Αναρτήθηκε από: firfiris | Ιουνίου 26, 2007

Ο Αττίλας και οι Ούννοι: Β’ Μέρος

Τί κοινόν έχουν οι συγγενείς που επισκέπτονται τζιαι τα μωρά που τρώσιν 3 κούππες κκόρλεξ κκόκο ποπς; Δέν κάθουνται τζιαι δεν κουράζουνται.

Επίσης, οι συγγενείς που επισκέπτονται συγγενείς στο εξωτερικό έχουν τα εξής χαρακτηριστικά.

– Παντελής έλλειψη προσανατολισμού. Οι ταπέλλες εν τζιαμέ, ο χάρτης τζιαμέ, οι οδοί με τα ονόματα τους. Η μάνα μου εχάθηκεν είδη μιαν φορά…στον πισινό δρόμο που τζιαμαί που έπρεπε να πάει τζιαι έπιασεν τηλέφωνο πανικόβλητη ότι εν στην άλλην άκρα του Λονδίνου. Τζιαι βούρα πελλέ Φιρφιρή να μιλάς με τον μαύρο που έδωκεν η μάνα μου το τηλέφωνο να μου εξηγήσει που εχάθηκε, να βάλλω την διεύθυνση στο γκούκολ έρθ τζιαι να μάχουμε να της εξηγήσω. Το συμβάν εσυνέβηκε μέρα.

-Παντελής έλλειψη κατανόησης αποστάσεων. Μου είπαν το εξής ωραίο σήμερα «Πέμπτη πρωϊ να πάμε Μάντσιεστερ να δούν οι μιτσιοί το στάδιο της Μάντσιεστερ τζιαι μετά Μπάθ να δούμεν τζίνην την εκκλησιά που μας ελάλεν τζιαι το δείλις να πάμεν ΄Οξφορντ στρητ να ψουμνίσουμεν του μωρού της Σ. Αν έχουμεν ώρα να πάμε τζιαι στο Ματάμ Τουσώ τζιαι στο Μπάκκιγχαμ»

– Φοβία προς τα τοπικά τρόφιμα. Γιαυτό τζιαι κουβαλούν μαζίν τους χαλλούμια, λούντζες, σιοκολάτες, λουκάνικα τζιαι νερόν Άγιος Νικόλαος.

– Κακή γνώση της τοπικής γλώσσας. Επομένος ο ξεναγός/οικοδεσπότης ωφείλει να εξηγά τα πάντα, για τα πιό άσχετα, που δεν θα τα θυμούνται αύριο.

-Οικειότητα. Οι καυκάδες τζι οι διαφωνίες γίνουντε σε κοινή θέα επειδή νομίζουμεν πως επειδή δεν μιλούν ούλλοι Ελληνικά εν καταλάβουν πως φωνάζουμεν τζιαι πως ακούμαστεν.

– Άμεση αναγνώρηση συμπατριωτών. «Τούτη εν καλαμαρού, μιλά ελληνικά», «έσιει τζιάλλους κυπραίους δακάτω». ΕΝ ΜΑΣ ΚΟΦΤΕΙ!!!!

– Παλινδρομική αναπώληση προηγουμένων ταξιδκιών συγγενών τζιαι συσχετισμός με το παρών άνευ λόγου, ουσίας τζιαι κοινής λογικής. «Να πάμεν Ρίτζιεντ στρητ που επήαμεν το 1979 γιατί εμείνισκεν τζικάτω ο πεθθερός του θκειού σου του Χ.» ΣΟ ΓΟΥΟΤ;

-Εμμονές με προκατελειμμένα θέματα που αντικρούονται μεταξύ τους. ΠΧ ο ένας μιτσής σσιού τζιαι καλά να θέλει να δεί αυτοκίνητα ακριβά, Λαμπορκίνι κλπ τζιαι ο άλλος να θέλει το Μότο GP για το πλέϊστέϊοσιον τζιαι να μεν μπορούν να δκιαλέξουν αν θέλουν να παν να ψουμνίσουν ή να πάμε Πρίμρος Χίλλ. Τζιαι το Λονδίνο ναν γεμάτο γκαλερύ τζιαι μουσεία που μας καρτερούν να πάμεν. Τί θα κάμουμεν κοπέλια; Σαάτσι, Νάσιοναλ Γκάλερυ, Τέϊτ ή Βρεττανικό μουσείο; ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΜΠΟΥΓΚΑΤΙ! ΌΪ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΠΑΙΧΝΙΔΚΙΑ ΤΖΙΑΙ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΗΣ ΜΑΤΣΙΕΣΤΕΡ. Δυστυχώς δεν έχω 5.80 να φκώ πας το Ττάουερ Μπρίτζ τζιαι να δώκω κάτω.

– Επιλεκτική μνήμη στο μέλλον. «Ο Φιρφιρής εν μας επήρεν να δούμεν τίποτε!»

Να χαρείτε, πιάστε τους τζιαι φύετε! Εταράξαν τα νεύρα μου! Γουάϊ μί; Έχω υπομονή καμήλου τζι εξαντλήθηκε. Ο δέ παπάς ανημπορος να με βοηθήσει γιατί θρηνεί τζι οδύρεται για τα 8 σεντ που έππεσεν η Λαϊκή. Πλής, πωλείται οικογένια με χωράφκια στα κατεχόμενα 5 λίρες ορ μπεστ όφφερ!

Advertisements

Responses

 1. Για να καταλάβω, διάς 5 λίρες σε όποιον τους φορτωθεί;

 2. Δύο επιλογές έχεις:
  Α. Θέτεις το διάβασμα πάνω από όλα (δήθεν) και το παίζεις αναίσθητος: Τους αφήνεις εντελώς μόνους τους , σβήνεις τηλέφωνα, κλειδώνεις πόρτες κλπ …ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί? Να χαθούν? …. σκέψου και το σενάριο να τους πασάρεις σε καμία φιλενάδα ή κολλητό/ή, ο οποίος θα παίξει τον ρόλο του ξεναγού/διερμηνέα κλπ….
  Β. Relax and go with the flow!! Δράξε την ευκαιρία και κάνε πράγματα μαζί τους, τα οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα έκανες… και για τους μικρούς δοκίμασε το Air & Νemesis στο Alton Towers….. have fun…θα περάσουν και πιο εύκολα οι μέρες και το σημαντικότερο, δεν θα έχεις τύψεις μετά…

  Από προσωπική εμπειρία

 3. Kill ’em all

 4. Οι καλλύττερες φάσεις στην Eλλάδα (σε οικογενειακό ταξίδι) ηταν μετα που εσταμάτησα να καμνω παρατηρήσεις που εν εκαλαμαρίζαν. Άηκα τους να μιλούν ελέυθερα τζιαι έκαμνα χάζιν με την μικρογραφία της Βαβέλ που είχα ομπρός μου.

  Άρα άφηστους μόνους τους…. ή εσηει τζιαι ebay


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: