Αναρτήθηκε από: firfiris | Ιουνίου 21, 2007

Τα παρατσούκλια του μέλλοντος

Εσκεφτήκετε καμιάν φορά ίνταλος φκαίνει καμιά φορά αβανιά τζιαι παρατσούκλιν στον άλλο; Ακούμεν κάθε μέρα που τες τελεοράσεις τζιαι τα ράδια, εσυλλάβαν τον τάδε τάδε, άλλως Νίτζια, άλλως Αλ Καπόνε, άλλως Τσάκρας, άλλως Πουρλόττος, άλλως Καμμάς, άλλως έτσι άλλως άλλωσπως τζιαι πάει λέγοντας. Πόθθεν προέρχονται τα παρατσούκλια; Ποιός τα φκάλλει; Γιατί μεινίσκουν; Τζιαι ποιά θα είναι τα παρατσούκλια του μέλλοντος; Το Ξενύχτικον «Μιραμπέλλα» με την εγκυρότητα τζιαι σοβαρότητα που σας έχει συνηθήσει διερευνά το θέμα.

Τα παρατσούκλια σκοπός τους είναι η καρικατούρα του λόγου. Όπως οι καρικατούρες υπερτονίζουν τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου, πχ την μούττην τζιαι το μουστάτζιν του Τάσσου, το μαλλίν του Χριστόφκια, τα φκιά του Μπούς τζιαι του Μπλαίρ, το ίδιο τζιαι το παρατσούκλιν τονίζει κάτι που έναν άνθρωπο. Είναι τριών λογιών τα παρατσούκλια. Τζίνα που έχουν να κάμουν με τις συνήθειες του άλλου, με το παρουσιαστικό του, ή με μιαν ματσαράγκα που έκαμεν. Τζίνος που φκάλλει το παρατσούκλι πρέπει να το φκάλει την κατάλληλη στιγμή, τι παρουσία κόσμου που θα γελάσουν τζιαι θα συμφωνήσουν όλοι για το αστείον της υπόθεσης τζι έτσι θα του μείνει αβανιά.

Για παράδειγμα στο στρατό είχαμεν έναν που ελάλεν συνέχεια «Όχχο μάνα μου». Έμεινεν του το Όχχος. Άλλον ελαλούσαμεν τον ο Κκίλερ διότι μιαν νύχταν ήταν σκοτωμένος που την κούραση τζιαι εχώσαν του το μαξιλάρι τζιαι απείλησε να σκοτώσει κόσμο αν δεν του το εδιούσαν πίσω. Άλλον ελαλούσαν τον ο ΣαΣΣά διότι δεν εμπορούσεν να προφέρει το όνομα του σωστά (έννεν δύσκολο να φανταστείτε το όνομα του). Άλλα παρατσούκλια ήταν ο Βούκκος, ένεκα του ότι έκαμνεν καφέ του διοικητή τζιαι ήταν μες το γραφείο του ούλλοι μέρα, ο Σκόρσος, διότι εσκορσάρετουν τζιαι εδυσανασχέταν έυκολα, ο Κκελλές που ίσιεν την μυαλλύττερη κκελλέ (πας τα συνίσια του) τζιαι έναν Χότζια. Εγώ ήμουν για Μόνιμος γιά Εβραίος λόγω του ότι είχα το καψιμί τζιαι τις πληρωμές. Ο διοικητής μας ήταν ο Ψύχας γιατί ενόμιζαμεν εν ψυχασθενής. Από το χωριό της μάνας μου γνωρίζω πως έσιει τουλάχιστον έναν Μούτσιο, έναν Φτείρη, έναν Μερακλή, έναν Ττάπο, έναν Φονιάν, έναν Σιάμαλη, μιαν Λαμπούτσα τζιαι μιαν Φατσίτενα.

Στο δημοτικό είχαμε μιαν Καμήλα που ήταν πολλά ψηλή, έναν Βίλλου γιατί το επίθετο του ήταν Θεοφίλου, έναν Ρόσκο τζιαι ένα Μαρινούι (που ήταν ποιό κοντός που τον Μαρίνο).

Πολλές φορές τα παρατσούκλια μεινίσκουν τόσο πολλά που γίνουνται επίθετα, ή τα επαγγέλματα. Επίθετα όπως Ρεσπέρης, Πελετιές, Ζαπίτης, Καδής, Σκαρπάρης, Βοσκός κλπ κλπ αρχίσαν είμαι σίγουρος σαν επιφωνήματα που υποδηλώναν ιδιότητα, μετά εγίναν παρατσούκλια τζιαι ύστερα επίθετα.

Όπως καταλάβετε, τα παρατσούκλια μιλούν είτε για πράματα που κάμνουμεν συνέχεια είτε για πράματα που κάμνουμεν μια φορά τζιαι εν τόσο υπερβολικά που μας μεινίσκουν. ΄Αραγε τί επιφυλάσσει το μέλλον;

Τζιαι έχουμεν τζιαι λέμε….
Κωστής ο ΆϊΠποτ.
Γιαννής ο Μπλογκάς.
Νίκος ο Άϊ Αρ Σι.
Μάριος το Θύμα (που έκαμεν στρατό).
Παναής ο Κουρεμένος.
Κυριάκος ο Άϊνσταϊν (που ξέρει να κάμει πρόσθεση)
Μαρία η Παρθένα.
Σπύρος ο Βετζιετάριαν.
Αντρέας ο φούτσαλ.

τζιαι πάει λέγοντας… εσείς ξέρετε κανένα παρατσούκλι καλό;

Advertisements

Responses

 1. Σωστός! Πολλα καλή η ανάλυση σου.

  Τάντζιης – δηλώνει ελλειψη καθαριότητας
  Εφιάλτης – Ενας ρουφκιάνος
  Γυριφλέξ – Αναθεμάντα ποθεν το εφκάλαν τουτο
  Σπέσιαλ – Εν καπκιος που τα πόθκια του κάμνουν (Π) αντι (Λ)… Με αναφορά στο τραούδι Special Friend – Stephen Lynch
  Λίρας – Εν ένας μίντζης με τεράστια παπούτσια που πάντα παρπατά σιηφτός τζιαι με ένα φάιλ στο σιερι, αμαν τον δεις που πλάγια εν όπως το σήμα της λίρας
  Ηπιγουάι(EPY) – ενας ππίσσης, προσοχή επειδή τουτο εν σχεδόν ξιτιμασιά

  Εντομεταξύ εν τζιαι τζίνα που δηλώνουν ιδιότητα – Κωστης που τα κάζια, κόκος ο ηλέχτρολαιν….

 2. papiras – perpata san tin papira

  stroufos- i fwni tu en san tou stroufou

  kaskos – i kkelle tu prosomoiazei se kaska

  sofi i tsiripillou- logo anastimatos

  k.a.

 3. χριστόφκιας – μαλλιά όπως το χριστόφκια

  butcher – επειδή χασαπέφκει στη μάππα

  πεμπερομάλλης- μαλιά όπως το πεμπέρι

  μουττάς

  σβήστας- πολλά σβηστός

  κκιλλερ- επειδή έσιει φάτσα κκίλλερ

  κκέλης

  σιήλος κτλ.

 4. Polles fores fkenei tous k nickname logo tou xorkou tous…
  p.x asgatas

 5. Χα, χα. Εθυμήθηκες τον Βίλλου!

  Εμείς στο τάγμα μου είχαμε τον Παραμύθα. Είχαμε και ένα με αναστολή, τον Νυκτερίδα που υπέγραφε Νυκτερίδας τάχα μου. Μια μέρα έδωκε μου ένα σχέδιο νυκτερίδας και πουκάτω την υπογραφή του. Ύστερα εμάζεψε τον η Στρατονομία γιατί έφυε 5η άδεια μόνος του.

  Είχαμε τον Μάντη τον Ινδιάνο, ένα γραφέα που το λοχαγός εφώναζε τον Στρούμφ, είχαμε Μονδέες, είχαμε και ένα Θάνατο, επειδή ήταν πιο αργός και από τον Θάνατο κ.ο.κ.

  Τα καλύτερα παρατσούκλία εφκαίναν στο στρατό.

 6. e firfiri exiases na anafereis ton blakky. pistefkw en eshi geitonia pou na men eshi ton blakky tis afou opios itan llio mouzouris efkallanton etsi.

 7. Ποτάμι είχα παρέα, Βυζατζιάν, τζιαι τον Κάμπο. Είχα τζιαι έναν άλλο φίλο Νίκος ο Ττάππος, τζιαι Γιώρκος ο Νίτζια. Τζιαί ξέρω κάποιον που ξέρει έναν Σωτήρης ο Ούσσου. Που ήμουν δυσμενή Βυζατζία είχαμε για λοχαγό τον Ντίσh (που τες ππουνιές που εδίαν).

 8. Αν ναι εξέχασα ότι ήσουν Βυζατζιάν. Που ήρτες με τα μασκαραλίκια του στρατονόμου και άρκεψε σου ο Υποδιοικητής, ο οποίος ήταν μεθύστακας, ιστορίες. Εν είσχιε λάθος η Βυζατζιά, το κώλλημα που έφα θωρώ το εφιάλτες ακόμα. Εν ο Ντισh που εφώναζε τον Σαββίδη τον υποδεκανέα, Στρουμφ.

 9. Κουλουράς [σε εκδρομή αγόρασε 4 -5 κουλούρκα έρεξεν τα μες στο σιέριν του τσιαί έφαεν τα μόνος του , από το δημοτικό η κουβέντα αλλά του έμεινε 40 χρόνια και.]
  Ύπουλος [΄μπήκε στο αρμάρι για να μεν τον θωρούν τσιαι έφαεν το γλυκό του καρυθκιού ούλλον]
  Οι λυσιάριες.τσιαι οι θκιό.

 10. Τους μπλάκκηδες πλέον λένε τους και «ππάκης» short for Pakistani.

  Λαλείτε να έχει παρατσούκλι του μέλλοντος Φιρφιρής ο Μαλλιάς!?

 11. Ένα που τα καλά παρατσούκλια στο στρατό ήταν ο Γούφερ. Έκαμνε beat boxing ούλλη μέρα μες το Τσέρι.

 12. ΧΑΧΑΧΑ μικαέλλα εκέντησες :Ρ

  (Τζαι συ Φιρφιρή μου 🙂 )

 13. Πελλογιάτρενα, Όϊ να περιπαίζεις την κόμμωση μου, άτε να ω ααα!

 14. o COstas o telamonas! (dioti kouvala tsentoua pou miazi me telamona)

 15. κατρας – επδ εμαυρος σαν τον κατρα!!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: