Αναρτήθηκε από: firfiris | Ιουνίου 19, 2007

Τρία πουλάκια κάθονται

και περιμένουν τη ψήφο μας.

Το σκηνικό άρχισεν τζιαι ξεκαθαρίζει κύριοι και κυρίες. Έχουμεν λλίον πολλά τρεις υποψήφιους για προέδρους, άλλοι εξαγγείλαν τζιαι άλλοι Όϊ την υποψηφιότητά τους. Το τι θα θκιαλέξουμεν του χρόνου εξαρτάται που τες προσδοκίες μας τί μπορεί να προσφέρει ο καθένας τζιαι τον αντίκτυπο που θα έχουν στη ζωή μας. Προσωπική μου άποψη για τον καθένα είναι:

Τάσσος Παπαδόπουλος: Αν κρίνουμε που την παρούσα διακυβέρνηση, μια νέα κυβέρνηση θα είναι αποτυχία σε κάποιους τομείς τζιαι ίσως καλύτερη σε άλλους. Στο Κυπριακό ο άνθρωπος μας έφερε 30 χρόνια πίσω. Αντί να διεκδικήσει τα δίκαιά μας ώς κοινότητα κατά τις διεργασίες του Σχεδίου Ανάν υπέργραψεν συγχωροχάρτιν της Τουρκίας πως έπραξεν ότι ήταν δυνατό κατά τις διαπραγματέυσεις για τη λύση του Κυπριακού. Τωρά φκαίνει τζιαι κατηγορά τηνΤουρκία πως δέν κάμνει κίνηση μπροστά. Έχει δίκαιο αλλά ποιός να μας πιστέψει εκτός Κύπρου; Τζιαι αν νομίζουμεν πως χωρίς τους ξένους θα λυθέι το Κυπριακό πλανόμαστεν πλάνην οικτράν. Τα κατεχόμενα εκτιστήκαν τζιαι δεν θα τα ξαναδούμε. Η επιτροπή των αποζημιώσεων δέχεται παραπάνω αιτήσεις μέρα με την μέρα, τα «ψευδοπανεπιστήμια» το ίδιο, οι πρόσφυγες μες την φτώχια τους εν ξεκρέμμαστοι, τζιαι το μόνον που κάμνει η κυβέρνηση του Τάσσου είναι να φταίει τους πάντες εκτός τον εαυτόν του. Εν ξεκάθαρο πως ο άνθρωπος, ταμπουρομένος πίσω που το δακρύβρεχτο δημοψήφισμα πριν χρόνια, μασά τζιαι ξαναμασά την ίδια κουβέντα οστρακίζοντας όσους τολμούν να διαφωνήσουν (αντιπολίτευση τζιαι τύπο). Απ’ ον μπορεί να δέρει τον γάρο, δέρνει το σάμα. Αντί να βλέπει πρώτα απ όλα τί γίνεται γύρω του τζιαι πόσο παγιώνουνται τα τετελεσμένα στο Κυπριακό, θωρεί πίσω αντί μπροστά. Αν και οι προθέσεις του ήταν καλές τζιαι ειλικρινείς (που δεν είμαι σίγουρος) οι πράξεις τους φωνάζουν πως τα έκαμεν πίλιες.
Στην εσωτερική πολιτική τούτη η κυβέρνηση επίσης απέδειξεν πως δεν ξέρει να χειριστεί σωστά κρίσεις (φορτηγατζήδες, σταθμός επεξεργασίας λυμάτων στα Λύμπια, βιαιοπραγίες της αστυνομίας, το ατύχημα της Ήλιος που ακόμα καρτερούμεν να εύρουν τον φταίχτη κλπ κλπ). Για άλλα δεν μπορώ να πώ διότι φταίσιν τζιαι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αναφέρουμαι μόνο στα πράματα που μπορούσαν να επιληφθούν άμεσα κατά την κρίση μου. Το γραφείο εξυπηρέτησης του πολίτη εν μια καλή πρωτοβουλία αλλά εν κόνναρα μπροστά στα υπόλοιπα.
Στον τομέα της οικονομίας εμειώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμα αλλά τούτον έγινε με το γάλεμα των κερδοφόρων ημικρατικών ενώ ήταν άτολμος στις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που έχουμε. Επίσης, έχουμεν που τους ποιό χαμηλούς φόρους στην Ε.Ε. αλλά εκτός που κάτι Ρώσσικες υπεράκτιες δεν έρκουνται άλλες δακάτω. ΓΙΑΤΙ;
Στην εξωτερική πολιτική δεν έχουμε υπόθεση. Ώς τζιαι η Ελλάδα εβαρήθηκεν μας τζιαι η Ευρωπαίοι δεν μπορούν να τον δούν μπροστά τους. Όσο για το θέμα της αξιοκρατίας, μεταθέσεων στο στρατό κλπ (μη ξεχνάμε πως η αξιοκρατία ήταν μαζί με το Κυπριακό η αιχμή του δόρατος στην προεκλογική που έκαμε) τί είσιες Γίαννη μου, τί είχα πάντα….
Το κατά πόσο εν αντικουμμουνιστής τζιαι συνωμότης (σχέδιο Ακρίτας) ή ήρωας του Κυπριακού Ελληνισμού εξαρτάται που τον καθένα μας όταν κρίνουμε το ποιόν του σαν άνθρωπος.

Δημήτρης Χριστόφιας: Ο φτωχός ο Δημήτρης εδίθηκεν πάνω στο άρμα του Παπαδόπουλου όπως τον Έκτορα πάνω στο άρμα του Αχιλλέα τζιαι τωρά ο Τάσσος κωλοσέρνει τον όπου θέλει. Θέλει, δέν θέλει το ΑΚΕΛ να το παραδεχτεί, το ότι εφκάλαν έναν αντικουμμουνιστή για Πρόεδρο που έφερε το Κυπριακό πίσω διακόπτοντας τις όποιες γέφυρες επικοινωνίας είχαμεν με του Τουρκοκύπριους μας εστοίχησε πάρα πολλά. Ευτυχώς εν έντιμος άνθρωπος ο Δημήτρης τζιαι εκατάλαβεν πως ο Τάσσος έννεν ο άνθρωπος που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του (αφόυ το εκαταλάβαν τζιαι οι Ακελικοί τζιαι εδείξαν τους στο στις Ευρωεκλογές) τζι ας φωνάζουν που τα κανάλια για το αντίθετο τζιαι να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως η τριμερής καλά κρατεί. Δυστυχώς όμως ο Δημήτρης τζιαι το κόμμαν του εν ιδεολογικά κολλημένοι τζιαι αρνούνται οποιαδήποτε συνεργασία με το Συναγερμό, πράμα που εν ανέκδοτο που μόνο του; Εφκάλαν τον Δευκαλίωνα πρόεδρο, τζιαι ενοχλά τους ο Κασουλίδης.
Πιστεύκω πως ο Δημήτρης θα διαχειριστεί το Κυπριακό καλύτερα που τον Τάσσο (αλλά ούτε μπορώ να φανταστώ κάποιο να το διαχειρίζεται χειρότερα) αλλά ως τζιαμαί.
Μια «κοινωνικά ευαισθητοποιημένη» οικονομία θα μας φέρει πολλά πίσω. Τζι εγώ θέλω οι γέροι να πιάνουν παραπάνω συντάξεις, να στηρίζουνται οι αγρότες τζιαι οι ευπαθείς της Κύπρου αλλά με τί λεφτά. Πιστεύω μόνο μια ανοικτή οικονομία θα αποφέρει τα έσοδα που χρειάζεται μια κυβέρνηση για να παράγει κοινωνικό έργο. Ώς τζιαι η Κίνα αγκάλιασε τον καπιταλισμό τζιαι ο σύντροφος όπου φτάσει τζι όπου έυρει αναθεματίζει τους Αγγλοαμερικάνους. Σκοπός της οικονομίας είναι η παραγωγή πλούτου, τζιαι σκοπός της κυβέρνησης η ανακατανομή του. Δυστυχώς νομίζω ο σύντροφος εσύγχησεν τα δύο τζιαι έκαμεν τα ένα. Μόνον η απομάκρυνση του κρατικού παρεμβατισμού, η κατάργηση των μονοπωλίων θα φέρει την ανάπτυξη τζιαι την αξιοκρατία που χρειαζούμαστε. Δεν νομίζω το ΑΚΕΛ να είναι σε θέση να κάμει τις τομές που χρειάζουνται, ούτε την εμβέλεια που μας χρειάζεται στην Ευρώπη (το ΑΚΕΛ αποφάσισε τελευταίο, το 1996, ότι η Ε.Ε. εν καλό πράμα για την Κύπρο). Αρκήσαν λλίον…
Στην εσωτερική διακυβέρνηση, αν κρίνουμε που το έργο των υπουργών του, δεν έχω να πώ τίποτε εναντίων του Δημήτρη, ούτε τίποτε υπέρ του. Φέρει ευθύνη για τούτη τη κυβέρνηση όση έφερε τζιαι το ΔΗΚΟ επι Κληρίδη. Τουλάχιστο ο Δημήτρης εν πιό διαλλακτικός τζιαι πιό ανοιχτόμυαλός σε πολλά πράματα που τον Τάσσο. Δεν θα με επείραζε καθόλου να εψήφιζα Χριστόφια δεύτερο γύρο, τζι ας είμαι Συναγερμικός.

Ιωάννης Κασουλίδης: Ο Γιάννακης που έγινεν Ιωάννης εν ένας που τους ποιό έντιμους πολιτικούς που έχουμε στην Κύπρο τζιαι όϊ γιατί τον ξέρω προσωπικά. Το παρελθόν του έιναι καθαρό, γαλουχήθηκε με την (Συναγερμική) Νεολαία τζιαι πιστεύκω αντιλαμβάνεται τον παλμό του κόσμου καλύτερα από τους άλλους δύο.
Στο Κυπριακό ο Κασουλίδης βλέπει μπροστά τζιαι αναγνωρίζει την ανάγκη να κάμουμεν εμείς κινήσεις για να φέρουμε την Τουρκία προ των ευθυνών της παρά να βουρούμε να την προλάβουμε. Αναγνωρίζει επίσης τη σημασία να φέρουμε τους Ευρωπαίους με το μέρος μας καθώς τζιαι την ανάγκη ομοψυχίας ανεξάρτητα του τί ψήφισεν ο καθένας στο δημοψήφισμα.
Για εσωτερική διακυβέρνηση τζιαι οικονομία, κρίνοντας που προηγούμενες κυβερνήσεις του Συναγερμού, πάλε με κρυόν με βράστη. Στην εξωτερική πολιτική δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο υπουργό εξωτερικών που είχαμεν ποτέ. Τζίνον που με κόφτει παραπάνω που ούλλα εν το Κυπριακό τζιαι πιστεύκω πως ο Ιωάννης εν η καλύτερη επιλογή. Σε ότι αφορά οικονομία, πιστεύω στην ελευθερία της αγοράς, στην κατάργηση δασμών, ιδιωτικοποίηση μή κερδοφόρων οργανισμών, κατάργηση μονοπωλίων τζιαι προστατευτισμού καθώς τζιαι στην προώθηση του κεφαλαίου. Μόνον έτσι μπορούμεν να κάμουμεν κκιάριν για να βοηθήσουμεν τζίνους που έχουν ανάγκη.

Δεν ζητώ να συμμεριστέι κανένας τις φιλελεύθερες μου απόψεις πας τα οικονομικά, πολιτικά τζιαι Κυπριακό, ούτε τις κομματικές μου πεποιθήσεις. Καλό θα ήταν ο καθένας μας να ξηκολλήσει που τες εμμονές του, που τα φούμα τζιαι τες πελλάρες που έχουμεν να ακούσουμε τους επόμενους μήνες, να βάλουμεν το προσωπικό τζιαι το εθνικό μας συμφέρον μαζί τζιαι να κρίνουμεν τους υποψήφιους ανάλογα με τα έργα τους τζιαι τα λόγια τους κοιτάζοντας μπροστά, αναγνωρίζοντας επίσης το τί γίνεται γυρόν μας. Αν πιστέυκετε πως κάποιος που τους τρείς εν ο άνθρωπος που θα κάμει θετική αλλαγή στη ζωή σας τζιαι στην Κύπρο ψηφίστε τον. Αν θα ψηφίσετε γιατί κάποιος εν του κόμματος σας, ή γιατί είσαστε Νενέκοι για Οχίχηδες, ή γιατί δεν «πάτε» τον άλλο χωρίς να ξέρετε το γιατί, κάτσετε σπίτι καλλύτερα τζιαι δέτε κανέναν ντι βι ντι. Η ψήφος έννεν μόνο δικαίωμα, εν πρώτα απ’όλα ευθύνη.

Advertisements

Responses

 1. Μonsieur Φιρφιρής

  Τι πιστεύεις για το κομμάτι εκείνο του πληθυσμού που αναγιώθηκε, ανδρώθηκε και -ακόμη -περιφέρεται στο χώρο του ΔΗΣΥ … και το οποίο ασπάζεται πολιτικές τύπου «καλός ΤΚ, νεκρός ΤΚ»;

  Ποιες πιστεύεις πρέπει να είναι οι έμπρακτες θέσεις του Γιαννάκη απέναντι τους;

  Πάντως, του εύχομαι καλύ τύχη στο να προτάξει το ερώτημα «Πως Πορευόμαστε στην Ευρώπη»… αν και νομίζω δεν θα τον αφήσουν.

 2. oi typoi stous opoious anaferese den nomizw na emeinan pleon ston dysh. to diko kai ta ethnikistika parakladia tou einai nomizw to neo tous spiti. ti prepei na kamei twra o kasoulides enanti tous? den ehw idea.

 3. Έχουν παραμείνει αρκετοί… ορισμένοι δε το παίζουν δίπορτο. Ρώτα κάποιον απ’ το ΔΗΣΥ την κρίση του οποίου να εμπιστεύεσαι.

  Το ερώτημα παραμένει και -είτε εντός, είτε εκτός -ο Γιαννάκης πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα και έμπρακτα (π.χ. να ζητήσει εισαγωγή καταδίκαστικής ρήτρας για τέτοιες νοοτροπίες / συμπεριφορές στο κατατστατικό του κόμματος).

 4. O Giannakis na topothetithei opos nomizei. Jie i akrodexioi tou synagermou, jie o kathenas mas diladi, as katsi kato na skeftei, na dei tin kryada jie na moirasei to paploma jie na psofizei opos prostazei i logiki tziai i synidisi tou. An mi ti allo o synagermos apodeixe pos en to mono komma pou kamnei pragmatiko essokommatiko dialogo, poy tous akrodexious tou os tous epanaproseggistes tous (an jie en neo frouto oi teleftaioi alla efprosdekto nevertheless).

 5. Ma akoma je an yparxoun oi akrodexioi ston Synagermo nomizo to thema den ine touto. Oi epiloges pou exoume en sygkekrimenes. ‘H pame me mian lysi omospondias je symvionnoume ite mas areskei ite oi me tous t/k eite i pame me lysi 2 kraton je meiniskoume emeis poda je jinoi poji an den mporoume na symvivastoume

  Ta ypoloipa ine arloumpes je mono.

  Je stin prokeimeni..meiniskei i Xristofias me ton Kasoulidi san pithanes lyseis. Pou jiame je jei exartatai je pou ta epimerous themata pou tha exei sto programma tou o kathenas opos i oikonomia as poume

 6. twra na doumen. pros to paron me ta prognostika ta simerina i kkelle mas en mes tin vourka


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: