Αναρτήθηκε από: firfiris | Σεπτεμβρίου 5, 2007

Κυπραίες τζιαι μέϊκ άπ

Πρόταση Νόμου προς την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Περί Δημοσίας Αιδούς, Μουσιού τζιαι Τσίππας Νόμος.

Κύριοι βουλευταί,

σας καλώ όλους, ανεξαρτήτου φύλου και κομματικού προσανατολισμού, να ψηφίσετε τον «Περί Γεναικών και Ττεκκάλεμιτ(Αμμοβολής) Νόμο» που καταθέτω σήμερα. Ως γνωστόν, ως λαός, κυβέρνηση και κοινωνία έχουμε ακόμη να διανήσουμε πολλά βήματα μέχρι να επιτεύξουμε πλήρη ισότητα των φύλων στην Κύπρο. Οι πλείστες διακρίσεις γίνονται εις βάρος των γυναικών, όμως σε ελάχιστες περιπτώσεις οι διακρίσεις γίνονται εις βάρος των ανδρών, και μία τέτοιαν διάκριση επιδιώκει να απαλείψει ο προτεινόμενος νόμος. Άλλωστε το ΚΙ.Χ, το κόμμαν με το οποίον εκλέχτηκα, μπήκε στη Βουλή με σύνθημά του «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ Η  ΚΥΠΡΑΙΑ»

Οι άντρες, κύριοι συνάδελφοι, είναι αναγκασμένοι κατά τις βραδινές τους εξόδους να βλέπουν τις συμπατριώτισσές μας με μέϊκ άπ ενώ οι ίδιοι δεν χρησιμοποιούν. Ενώ λοιπόν οι Κύπριες μπόρουν να περιεργαστούν τους άρρενες συμπατριώτες τους απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια ή παραπλανήσεις, το ίδιο δεν μπορεί να λεχθεί και για τους Κύπριους. Οι γυναίκες μπορούν να καλύπτουν τις ατέλειές τους με το μέϊκ άπ, και ας το παραδεχθούμεν, ορισμένες είναι στοισειά του λάκκου τζιαι τερατσούνες, ενώ οι κακάσχημοι άντρες δεν μπορούν να κρυφτούν πουθενά. Χαριτολογώντας, θα έλεγα πως οι γυναίκες βλέπουν τί παίρνουν ενώ οι άντρες πολλές φορές πέφτουν θύματα εξαπάτησης από το περιτίλυγμα (kinder surprise). Σε μια τέλεια και ιδανική κοινωνία, ένα δεύτερο ραντεβού, θα επέτρεπε στον άντρα να δει μια γυναίκα στο φως της ημέρας (με λιγότερο μέϊκ απ), αλλά πολλές φορές η επόμενη μέρα με τα δύο άτομα ξεκινά το πρωί οπόταν και οι δύσμοιροι άρρενες συμπατριώτες μας μεταφέρονται είται σε εκκλησίες για εξορκισμό είται στις πρώτες βοήθειες με εγκεφαλικό επεισόδιο. Εξού και το ρητό «Άλλην μας εδείξαν τζι άλλην μας εμπήξαν!»

Σας υπενθυμίζω τις πρόνοιες για τις οποίες προβλέπει το κατατεθέν νομοσχέδιο:

1) Εγκατάσταση μάνικας πυροσβεστικής (πεπιεσμένου νερού) κοντά στις εξόδους όλων των νυνχτερινών κέντρων διασκέδασης ώστε οι άντρες να πιτιλλούν νερό να καθαρίσει η μουτσούνα της γυναίκας που παίρνουν σπίτι.

2) Εγκατάσταση συστήματος ττεκκάλεμιτ (αμμοβολής) στα μεγάλα κλάμπ της πρωτεύουσας για καθαρισμό επίμονων μέϊκ απ και δωρεάν παροχή μωρομαντίλων.

3) Αύξηση δασμών στα προϊόντα βαφής, και έκδοση πίστωσης ποσότητας μέϊκ απ που δικαιούνται να αγοράζουν οι Κύπριες ανά έτος.

4) Αυξημένο φωτισμό στις εξόδους των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Στην περίπτωση που οι κύριοι συνάδελφοι επιλέξουν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για «Περί Γεναικών και Ττεκκάλεμιτ(Αμμοβολής) Νόμος» τους παρακαλώ όπως ψηφίσουν το δεύτερο νομοσχέδιο μου για μείωση των δασμών στην εισαγωγή αλκοολούχων ποτών.

Φιρφιρής Φιρφιρίδης

Βουλευτής ΚΙ.Χ (Κίνηση για Χαϊρι)

Advertisements

Responses

 1. Κύριε Φιρφιρίδη,

  λόγω του ότι αυτό που ζητάτε είναι αδύνατο να γίνει εξαιτίας της πολυπλοκότητας του, έχω να αντιπροτείνω την εξής ανώδυνη λύση που πιστεύω πως θα φέρει την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα:

  Οι άντρες να φοράνε μέικ απ. As simple as that. And then everybody is miserable 🙂

  Με εκτίμηση,
  Ψυχία Ψυχίδου

  Βουλευτής Εν.Βα.Δο (Ενωση Βαμμένης Δόξας)

 2. Αγαπητέ firfiri firfiridi νομίζω πως μας ανοίγεται πεδίον αγώνος λαμπρόν. Μπορούμε να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα σας με το καίριο αίτημα ΅Make (me) up before you go go!”. (Μπορώ να αναλάβω το επικοινωνιακό τμήμα του κινήματος). Αρκεί να λύσετε 2 βασικά ζητήματα:
  Ζήτημα 1ον: Τι ποσότητα μέικ απ είναι επιτρεπτή ανά τετραγωνικό στις μουτσούνες των γυναικών;
  (για να ασκούμεθα στα μαθηματικά της δ΄ δημοτικού)
  Ζήτημα 2ον: Αν γίνει αύξηση δασμών στα προϊόντα βαφής ποια μέτρα θα λάβετε για να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη του γυναικείου πληθυσμού (η οποία θα έχει επιπτώσεις και στην εν γένει σεξουαλική ζωή του αντρικού πληθυσμού);
  (για να ασκούμεθα στα πιο βαριά υπαρξιακά ερωτήματα και τις συνέπειες)

 3. »στοισειά του λάκκου τζιαι τερατσούνες»;;;;
  Ωραία έκφραση!!Το πιο ωραίο είναι βέβαια που για τους άντρες χρησιμοποιείς το »κακάσχημοι»…
  Είσαι σεξιστής ή μου φαίνεται;;;
  🙂
  Τώρα μου ‘ρθε στο μυαλό και μια ατάκα του Προυστ:»οι όμορφες γυναίκες είναι για τους άντρες χωρίς φαντασία».

 4. @svoura…

  oi kakashimoi antres tha mporousan episeis na haraktiristoun «anostoplastoi», «pithikoeidi», «vazivouzoukoi» (gia na danisto tin lexi apo ton kapetanio haddock tou Herge), «anthropoi twn imalaion», «stravomoutsounoi», klp klp..
  eee, an den valo tziai llia biases mes ta arthra den tha egrafete comments, ennen? 😛

 5. Ο Φιρφιρής σεξιστής; Μάλλον δεν διάβασες το Αποσπάσματα από Λονδίνο – Ραντεβού στο Waterloo.

  Παρακαλούνται όλες τις post-φεμινίστριες σχολιάστριες του Φιρφιρή να μην βγάζουν γρήγορα συμπεράσματα για τον άτομό του βασιζόμενες απο τα ποστ του στην κατηγορία «Χιούμορ».

 6. Ενίσταμαι κ. Φιρφιρίδη!!!

  Η πρόταση νόμου που παρουσιάσατε πόρρω απέχει από το να αγγίξει τα πραγματικά αίτια του προβλήματος.

  Και εξηγώ:

  Ουδέν αποτέλεσμα θα έχει ο περιορισμός στο σουβάτισμαν (make-up) εαν πρώτα δεν επιβληθεί περιορισμός εις την κατανάλωση αλκοολούχων γκαζόζων. Ουκ ολίγες φορές, η κατανάλωση τοιούτων ποτών επέφερε καταστροφικά κτυπήματα εις την -πρωϊνή -ψυχική υγεία του ανδρός… και μάλιστα εν τη πλήρη απουσία κάλυψης-απόκρυψης-παραλλαγής.

  Δια το ΚΙ.ΕΛ.ΒΟ. (Κίνημα Ελεύθερης Βοσκής)

  Το Ηλίθιο Αγρινό

 7. 8elw ena cookie

 8. Χαλόου φιρφιρή δεν είναι μωρομάντιλα, είναι μαντιλάκια ντεμακιγιάζ! Τστστστς έλεος! Ως τζαι το spell check του word ξέρει την λέξη. Κατά τα άλλα έσιει χάζι ο νόμος σου, μόνο που τα εν λόγω πιτήματα χαλούν το μαλλί του κομμωτηρίου και είναι συνεπώς ασύμφορα με τα δικαιώματα της γυναικείας τσέπης. Κάνε τις ανάλογες τροποποιήσεις και είμαι σίγουρη ότι η κυρία Σωτηρούλα Χαραλάμπους και ο κύριος Ανδρέας Μουσκάλλης (πρόεδρος και αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ίσων ευκαιριών ανδρών γυναικών) θα εξετάσουν το αίτημα σου με την δέουσα σοβαρότητα που διέπει ως γνωστόν το φιλολαϊκό κόμμά τους.

 9. para moutsouna anosti, kallitera mallin xanismeno!

 10. to zitima einai kathara oikonomikis fiseos. ena mpoukaloui make up stoixizei 15-20 lires kai paei gia 2-3 mines. ena xtenisma (analogos epipedou class kommotirio) paei apo 5-15 lires kai paei peripou 3-4 meres. ama pitas nera poupano, paei 3-4 ores kai DEN SIMFEREI

 11. Ενώ με ένα εικοσαλιρί (4 pint + 4 shots ή 8 ούζα) … εν αμπλέπεις ίντζα τζιαι … ακόμα τζιαι να σου κάτσει η δρακομούτσουνη εσύ πάλε δεν θα ξορτώσεις τίποτις…

  No woman no cry (άσχετο, ο Μπομπ ήθελε να πει don’t cry)

 12. Εγω που την άλλη πιστέυκω το θέμα πρέπει να αντιμετώπιστεί διαφορετικά δια την πάταξη αυτού του φαινομένου.
  Οι παράνομες άσιημομούτσουνες θα διώκονται ποινικά για εξαπάτηση τζιαι πλαστοποίηση όμορφης φάτσας. Οι μέγιστη ποινή θα αγγίζει τα 2 χρόνια φυλάκιση.
  Αυτό θα γίνεται νοωμένου οτι ο εξαπατημένος υποβάλει καταγγελία με αποδείξεις οτι η κατηγορούμενη ηταν οντως όμορφη την μοιραία νύχτα με την υπέρμετρη χρήση καλ(λ)οπιστικών προιόντων.
  Συνοδευτικά μέτρα στην εξτρατεία της Κι.Χ. θα ένει ειδικές προσφορές για τες απελπιστικά ασιημες στο Φουστάνο καθώς τζιαι δημιουργία group ψυχολογικής υποστίρηξης Ανώνυμων Σεξουαλικά Εξαπατημένων. Καθως τζιαι τουτα τα καππελλούθκια για να ρίξουν φώς στην αλήθεια…

 13. na to patentaroume

 14. Καλά ρε αγοράκια μου καλά, που επήαν οι δυνατότητες υπερήρωα που κάποτε είχατε; X-ray όραση για παράδειγμα, που περνά το στρώμα του foundation και φτάνει ως την ενυδατική; Με τούτα που λαλείτε άρχισα σχεδόν να πιστεύω ότι δεν είσαστε σούπερ άντρακλες με υπεράνθρωπες ικανότητες που όλα τα μπορείτε.

  Υ.Γ. όσο πιο πολλά μια γυναίκα ιδρώνει, τόσο περισσότερο αρχίζουν και «τρέχουν» τα είδη μέικ-απ και αποκαλύπτεται αυτό που κρύβει από κάτω. Προτιμείστε χώρους που οι άνθρωποι στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες και σούζουν τους κώλους τους υστερικά (aka clubs) για τις βραδινές σας εξόδους. Οι φυσικές εκκρίσεις δουλεύουν προς το συμφέρον σας.

 15. Agaphte Firfirh ek merous ths O.Y.F.O (Omospondia Yperaspishs Fusikhs Omorfias) uposthrizw tis apopseis k eishghseis opws k dhpote! You are so right, they are so white! (pou to polu make up, ennoeitai!) 😉

 16. mpa, analogos lanthasmenou tonou, mporei na einai kai so red. min xexnas alloste oti to foundation einai mono i vasi tou souvatismatos

 17. «Άλλην μας εδείξαν τζι άλλην μας εμπήξαν! » ax, skefteite kai tis ginaikes agapite mou pou erxondai pro ekplikseos!!!!
  gi’afto na eiste pio metriopatheis, eseis kai ta ipoloipa dikefala onda, afinondas to ginaikeio plithismo na ftiasidosei opos tou aresei to monadiko tou kefali
  ta filia mou


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: