Αναρτήθηκε από: firfiris | Ιουλίου 30, 2007

Αποσπάσματα από Λονδίνο – Ραντεβού στο Waterloo

Για τις επόμενες μέρες έχω δκιαβάσματα τζιαι δεν έχω τίποτε αστείον να γράψω. Γιαυτόν τζιαι θα γράψω μιαν σειρά πποστ για το Λονδίνο.

Οκτώβρης. Οι Κυπραίοι του UCL ετοιμάζουν ππάρτυ μεγατόνων. Καθούμαστεν αντροπαρέα στο Γκόρτονς κκαφέ, Γκόρτον Στρίτ δίπλα που το σταθμόν του Γιούστον Σκουέαρ. Έρκεται κόσμος τζιαι γοράζει εισiτήρια τζιαι μπαίνει τζιαι η Μ. που το Βελιγράδι, ξανθή, ψηλή, λεπτή. Θέλει εισητίριο.

-Ένα.
-Ένα…
-Μα μόνον;
-Μόνον.
Πιάνει το εισιτήριο της τζιαι φεύκει. Τωρά ή ποτέ. Βουρώ τζιαι προλαμβαίνω την στο διάδρομο.
-Θέλεις να πάμεν για καφέ κάποια μέρα;
-Έ;
-Λέω, θέλεις να πάμε για καφέ;
-Για καφέ μόνον. Όχι ραντεβού.
-Ερμ, ντάξει. Για καφέ μόνον…

Βρεθούμαστεν μετά που λλίες μέρες στο πανεπιστήμιο. Καθούμαστεν λλην ώρα Ττάβιστοκ Σκουέαρ τζιαι μετά περπατούμεν ως το LSE να πιάσω κάτι βιβλία στατιστικής που τα εγόρασεν ούλλα το καυλάντικο το βιβλιοπωλείο τους τζιαι δεν εμείναν ούτε για δείγμα στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο. Τζιαι μετά ξεκινά ένας όμορφος περίπατος μέχρι τον Τάμεση. Ψιλοκουβεντιάζουμε περι ανέμων και υδάτων. Αστειεύκω την πως ούλλοι οι μαφίες οι Σέρβοι έχουν επιχειρήσεις στην Κύπρο. Δεν εκτιμά το χιούμορ μου τζιαι νιώθω ηλίθιος. Ρωτά με τί εσπούδασα τζιαι λαλώ της πολιτικές επιστήμες. Ρωτά με την γνώμη μου για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.
Λαλώ της πως όπως δείχνουν η μαζικοί τάφοι στην Σεμπρέντιτσα, τζιαι δεδομένης της αδυναμίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσει τες σφαγές καλά εκάμαν τζιαι επεμβήκαν οι Αμερικάνοι. Ούτε τζίνον της αρέσκει. Μπράβο Φιρφιρή. Έκαμες τα όπως τα μούτρα σου. Σαν μέν ρωτήσει στο κάτω κάτω, έννεν;

Περπατούμεν που το Χόλμπορν, που Κκίνγκσγουέϊ προς Στραντ, τζια πάμεν πογύριν που το Ππικατίλλι. Περνούμεν πόξω που τα χλιδάτα ξενοδοχεία τζιαι το Ριτζ. Θωρούμεν τους κυριλέ που κάθουνται μεσά τζιαι ρουφούν τον καφέν τους. Κάμνω την ποιό ηλίθια μίμηση Εγγλέζου αριστοκράτη (το πλήρες σέτ με το δακτυλούι ίσια πάνω τζιαι Εγγλέζικη προφορά).
-I’d say! This cup of tea is divine. Reminds me when I was in her majesty’s service in the subcontinent… τζιαι πάει η κουβέντα.
Χαμογελά τζι εν όπως τον άγγελο. Ξεκινά τζιαι τζίνη τζιαι μιλά με προφορά Εγγλέζικη τζιαι να λαλεί μαλακίες. Φυρνούμαστεν του γέλιου όπως τα δεκαπεντάχρονα. Κλώνουμεν Σεντ Τζέϊμς Στρητ τζιαι πιάνουμεν τον Ππόλ Μολ. Φτάνουμε στον ποταμό.

Διασταυρώνουμεν την γέφυρα του Γουέστμινστερ τζιαι σταματούμε στη μέση τζιαι θωρούμεν τον ποταμό. Ο ξιμαροτάμεσης εν πολλά όμορφος έτσι ώρα, που αρχίζει να δειλινώννει. Καθούμαστεν κανέναν κάρτο τζιαι θωρούμεν τα πλοία χωρίς να μιλούμεν τζι ο κόσμος να μας προσπερνά. Ο κόσμος πάει στην δουλειά του, σπίτι του, όπου εν ο προορισμός τους. Κανένας δεν μας ξέρει. Το ίδιον τζιαι τα πλοία. Άλλα πάσειν, άλλα έρκουνται. Κόσμος αγχωμένος με την δουλειά, κουρασμένος, μιτσιοί ζευκαρούθκια, ερωτευμένοι, απογοητευμένοι. Άλλοι φεύκουν δίχα να θέλουν, άλλοι παν τζιαμαί που τους καρτερούν. Ο κόσμος τζυλά όπως τον ποταμό πουκάτω που τα πόθκια μας.

Προχωρούμε τζιαι φτάνουμεν στην απέναντι πλευρά που εν το σινεμά με το κκαφέ του. Πάω να πιάσω το σιέριν της τζιαι μετανιώννω. Καταλάβει την αμηχανία μου τζιαι δεν κάμνει τίποτε να με βοηθήσει.
-Cup’ o tea, M. love? λαλώ με προφορά αριστοκράτη. Ξαναχαμογελά.
-Οοοh! That would be nice, wouldn’t it? I could do with a cup or two. Προσθέτει τζιαι τζίνη με προφορά τζιαι ξαναπιάννουμεν το γέλιο. Ντάξει, έννεν τούτα τα λόγια ακριβώς που είπαμεν αλλά εκαταλάβετε τί θέλω να πω.
Καθούμαστεν σε ένα παγκάκι με θέα τον ποταμό. Πάω τζιαι φέρνω τα τσάγια.
Κάμνω τεμενά τζιαι σσύφκω όπως το Γάμμα το κεφαλαίο.
-May I interest you in a cup of Earl Grey, your Highness?
-Well, thank you my kind lord. I’d be terribly obliged if you did.
Θωρούμεν μανάδες με της αμαξούες να περνούσιν, τον καλλιτέχνη που έστεκεν ακίνητος τζιαι βαμμένος όπως το άγαλμα να μαζεύκει τα πράματα του τζιαι να φέυκει, νεαρούς που πηαίννουν τροχάδι με παντελονούθκια ελαστικά, μεσήλικες υπαλλήλους να μιλούν στο bluetooth τους τζιαι ναν παντές τζιαι μιλούν μόνοι τους. Άρκεψεν να σουρουππώνει, ο ουρανός να γίνεται σκούρο γαλάζιο, ροζ τζιαι μετά κεχριμπαρένιος. Ο Τάμεσης γίνεται το πορτοκαλλίν του χαλκού τζιαι οι βάρκες που τον πλέουν ανάφκουν τα φώτα τους.
Φκάλλω το ipod τζιαι διώ της το ένα ακουστικό. Καθούμαστε όπως τα γυμνασιόπαιδα στο λεωφορείο σαν παν εκδρομή τζιαι ακούμε μουσική. Στα σιέρκα μας βαστούμε το τσάϊ να βράζουμε. Ακούμε Jamie Cullum να τραγουδά για τον ρομαντικό ουρανό του Λονδίνου. Συμφωνούμεν τζι οι δκυο ότι εν ωραίο τραγούδι. Μετά ακούμε τους Kinks να τραγουδούν για τον Ττέρι τζιαι την Τζιούλη που συναντιούνται το ηλιοβασίλεμα στην γέφυρα στο Waterloo. Νιώθω την να τρέμει λλιό. Άρχισε να κρυαδίζει. Βάλλω το σιέριν μου γυρόν της τζιαι τραβώ την πάνω μου να βράσει. Δεν θυμούμαι πόσην ώραν εκάτσαμεν έτσι αλλά τζι εγιώ εκρύωσα.

Σηκωνούμαστεν να πάμεν Γουόττερλου Στέϊσιον να πιάσει το τραίνο της.
-Σε ευχαριστώ για το τσάϊ.
-Σε ευχαριστώ για το όμορφο ραντεβού.
-Δεν ήταν ραντεβού. Εφκήκαμεν για τσάϊ.
-Άκου να σου πω, εφκήκαν τα πόθκια μου που το παρπάτημα, ακούσαμεν μουσική αγκαλιά, ετζαίρασα σε τσιάιν τζιαι πισκόττα, μεν μου λαλείς μαλακίες. Ήταν ραντεβού!
-Εντάξει, ήταν ραντεβού! λαλεί μου χαμογελαστή με το βλέμμα χαμηλωμένο.
-Τζιαι θέλω τζιαι δεύτερο.
-Εντάξει.
-Τζερνάς εσύ. Είμαι φοιτητής τζι απένταρος.
-Εντάξει ξαναλαλεί μου.
-Toodle-oo…

Αλόπως θα εσφύριζα το Waterloo Sunset ώς την ώρα που έφτασα Charing Cross.

Millions of people swarming like flies round Waterloo underground
But Terry and Julie cross over the river
Where they feel safe and sound
And the dont need no friends
As long as they gaze on waterloo sunset
They are in paradise

Advertisements

Responses

  1. pantos opote arkefkw na pistefkw oti en iparxoun romantikoi antres, kati grafeis tze apodikneis mu to antitheto.. en eginetoun na ishen tziallous san esena…? exoumen tous anagki..

  2. Εεεε… εκατσαμεν τον;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: