Αναρτήθηκε από: firfiris | Ιουλίου 18, 2007

Τα μωρά τα ορφανά

Δεν θα σας πώ για την φτώσιεια στην Κένυα. Όσοι είδετε τες φωτογραφίες μιαν ιδέαν επήρετε. Στο κάτω κάτω εν που το σιέρι τους Κενυάτες να βελτιώσουν την κατάσταση. Πρώτες ύλες έχουν, δημοκρατίαν έχουν, ελεύθερο τύπο έχουν (τζιαι καλλύτερον που τον δικόν μας μάλιστα) σαν μεν ανέχουνται τους διεφθαρμένους που τους κυβερνούν. Αλλά δυστυχώς ούλλα τα βάσανα τζιαι τις κακές πρακτικές τραβούν τες τα μωρά.

Σαν εφεύκαμεν που το Κισούμου, μιαν παλιόπολη δίπλα που την λίμνη Βικτώρια, γεμάτη κουνούπια τζιαι κατσινιόρους, εσταματήσαμεν σε ένα ορφανοτροφείο. Επερίμενα τα ορφανοτροφεία να είναι κάτι Ντικενσιανά χτίρια, παγωμένα, ψυχρά, απάνθρωπα. Τελικά ήταν χειρότερα.
Το ορφανοτροφείο ήταν δκυο κτίρια δίπλα δίπλα, πήλενα, ο Θεός να τα κάμει οικίσματα. Βασικά εν ξύλα διμμένα με πηλό αναμεταξύ τους. Ίνταλως τζιαι στέκουν, απορώ τζιαι εξίσταμαι. Μπαίνω μέσα θωρώ δκυο τάξεις. Ρωτώ την υπεύθηνη που τζοιμούνται τα μωρά, λαλεί μου χαμαί πας τους μακκαβάδες. Τζιαι πάλε ναν πρόσχαρα τζιαι χαμογέλαστα. Μωρά, μαυρούθκια, πατσαλούδκια, μιτσιά, μεγάλα, αγόρια κορίτσια. Παρα το Χριστό αδελφοί.
Μωρά τωρά, 6-8 χρονών τζιαι τζιμούνται χαμαί όπως τα χτηνά. Τζιαι το τραγικό εν πως τούτα τα μωρά εν τα τυχερά, που έχουν φαϊ κάθε μέρα τζιαι μιαν μόρφωση μπας τζιαι καταφέρουν τα καλλύτερα στη ζωή που εννά μεγαλώσουν. Ας εν καλά ο δεσπότης τζιαι ούλλοι οι Κυπραίοι που ανώνυμα διούν κάθε μήνα όσα μπόρουν.

Προχωρώ μες το δίπλα το δωμάτιο τωρά που λύπουν τα άλλα τα μωρά πόξω τζιαι τραγουδούν. Μες την γωνιά του δωματίου έσιει έναν αναμισιαρούι στα τέσσερα του. Σούζεται ομπρός τζιαι πίσω συνέχεια, παντές τζι έσιει πρόβλημα. Πάω τζιαι πιάννω το πάνω πάνω μου τζι αρχίζει τζιαι τρίφεται πάνω μου. Τελικά το μωρό εν χάδι που ήθελε. Έκατσα τζιαι έπαιξα του τζιαι δεν εξικόλλαν που πάνω μου.Ήταν τζιαι ένας πούρεκκος, μαλλίν σγουρόν όπως το πεμπερούδι,κάτι βουκκούδες όπως τες τρούφες έθελα να τον φάω, τζιαι να του φυσήσω πας την τζοιλιούα του να του κάμω πρρρρρτ αλλά ήταν ξιμαρισμένος.

Την ώρα που ήταν να φύουμε εν έθελε να τον κατεβάσω. Εβάσταν τον σταυρό μου τζι έπαιζε. Έδωσα τον της υπεύθηνης τζιαι εφύαμεν. Μες το λεωφορείο έπιαν με η κατάθλιψη. Να σκέφτουμαι το μωρό να ξυπνά ούλλη νύχτα, όϊ μόνο τζίνος αλλά τζιαι τα άλλα τα πιό μεγάλα που καταλάβουν παραπάνω, τζιαι να θέλει την μάνα του. Τζιαι να κλαίει, τζιαι να θωρεί εφιάλτες, τζιαι να δρώνει τζιαι να μεν έσιει έναν πλάσμαν του Θεού να το πίασει να το ξανατζοιμήσει. Μα εν ο καθένας με την τύχη του ποιόν, όξα έσιει Θεό τζιαι θωρεί; Τζι αν έσιει Θεό τζιαι θωρέι, πρέπει όξα έν πρέπει να νεκατώννεται μετά μας.

Τζιαι άλλος άθλιος εγώ, ύστερα που μιαν ώρα να αγχώνουμαι αν θα βάλω Ιταλική για Κυπριακή κουζίνα, τζιαι τί χρώμα τοίχοι παν με τα βεγκέ τα πατώματα. Τζιαι τα μωρά πας τα νάυλα. Να βάλω κρυφό φωτισμό μες τα ράφκια; Αν μεν έρτουν λεφτά τα μωρά μεινίσκουν νηστικά. Δεν εκατάληξα πούποτε.

Αλλά πάλε, ο Θεός μεριμνά για τα πετεινά του ουρανού, τζιαι πάλε η χάρη του φτάνει ώς το κέντρον της Αφρικής τζιαι τούτα τα μωρά έχουν μιαν ευκαιρία. Πως παρά την ορφάνεια τους τουλάχιστο θα ζήσουν τζιαι θα μορφωθούν δωρεάν. Έγνώρισα τζιαι μιαν αμερικάνα που έπιασεν έϊτς μετά που μολυσμένη μετάγγιση αίματος τζιαι επούλησε τα υπάρχοντά της στην αμερική, εβαφτίστην ορθόδοξη τζιαι ήρτεν δακάτω τζι άνοιξεν στέγη για τα ορφανά. Όταν την εγνώρισα εβάσταν πάνω της ένα νιννίν νιού χρονού που έμοιαζεν με 2-3 μηνών μόνον. Λαλεί μου πως που εγεννήθηκεν ο Σέργιος (νομίζω εν έτσι που τον εβάφτησεν) ήταν μισό κιλό μόνον τζιαι επέταξεν τον η μάνα του γιατί εν τον εκαρτέρα να ζήσει.

Τζιαι στην Κύπρο οι μητροπολίτες εν μες τα παλάθκια τζιαι κάμνουν τζι εράνους για εικονογραφήσεις εκκλησιών. Αϊ σσιχτίρ ποιον.

Advertisements

Responses

  1. Ναι Φιρφιρή μου συμφωνώ μαζί σου . Αϊ σσιχτίρ ποιόν.

    Αλλά φταίει και ο κόσμος που τούς τ’ακουμπάει και δεν ενημερώνεται για τέτοια θέματα.

  2. dame en mas koftei gia tous dikous mas, enna mas koftei gia tous mavrous? dame petassoumen tous gerous opos tous shillous mes ta gerokomia na men tous thoroume jie epian mas oi ennoia gia ta orfana tis kenyas?

  3. Re file esxis dikaio..emas en mas kofti -dioti kala tin exoume- en ediskoleutikamen potte stin zoi mas-stin kypro toulaxisto- oson diskoleukountai touti anthropoi,,,ase pou tin paramikri diskolia pou evroume enna to pi tziai o kolos mas….

    Pragmatika en krima..

  4. Γεια εισφορές στην Ελληνικήν Τράπεζαν, αριθμός λογαριασμού 126-10-340110-00 . Ο Συνδεσμος Φίλων Κένυας Μπόρει να σας απαντήσει ότι απορίες έχετε στο 22422222


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: