Αναρτήθηκε από: firfiris | Αύγουστος 2, 2007

Πράματα που μου φακκούν – Μέρος Δ’

Parental Advisory – Τούτον το ππόστ περιέχει 6 ξιτιμασιές τζιαι την λέξη «κώλος» τρεις φορές.
———————————

Τα DVD που έχουν διαφημίσεις – Κάλαν, είμαι μαλάκας τζιαι ενοικίασα τα; Αν έθελα διαφημίσεις επάεννα σινεμά. Νοικιάζω το ντι βι ντι, πάω σπίτιν ούλλον χαρά, κάμνω την σιταροπούλλα μου ή τα νάτσιος μου (low fat) τζιαι κάθουμαι να δώ ταινία. Τζιαι ξεκινούν διαφημίσεις για τα ποιό άσχετα έργα ας πούμε. Ενοικίασα πολιτικό θρίλλερ τζιαι βαλλούν μου διαφημίσεις για ρομαντικές κωμωδίες. Θωρώ Βαν Ντάμ, βάλλουν μου διαφημίσεις για μίκι μάους γιαπωνέζικα. Τζιαι ούτε μπορείς να προχωρήσεις στο μενού. Ε ΚΑΝΕΙ ΣΙΟΡ! Τζιαι ώστε να αρχίσει το έργο οι σιταροπούλλες εσκολάσασειν.

Τα πεζούνια – Τα πεζούνια πρέπει να απαγορευτούν δια νόμου. Πρέπει να τα ψατζιέψουμεν, να τα ταϊζουμεν αντισυλληπτικά ώστε να ξιλειφτούσιν, για να τα παίζουμεν με τα φλόππερ. Διότι τα πεζούνια εν συνεννοημένα τζιαι όποτε πλυννίσκω το αυτοκίνητο κάμνουν μου το ολοπούρπουλλο. Αν το αφήσω τζιαι ξημαρίσει δεν θα δείτε ούτε μιαν τσιλλαρκά πάνω. Άμαν το πλύνω γίνεται απού σιέσει πάνω του. Το ίδιον τζιαι τα παπούτσια. Άμαν τα γυαλλίσω για να πάω σε παρουσίαση μαθήματος όπου θα δείξω τα αποτελέσματα της έρευνας μου, ένα πεζούνι με ενσωματομένο GPS πας τον κώλο να με βρίσκουν έρκεται τζιαι κάμνει μου τα λέσιει. Τζιαι δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ που δεν με ήβρεν πας την κκελέ.

Οι εκπτώσεις στην Κύπρο – Ένα μήνα πριν τες εκπτώσεις οι καταστηματάρχες ψηλώνουν τες τιμές 30% τζιαι μετά φωνάζουν 30% έκπτωση. Ή λαλούν με ΕΤΣΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 90% έκπτωση τζιαι μπαίνεις μέσα τζιαι η έκπτωση εν πας σε ένα ζευκάρι κλάτσες που εν εκτός στοκ. Μα μασώ κουτόχορτο ενομίσετε; Κάτσετε να γίνω πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού τζιαι θα σας βάλω λουκέττον ούλλους ππεζεβέγκηδες. Κάθε χρόνον κάμνετε την μάνα μου τζιαι ψουμνίζει παντές τζιαι εννά ντύσει στρατόπεδο. Ή τα σούππερ μάρκετ με προσφορές του τύπου ΠΑΡΤΕ 3 στην ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΔΥΟ (εν παντού που γίνεται τούτο). Έν γίνεται να κάμετε έκπτωση 30% σε ούλλα; Εν ανάγκη να πιάννω 3 κουτιά κκόρφλεξ κάθε φορά; Πότε να τα φάω;

Το δημοψήφισμα του 2003 – Γιατί η κυβέρνηση νομίζει πως τα αρχίδια μας δεν επριστήκαν αρκετά.

Οι κομμωτές της Λευκωσίας – Που εστραβώσαν τους αρσενικούς τζιαι εκάμαν τους όπως τους τσαλαπετεινούς τζιαι λούλληδες στο όνομα της μόδας.

Οι γονιοί που αφήνουν τες κόρες τους τζιαι κυκλοφορούν όπως τες σιαττόζες – Άλλον δείχνω σεξουαλικότητα τζιαι άλλο ντύνουμαι πουτάνα. Ύστερα ελπίζω να μεν έχουν παράπονο πως τες περιπαίζουν οι αρσενιτζοί.

Ο γείτονας μου που μινίσκει πουπάνω – Κάθε νύχτα πας το πρωτόπνι μου αποφασίζει να κάμει την ανάγκη του. Μιλώ σας για ΤΟΝ συγχρονισμό. Φοούμαι καμιά νύχτα πως αν μεν έρτω σπίτι ο άνθρωπος εν θα πάει αποχωρητήριο τζιαι θα κρεπάρει.

Όσοι έχουν μόπαϊλ στο γυμναστήριο – Καμιά μέρα θα τους το μπήξω τζιαμαί που θέλει χειρούργο να τους το φκάλει.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές – Διότι εν έχουν υπόθεση τζιαι πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩ ΓΡΟΣΙΝ! Τζιαμαί να παττίσουν, να ησυχάσει η κκελλέ μας. Τί παει να πεί κύριε ότι κάθε χρόνον έχουν ζημιά; Οι Βρεττανικές Αερογραμμές ιδιωτικοποιηθήκαν, τα ναύλα εχαμηλώσαν τζιαι κανένας εν λαλεί πως οι Αγγλία δεν έσιει εθνικό αερομεταφορέα.

Τα μωρά τα υπέρβαρα – Οι γονιοί τους θέλουν ξύλο. Μπουκώνουν τα τζιαι που τον κώλο, τζιαι άμαν φτάσουν στην εφηβία τζιαι εν υπέρβαρα λαλούν πως έχουν θυροειδή. Τζιαι μετά θα πληρώνουμεν φόρους για τα νοσοκομεία τους όποτε παθαίνουν έμφραγμα. Το ίδιον τζιαι οι καπνιστές.

Advertisements

Responses

 1. Γειά σου! Διαβάζω το μπλογκ σου εδώ και αρκετό καιρό και απολαμβάνω τα κείμενα σου, στα οποία τις περισσότερες φορές θεωρώ πως συνδυάζεις πετυχημένα χιούμορ, σαρκαστική διάθεση αλλά και ευαισθησία.
  Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να αφήσω για πρώτη φορά σχόλιο, είναι για να εκφράσω ένα μικρό παράπονο. Αν και αντιλαμβάνομαι πλήρως τη χιουμοριστική διάθεση του τελευταίου σου κειμένου, εντούτοις παρατήρησα μια κάποια προκατάληψη απέναντι στα υπέρβαρα / παχύσαρκα άτομα (αν δεν κάνω λάθος έχεις θίξει το θέμα και σε παλαιότερα σου κείμενα). Εννοείται βεβαίως πως έχεις κάθε δικαίωμα να εκφράζεις τις απόψεις σου στο μπλογκ σου, αλλά όντας και εγώ άτομο με πρόβλημα βάρους και με πραγματικό πρόβλημα θυρεοειδή (το οποίο με ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια), ομολογώ πως βρήκα το σχόλιο σου απαξιωτικό. Δυστυχώς τέτοια σχόλια εκφράζουν, (τις περισσότερες φορές ασυνείδητα) μια ακόμα πτυχή κοινωνικού ρατσισμού.
  Με συγχωρείς αν η αντίδραση μου φαίνεται υπερβολική, απλά αυτό το σχόλιο σου, ήταν η τελευταία, ελάχιστη προσθήκη σε μια σειρά γεγονότων που με έκαναν να νιώσω για πρώτη φορά θύμα αυτής της μορφής ρατσισμού.

 2. @anonymous Καταρχάς σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Όλες οι κριτικές καλοδεχούμενες. Αλλά θέλω να σχολιάσω τζι εγώ με την σειρά μου κάτι πράματα.

  Πόσες που τις σημερινές παθήσεις ωφείλονται στον τρόπο ζωής μας τζιαι στις προσωπικές μας επιλογές; Από τα δόντια τα χαλασμένα των παιδιών, μέχρι την ραγδαία άυξηση του διαβήτη, την παχυσαρκία ή τον καρκίνων των πνευμόνων; Υπάρχουν δύο ειδών ανθρώπων με παθήσεις. Αυτοί που έχουν την προδιάθεση για μια ασθένεια τζιαι τζίνοι που την προκαλούν του εαυτού τους.

  Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να πιάσει καρκίνο που πολλούς λόγους χωρίς να φταίει (προδιάθεση, στρές κλπ) όμως αν καπνίζει ο κίνδυνος αυξάνεται κατακόρυφα. Ουδείς τον ανάγκασε να καπνίσει όμως. Άρα το κακό το έφερε πάνω του σε μεγάλο βαθμό.
  Κάποιος που έσιει αναιμία εν γενετικό του. Κάποιος που εν τα δόντια του χαλασμένα από τις σοκολάτες όμως όχι.

  Η ανεπτυγμένες χώρες έχουν υπέρβαρους πληθυσμούς που τα παλιοφαγιά που τρώσιν, τζιαι με την σειρά τους απαστραγγίζουν τους πόρους τζιαι τα κονδύλια για την υγεία ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν εύκολα (και προς όφελος της τσέπης τους κάποιες φορές) να τρώγαν λιγότερο. Άσε που όσα πληρώνουν σε φόρους είναι λιγότερα από τα έξοδα περίθαλψης. Δεν είναι τυχαία που οι μη καπνιστές έχουν χαμηλότερα ασφάλιστρα υγείας.

  Δυστυχώς κάποιοι ανθρώποι, έχουν πραγματικά προβλήματα θυροειδή (το ξέρω γιατί το έχουμε και εμείς στην οικογένιά μας) όμως διαφωνείς ότι οι περισσότεροι υπέρβαροι τη σήμερον ημέρα είναι υπέρβαροι γιατί τρώνε υπερβολικά και ανθιυγεινά; Ω μη γένοιτο, εχρειάστηκες εσύ, ή κάποιος της οικογένιας σου που πραγματικά έχει πρόβλημα υγείας πέραν του ελέγχου του, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά κλίνες δεν υπάρχουν ούτε λεφτα για θεραπεία γιατί κάποιος που τρώει 24 ώρες το 24ωρο KFC σε πρόλαβε θα το δεχτείς;

  Σου μιλώ και σαν ευαισθητοποιημένο άτομο και σαν καπνιστής (και γιαυτό φυλάω περισσότερα λεφτά από τώρα για τα κόστα υγείας που έχω να αντιμετωπίσω στο μέλλον). Ο λόγος που ανέφερα τους υπέρβαρούς ώς άτομα που ισχυρίζονται πως έχουν πρόβλημα με τον θυροειδή τους δεν ήταν για να υποβαθμίσω την ασθένεια/πάθηση (αντιθέτως, είναι πολύ υπαρκτή) αλλά για θίξω την ελαφρύτητα με την οποία αντιμετωπίζουμε κάποιες επιλογές στη ζωή μας που γνωρίζουμε ότι μας βλάφτουν αλλά είμαστε δειλοί για να κάμουμε κάτι. Προτιμούμε να τα ρίξουμε στον κόκκορα παρά να αναλάβουμε δράση. Λυπάμαι αν σε έθιξα, δεν ήταν ο σκοπός μου.

  Είμαι καπνιστής, αλλά ξέρω πως όποτε λαλώ πως απολαμβάνω το τσιγάρο, πως με χαλαρώνει κλπ κλπ μόνον τον εαυτό μου κοροϊδεύω. Γιατί εσύ, η ο οποιοσδήποτε να επιβαρυνθεί με τα έξοδα των λανθασμένων μου επιλογών; Ή μήπως θα μοιάσουμε στο ανέκδοτο με τον μπεκρή που τον ρωτάνε γιατί πίνει και τους απαντά «Για να ξεχάσω». «Τί να ξεχάσεις;» «Πως είμαι ένας μεθύστακας». Η μόνη μου προκατάληψη είναι ενάντια σε όσους εκούσια βλάπτουν τους εαυτούς τους (εμού συμπεριλαμβανομένου) και όχι όσους ακούσια πάσχουν.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: