Αναρτήθηκε από: firfiris | Αύγουστος 7, 2007

Μάνα μου τζιαι χάρινε μου τους

Ο παραπάνω κόσμος βρίσκει τα μωρά χαριτωμένα άμαν ανακαλύπτουν τον περιβάλλον τους. Μπορεί ας πούμε να πιάσουν έναν έντομο τζιαι να το βάλουν μες το ποτσί ώστε να ψοφίσει, ή να παίζουν με τες λάσπες, ή να κάμνουν σπιτόδεντρα. Εγώ πιστεύκω ότι έσιει τζιαι ποιό χαριτωμένο θέαμα: οι γονείς τζιαι οι παππούδες που ανακαλύπτουν την τεχνολογία.

Πάρτε για παράδειγμα τον παπά Φιρφιρή. Που πέρσι τον Αύγουστο που εβάλαμεν ίντερνετ στο σπίτι ούλλη μέρα, αμαν δεν ειν’ στο αμπέλι, εν πουπάνω του. Να τον θωρείς να προσπαθεί να ταράξει το μάους τζιαι να μεν ξορτώνει να κάτσει το κκέρσορ πας το κουμπί τζιαι να θυμώνει. Η μαμά Φιρφιρή μπαίνει στην κάμαρι με καθαρισμένα τζιαι κομμένα φρούτα τζιαι λαλεί του να μεν νευριάζει τζιαι εννά ψηλώσει η πίεση του.

Κάθε λλίον οι μετοχές. Μεν γελαστείτε να έρτετε σπίτι μας πριν τις πέντε που κλείει το χρηματιστήριο. Έδωσεν εντολή ο παπάς μου αν τον γυρέψουν να τους λαλεί η γιαγιά μου «εν ποτζί στην κάμαρη του μωρού (εμένα) τζιαι δουλεύκει πας το κκομπιούτερ.» Ο πάσh χρηματιστής. Τζιαι κανεί ρε Πίτσιλλε! Να τον ακούσει τζιαι κανένας που δεν τον ξέρει να νομίσει πως καταλάβει τί του γίνεται. Είδαμεν τζι επάθαμεν ώσπου να μάθει να βάλλει την κασέττα μες το βίτεο.

Η άλλη περίπτωση εν η μάνα μου τζιαι τα μηνύματα SMS. Προφανώς μετά τον ηλεκτρισμό εν το καλλύττερο πράμα που της εσυνέβηκεν. Βαστά ένα παλιομόπαϊλ Ζίμενς (που τζίνα που η οθόνη 2 γραμμές κείμενο δείχνει) τζιαι νομίζει εν η Μέρυλ Στρήπ μες το The Devil Wears Prada. Τα μηνύματα που πιάννω είναι τα ποιό αλλοπαρμένα, απροσδιόριστα, άσχετα μηνύματα του κόσμου. Αλλά ξέρω πως την ώρα που τα έστειλε εσκέφτετουν με. Μηνύματα που έλαβα ως τωρά.

«ELA FIRFIRI EMATHA NA STELNW MINIMATA!»

«EPIASES TO PROIGOUMENO MINIMA?»

«PWS VALLEIS MIKRA GRAMMATA?»

«EIMASTE SE GAMO STIS DYMES DAKAS TON KYRIAKO!» (το μήνυμα εστάλειν η ώρα 3 τα χαράματα που είχα κάτι έγνοιες για τον γάμο στις Δύμες).

Η τρίτη περίπτωση εν η Στετέ που της επιάσαμεν ασύρματο τηλέφωνο
Κάθεται πόξω τζιαι κάμνει τσέστο για σμιλί τζιαι παίζει το τηλέφωνο. «ΝΑΙ ΑΛΟΟΥ! ΠΟΙΟΣ ΕΝΕΙ;» Εν ώρα μεσηβρινής αργίας σηκώνεται η γειτονιά πάνω που τες φωνές της. Αν την ρωτήσει κανένας πόθθεν εν που μιλά τζιαι ακούεται σιονούι λαλεί τους πως μιλά που το μόπαϊλ.

Το κερασάκι στην τούρτα όμως ήρτεν μετά που εβάλαμεν τηλεόραση Πλάσμα με σαρράουντ ήχο. Το σαλόνι μεταξύ 3 τζιαι 8 είναι κατειλημμένο για θέαση μεταγγλωτισμένων φτηνών τηλενουβέλλων, τζιαι μετά τα νέα βλέπει καλημέρα ζωή τζιαι ότι άλλον έκοψεν ο νους του Φώσκολου. Μιαν φορά εγελάστηκα τζιαι έμπηκα στο σαλόνι τζιαι μέσα σε 30 δευτερόλεπτα άκουσα περίληψη 300 επεισοδίων. «Τζίνος ο κακούργος αγκάστροσεν την Εσμεράλδα τζιαι ο αρφός του, που ήταν χαρτωμένος μαζί της εν την θέλει τωρά, τζιαι ετσακκωθήκαν τα αδέρκια τζιαι ενεκατώθηκεν τζιαι η μάνα τους τζιαι παρτάρει τον κακούργο γιατί εν κοπελλούι της ενώ ο άλλος εν που άλλον γάμο του άντρα της». Ή κάτι τέθκοιο. Τρισχαριτωμένοι τζι οι τρείς τους άμαν κάθουνται φρόνιμοι. Αχ, τζιαι μιαλυνίσκουν τόσο γρήγορα…

Advertisements

Responses

  1. hm..enne mono stin ikogenia sou pou en etsi…apo oti fenetai en oulloi etsi…..pou na katsis na e3igisis intalos na fkalloun foto me to mobile akoma…tziame na dis …

  2. Ρε Φιρφιρή είμαστεν αδέρφκια τζια δεν το ξέρω; Ακριβώς το ίδιον συμβαίνει στην οικογένειάν μου! Ο παπάς μου πάνω στο λάπτοπ (μετοχές αλλά τζιαι στο zoo να παίζει τάβλι) τζιαι η μάνα μου με τα sms (κάθετε για καφέν με τις φίλες της τζιαι στέλνει μου sms να κοπιάσω!!).

  3. Φιρφιρή νομίζεις ότι μιαλυνίσκουμαι μόνο εξωτερικά από μέσα είμαστε μωρούθκια τσιαι μάλιστα θκιαολεμένα.

  4. Καινούριο συκώτι έκανα από τα γέλια, κουμπάρε! 🙂


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: