλη του. Δεν είμαι Λεμεσιανός ως γνωρίζετε αλλά ούτε στραβός τζι αλλήθωρος.
ΝΑ διαφημίσουν τις παραλίες της Λεμεσού, νάκκον δύσκολον. Εκτός που τον Άϊ Γιάννη ποτζί στο Πισσούρι εμείναν καθαρές παραλίες; Με τον Προταρά τζια την Αγιάναπα δεν συγκρίνεται. Άρα πάμεν πάρακατω.
Να διαφημίσουν την αρχιτεκτονική της Λεμεσού, πάλαι πράμαν δύσκολον. Να χαρείτε μεν μου πείτε για τους μαχαλλάδες τζιαι 3-4 αρχοντικά που εμείναν. Αν θέλετε αρχιτεκτονική ή γραφικά κκαφέ τζιαι μπαράκια στην στην Κύπρο θα πάτε Λευκωσία, Αμμόχωστο, για Τζερύνια για στα χωρκά. Τα άλλα ούλλα εν πελλάρες.
Άρα οι Λεμεσιανοί είδαν πως αφού δεν μπορούν να συναγωνιστούν με την θάλασσαν τους (btw, εν ι ιδέα μου όξα εγέμωσεν η Αγιάναπα λεμεσιανούς;) τζιαι τα φυσικά τους κάλλη, θα κάμουν φεστιβάλ τζιαι θα διασκεδάζουν. Προς στιγμής το εκαταφέραν τζιαι προς στιγμής τους επιστέψαμε.

Επέρασα υπέροχες στιγμές στο καρναβάλιν της Λεμεσού ντυμένος Ζορρό για σπάϊτερ μαν για κκαουμπόϋς που ήμουν μωρό, έσυρα εκατομμύρια φυστούτζια του ελέφαντα πριν να ψοφήσει που το κάχριν του που τον είχαν μέσα σε έτσι κλουβούιν, τζιαι που ήμουν στρατιώτης τζιαι ενεκατώθηκα με μιαν λεμεσιανή έφκαινα έξω τζιαι επέρνουν ωραία.
Γενικά έβρισκα τους λεμεσιανούς τσάς πιό προσγειωμένους που τους Λευκωσιάτες αν τζιαι το ντύσιμο τον αντρών ώρες ώρες (ζώνες με ΈΤΣΙ σίδερον, παπούτσιν μουττερόν, μαλλίν λιγδαρισμένον τζιαι φανελλούδαν ταλαντοτήν με ταττού πάνθηραν τζιαι βούκκαν αξύριστην) εσήκωννεν βελτίωση. Tee-Pee τζιαι Kingston πριν να χαλάσει η πρώτη τζιαι να κλείσει η δεύτερη, ήταν λόγοι να σηκωθώ ούλλη νύχτα να πάω εκτός Λευκωσίας. Τζιαι φτάνουμεν στο σήμεραααα…

Προψές ήμουν Σέστο με παρέα. Μπαίνουμε μέσα, ωραία πόρτα να μεν μπαίνουν μέσα άσχετοι τζιαι γύφτοι (καθένας τον τόπο του τζιαι μεν μου αρκέψετε! Άλλωσπως ντύνεσαι για πουτανομπυραρία τζιαι άλλωσπως για το έξω) τζιαι ευγενικό προσωπικό. Ο διάφανος ασπρόμαυρος γρανίτης, το προσεγμένο μαύρο γουόλπέϊπερ τζιαι το ενδιαφέρον φωτιστικό πλαισίοναν τέλεια τις 3 κοπέλλες του καπαρέ που εχορέφκαν για δκυό γέρους. Πραγματικά αηδία τζιαι η κοπέλλες ήταν ικανές να χορεύκουν τζιαι τα στρουμφάκια άμαν λάχει.
Γενικά ο χόρος τέλειος τζιαι η απλίφτινγκ ντάνς μουσική ότι έπρεπε. Σιγά σιγά άρχισε να γεμώνει ο χόρος. Ο κόσμος ούλλος καλοντυμένος. Οι κοπέλλες κούκλες ενώ ίσιεν μιαν που την έπιασεν το μάτιν μου με κάτι πόδκια (εδώ συναγλύφουμαι στην ανάμνηση) τζιαι εσκέφτουμουν να την πιάσω κουβέντα και με τις αγνότερες προθέσεις αλλά δεν…Τί να της πώ δηλαδή, δεσποινίς θα ήθελα να δω τα πόδκια σας πίσω που τα φκιά σας; Έν πάει… Οπόταν ερούφουν την βοτκούα μου τζιαι επέρναν η ώρα.
Οι Κυπραίεες εν ούλλες κούκλες σε χαμηλό φωτισμό, τζιαι άμαν ανάφκουν τα φώτα η απογοήτευση δεν είναι μεγάλη. Οι αρσενιτζοί εσάσαμεν αλλά όϊ τόσον, ακόμα είμαστεν τσας πιθίκια.

Τζιαι τότε επρόσεξα έναν πράμα. Δεν ήμουν Λεμεσό, αλλά Λευκωσία. Κανένας, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ (πόθεν κάμνει μπόλντ τζιαι χάϊλάϊτ τωρά;) δεν εχόρευκεν. Οι πάλαι ποτέ Λεμεσιανοί διασκεδαστές ισιώσαν τα μαλλιά τους τζιαι εστέκουνταν τζιαι εβλέπαν ο ένας τον άλλο. Αν έθελα έτσι πράμαν εμείνισκα Πραλίνα που έτρωα τζιαι το προφιτερόλ μου ας πούμε. Είμασταν οι μονοι που εχορεύκαμεν. Οι Λεμεσιανοί εγίναν ζόμπι Λευκωσιατούθκια με σχεδόν το ίδιο ντύσιμο. Κρίμας… Επείεν τζι η Λεμεσός, εσκαρτέψαν τζιαι οι Λεμεσιανοί… Επεριπέζετε τους Λευκωσιάτες τζιαι τωρά ελευκωσιατοποιηθήκετε. Ο μόνος τόπος που μπορούσαμεν να σουστούμεν με παρέαν Κυπραίους τζιαι Ρωσσίδες εσκάρτεψεν πλέον. Η Αγιάναπα εν αηδία τζιαι λετσιό, η Πάφος έν έσιει ένα κλάπ της προκοπής (αλλά για της Παφιτούες έχω να λέω), τζιαι η Λευκωσία έσιει που ούλλα τζιαι εβαρέθηκά τα.

Επερίμενα που τους Λεμεσιανούς να διαφυλάξουν την εθνική τους ταυτότητα ως γλεντζέδες τζιαι να μας κκεφώνουν τους υπόλοιπους. Δυστυχώς ήρταν στο Μόλλ τζιαι εγίναν έναν από τα ίδια. Κρίμας τους. Κι εσείς τέκνα Βρούτοι; Δεν θέλω να ξανακούσω για την πόλη.

Advertisements

Responses

 1. Pou phgan oi palioi kaloi kairoi pou oi antres epairnan pisw to malli me thn vortakomillan oeo? einai ta shmeia twn kairwn Firfirh, there is no way back. ektos k an anoi3oume emeis ena or8adiko, san ton palio kalo kairo! idea pou me en8ousiazei idiaitera!!;) oso gia ta clubs ths lemesou se kanena den ediapistwsa kamia diafora apo ta ek leukwsias ormwmena sfinakia, dot klp klp.

 2. Εγώ έσιει τζαιρόν που τους τα λαλώ ότι εξενέρωσεν τζαι η Λεμεσός τζαι εν με ακούσιν…
  Όπως είπες τζαι εσύ εσηκώσαμεν τα συστήματα της ΞενεροΛευκωσίας τζαι πάμεν…
  Ντροπή,αίσχος,όνειδος…
  Ξυπνάτε Λεμεσιανοί!

 3. ρε παράγκα, αφού σπάνια φκαίνεις στην Λεμεσό 😉
  σοβαρά τωρά,έσσιει καιρό έχασε το όνομα της στην διασκέδαση. Τώρα που είμαι στην Πάτρα, βλέπω πόσο ανυπόθετο είναι το καρναβάλι της Λεμεσού και γενικά πλέον εν έσσιει κάτι το διαφορετικό να σου προσφέρει. Όπου τζαι να πάεις εν πολλά ξενέρα.
  Αλλά να πάεις Basement ή μπουζούκια στις Ρωγμές. Τζαμέ κάτι γίνετε 🙂

 4. pou ksereis an tzinoi oulloi sto sesto en itan leukosiates?

 5. ishen lefkosiates, alla oi parapano itan lemesianoi. erotisa mes tin parea mas jie ediaveveosan me.

 6. egw estamatisa na fkeno ekso and i am very happy about it.

 7. Opios sas gamaei einai lemesianos…
  Evxaristo ton theo pou me kane Lemesiano na gamao lefkosiatiko mouni…Re axaparoi thelete 40 lepta na pate thalassa pou na pa na stathite…pianete to aftokinito sas na pate peripato stin makariou sas…axaparoi…Doste mas piso tin karpasia kai parte olokliri tin lefkosia…

  LEMESOS I POLI POU DEN KOIMATE POTE!!!

 8. File m exis kapoio dikeo.. alla oso gia to sensto.. kai emis eimaste tsimesa sxedon ka8e savvatokiriako.. kai panta i diaskedasi arxizei meta tis 3 (i wra p gemwnei tsiolas) , twra esi an 8elis 3esalwmata kai trapezia na girnoun dwse ton giro s apo tis rwgmes, notes, lira klp ..

  min 3exnas oti eimaste stin kipro…

 9. Στη Λεμεσό έχει διασκέδαση σε λάιβ, στην Basement τζαι στα μπουζούκια. Κανονική διασκέδαση, όι Λευκωσιάτικη. Τζαι στα καρναβάλλια στον χορό που κάμνει ο Δήμος στην πλατεία (μετά την παρέλαση των κανταδόρων) τζαι στο κάστρο. Πούποτε αλλού όμως. Α. Τζαι εχτός που το καλοκαίρι και τα καρναβάλια, μιλούμε για νέκρα.

  Φιρφιρή δεν είσιεν πιο χλεχλέδικον τόπον να πάεις. Απ’έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα. Σέστο ίσον λιάξ.

 10. «Απ’έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα.»

  Χεχε…Ωραία η Ψυχια 😛

 11. pistefkw molis piasw playstation3 jie lcd tileorasi tha lithoun ola ta provlimata gia nyhterines exodous.

 12. Καλάν, τζαι συ επίες στον πιό δήθεν τόπο της Λεμεσού για να κάμεις δειγματοληπτικόν έλεγχο για ολόκληρη την πόλη;

  Ευγενικό προσωπικό; Μα ποιοί ρε; Τα τσιράκια του υποκόσμου με το artificially enhanced ego και τα προβλήματα συμπεριφοράς; Είχες κρεμασμένη καμιά credit card gold στο πέτο σου;

 13. re firfiri simfwnw apolita 10000000000% mazi su!!!
  fetos ton dekapenatvgousto ekatalava poso 3enerwtoi en oi lemesianoi!!!!!

  eprisan mas ta toso tziero gia ta clubs tous, poso telia eni, poso kali en i diaskedasi, tze en eshete ipothesi i lefkwsiates, tze en 3erete na diaskedazete… ktl ktl ktl…

  MALAKIES!!! erwtisame potzi poda kati filous mas lalun mas en kala opu tze na pate…

  telika epiame breeze.. itan pitta alla eleos!!! opos laleis tze esi DEN ETARASSE KANENAS MA KANENAS!!! mono emeis oi 3 lefkwsiates pu epiame. teleios topos tziame alla xaramizete… epesan ta po3ama8kia se tzinus pu en exun dontia…

  pu tzini tin mera den e3anakusa simvouli gia diaskedasi pu lemesianous!!!!

 14. Η αιώνια αντιπαράθεση μεταξύ της Λεμεσού με την Λευκωσία, της Αθήνας με την Θεσαλλονίκη, του Παρισσιού με την Λυόν, της Μαδρίτης με την Βαρκελώνη, της Ρώμης με το Μιλάνο. Εγώ σαν κοτσιίνοχωρκάτης, παρόλον που θεωρώ τους Λεμεσιανούς πιό κκιλίντζιρους, άρα πιό κοντινούς μου, εν τούτοις εν εις την Λευκωσίαν που βρίσκω παραπάνω ομορκιές.

  Απορία: βρέ Κινγκ οι Λεμεσιανές δεν έχουν μουνί τζαι πάεις Λευκωσίαν για να γαμίσεις; Όσον δε για τες αποστάσεις φαίνεται ότι δεν ξέρεις να μετράς καλά. Λευκωσία – αγιάνναπα εν 45 λεπτά. Λεμεσός – Παραλίμνι 1 ώρα τζαι τέταρτον. Εκτός που αν λούννεσαι μες τα απόβλητα του ΧατζιηΠαύλου.

 15. Η Λευκωσία εν πιο ωραία άρεσκε μου πάντα η Λεμεσός εν μου άρεσε ποττέ παρόλο που εκεί πάω αναγκαστικά όταν πάω Κύπρο ,η επιλογή μου εν έχει να κάμει με τον τρόπο διασκέδασης ,η Λευκωσία .είναι σαν μια Κυρία με κάπα κεφαλαίο η Λεμεσός είναι σαν τσαμπερδονοκολοσφυρίχτρα ,διαλέγεις και παίρνεις, γούστα είναι αυτά.

 16. Anonymous : i8eles diaskedasi kai epies breeze re pelle ??

  e afou en 3erete p na pate…

 17. Rock, άμα εμείς οι ίδιοι οι Λεμεσιανοί λαλούμεν τους να πάσιν Breeze, Sesto και έτσι μαλακίες, ε ήμαστεν άξιοι της μοίρας μας 😛
  μόνο καμιά Basement εσσιει διασκέδαση τζαι τζαμέ μόνο παρασκευές, σάββατα και events. κατά τα άλλα, ήμαστεν ΜΙΕΝ 😛
  Υ.Γ. δεν σημαίνει πως αλλού εν πολλά καλλίττερα τα πράματα. Η διασκέδαση στην Κύπρο είναι σε γενικές γραμμές, χάλια πλέον.

 18. Άρα στο τέλος πελλόΖολε παραδέχεσαι πως καλά κάμνω τζαι φκένω σπάνια στην Λεμέσο.Πόψε κοπιάστε ούλλοι Σαλόνικα,μούχτι μπουκάλα στις Μούσες… 😛
  Αυτά είναι!!!

 19. τζαι εσύ εν πάεις πίσω. Μόνο τζαμέ ξέρεις να μας πέρνεις. ελείψαν οι τόποι στην Σαλόνικα γμτ; 😛

 20. Εμ…Όι… 😛
  Απλά εν το νο1 λόγω της μούχτιν μπουκάλας… 😛
  Χεχε

 21. Firfiri na sou girizei exw idi xbox360 me 1000000 kalitera paixnidkia pou to ps3 🙂 plaka kamnw kala na pernas me ti konsola sou,ososn gia ti lemeso mallon enen gia esena…

 22. Kopelia iposxomai sas os mastros tis paragkas,otan epistrepsw pisw kipro na alla3w tin diaskedasi stin lemeso k pagkipria…Xoxoxo… 😛
  An me fkalete proedro stin poreia tha me diefkolinete 😛 Thekkiou

 23. φιρφιρή, θα διαφωνήσω με το σχόλιο σου για την αρχιτεκτονική, τα αρχοντικά και τα καφέ της Λεμεσού. Η Λεμεσός έχει πολύ περισσότερα αρχοντικά από την Λευκωσία- και μαλιστα σε καλή κατάσταση και με κάτι τρομερές λεπτομέρειες- διότι υπήρχε χρήμα ως έμποροι που ήταν. Πραγματικά αξίζει τον κόπο την επόμενη φορά που θα είσαι στο κέντρο Λ/σου να παεις περίπατο και να βλέπεις μόνο πάνω. Επίσης, ο αριθμός των καλαίσθητων καφέ και μπαρς – οχι τρώγλες, πλαστικούρες, πράσινα- κόκκινα φώτα κλπ – στο κέντρο της Λεμεσού είναι σίγουρα μεγαλύτερος από αυτό της Λ/σιας. είμαι και λευκωσιάτισσα….gnapp

 24. re Aceras Anthropophorum…akou na s po stin poli mas oi ginekes en katharoemes alla en pio orea na pieneis stin poustopoli kai na tous kamneis keratades…kai ena tragoudi afieromeno se oles tis kopelles tis lefkosias…Pare telefono ton kerata kalitera tora para meta….

  Lemesos i poli pou den koimate pote!!!

 25. @king empoy tes pompes pou en jimaste oxa pou ton pollin ton kafe?

 26. Για τη Λεμεσό τζιαι τους Λεμεσιανούς μπορείς κάποιος να πει πολλά πράματα. Πάντως καλύττερο σταθμό που το κανάλι 6 εγώ εν ήβρα στη Κύπρο

 27. re firfiri …eisai ena MIEN piene katse sto monto s kai pie ton kafe s..kai pareta mas…alla mia ipethimisi prin na paeis vale kai poukamiso kai men kamneis poli fasaria mporei na enoxliseis tous dipla s…ante gia i lemesos se gama!!!

  George the KING

 28. Να ζήσει η Λεμεσός! Οι Λεμεσιανοί έχουν κάτι που εντο έχουν οι άλλοι. Γράφουν σας :)))))))))

  Αρέσκει μου που μας κουρτίζεις ρε Φιρφιρή. Α.. όσο για το Σέστο … σhέστο

 29. Great!!!!!!

 30. Re sesto to the bone tziai men akoute portous… Its the place to be opws tziai na to kamoume
  klanete oti en 8elete na piennete alla oulloi pate

  Anw meta tes 3 eshi panairi polli sto sesto… afoy o kosmos paei kata tes 1-2

  Mono sesto, -2 tziai llio breeze eida kosmo na xorefkei fetos…

 31. πολλά διασκεδαστική η συζήτησή σας! keep talking! γιατί μόνο λόγια είμαστε – από χορό και διασκέδαση, μηδέν – ξενέρα, λεμεσός λευκωσία πάφος… μία κατάσταση δήθεν όπου και να πας…

 32. Den 3eneronoume pote opou kai na vriskomaste se opia poli kai na eimaste …eimaste idikoi na klioume spitia parathira stomata kai oti allo epithimite…oso gia ta club sas…epiame sfinakia proxtes …apou na arxiso kai pou na telioso apo ton dj pou en eixe ipothesi apo ton kosmo ton 3eneroton en pollla kai varkoume na sizito…

  Re axaparoi ena paenepistimio mas lipi mes tin poli mas kai gipedo na mpoun mesa oi trelloi…kai meta ena goraso mian tapella close kai doko se kathe poli pou mian…ante gia …

 33. to mono siouro me touto to post o firfiris ekame akoma pio gnwsto to blog tou…

 34. Oi lefkosiates pou paizoun jazz erkountai lemeso sto jazzy B yia na paixoun live.

 35. geia sas..kamneis megalo la8os alla oi lemesianoi 3erun akoma na diaskedazun me tn 4ixi tus. g na iparxei i fimi oti emeis stn lemeso 3erume na diaskedazume enen tixeo.. g paradeigma tn paraskevi imun NOTES k eperasame telia..o kosmos itan sinexeia stn pista… k p tin stigmi p kamneis tn kopo na erteis p lefkosia-lemeso g diaskedasi(k apoti fantazome en arketes oi fores p irtes) ara ayto kati simenei,,,

 36. re den exei kanenas sas ypothesi. ti lemesianos ti leykosiatis ti pafitis ti kokinoxoriatis oloi idioi eimaste idia koyltoyra idio skatogaloyxeyma to komaton kai ton mappon kai gia na sas to apodixo ayto fenetai ama brethoyme ektos kyproy se mia xeni xora symperiferomaste OLOI to idio.skatoglosoi oylla ftemas oyloi en blakes ektos emeis poly to coplex mas reeee paradextiteto oyloi.

 37. kai kati allo poloi leykosiates poloi lemesianoi pafites kokinoxoriates kai alloi pethanan gia ti kypro to 55-59 to 63 to 74 XYPNATE O EXTROS EINAI O TOYRKOS OXI POLEMOS TON POLEON PIO SKATO CLAP EN KALYTERON.PISO POU TO CLAP EXEI ENA POY MAS TA PIANEI REEEE


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: